Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ---mam pytanko

czy w ciazy, tydzien 30, mozna jesc grzyby leśne ?

Polecane posty

Gość ---mam pytanko

prosze o odpowiedz :)

Gość Magda X
Nie wiem, czy można. ja właśnie dzisiaj jadłam sos z grzybków leśnych, nawet się nie zastanawiałam, czy to może zaszkodzić dziecku. Ale chyba nie.

ja jadlam takie marynowane chyba nawet w 35 tygodniu :) a czemu mialby zaszkodzic? nie widze przeszkod zeby je jesc :)

Gość a są grzyby nie lesne
no poza halunami;-)))

Jesli jestes pewna w 100%, ze to grzyby jadalne - pewnie ze mozesz jesc. Grzyby wlasciwie nie posiadaja wartosci odzywczych, ale walory smakowe... mniammm :P

Gość ---mam pytanko
do a sa grzyby nie lesne - a sa PIECZARki hodowane sztucznie

Gość no tak hm
też uważam że są PIECZARKI-ale one sa tak "pośrodku" gdyż uprawiane są w szklarniach no i rosna blisko lasu na łace-właściwie spotyka w lesie) - :)

Lekarze w zasadzie odradzają jedzenie grzybów kobietom ciężarnym i karmiącym ale nie dlatego, że zwykły podgrzybek jest szkodliwy dla dziecka. Po prostu bardzo często dochodzi do zatruc, nawet najlepsi zbieracze mogą się pomylic i przynieśc trującego grzyba a wtedy o tragedię nie trudno. Poza tym grzyby są ciężkostrawne, tak jak już ktoś pisał nie mają żadnych wartosci odżywczych, ale ten smak......:) Najbezpieczniej jeś dobrze umyte pieczarki:) cho przyznam, że mimo że karmię to nie mogłam się ostatnio oprzec świeżo zebranym maślaczkom a Małej po nich na szczęście nic nie było:)

Gość jesli nei trujace
to nie zaszkodza - jesli jednak masz watliwości co do ich jadalności ( mniej niz 101%) to lepiej niejedz!!może byc niebezpiecznie!!

Gość gość
Grzyby leśne mają dużo wartości odrzywczych!

Gość gość
noż nie mów, że masz grzyby leśne. Wbijam się do Ciebie na jedzonko :) Jestem w 36 tc i mam straszną ochotę na jakieś potrawy z grzybami ale niestety u nas w lasach pustki :(

Gość miła jak zawsze
Jakie wartości odzywcze maja grzyby?wymień

Gość gość
Ja jestem w 30 tc. No i oczywiście, że grzyby można jeść, ale tylko te co do których jesteśmy pewne, że są jadalne. Ja jem cały czas i nawet na noc i nic się nie dzieje. Uwielbiam grzyby, najlepsze są rydze smażone na masełku, tak samo kanie, a nawet zwykła krajanka z prawdziwków, maślaków i kozaków jest smaczna. Za pieczarkami specjalnie nie przepadam.

Gość gość
Mają żelazo, selen, potas i masę innych wartościowych elementów. Wystarczy poczytać ; ).