Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Co do wrażliwej, zaczerwienionej cery?

Polecane posty

Ostatnio byłam u kosmetyczki na czyszczeniu twarzy i dowiedziałam sie, że mam uzywac kosmetyków do cery wrazliwej, skolnnej do podraznien, a nie jak dotychczas do cery mieszanej. Czy możecie mi coś polecić? Nie moge korzystac też z żadnych zabiegów typu dermabrazja, kwasy, ostre peelingi. Co co mi zostało? Jedynie peeling enzymatyczny i maseczki łagodzące?

Gość poleacam
kosmetyki apteczne ja uzywam na zmiane Bioderma Atoderm kolo 40 z l SVR Hydracuivre kolo 43 zl sa bardzo dobre tylko ze buzia sie od nich swieci :/

te kosmetyki łagodzą zaczerwienienia? myśłałam o zakupie czegoś do skóry atopowej...

Gość to jest AZS

Gość a calma ziaji
uzywałyście może?

hmmm taki dla niemowląt złagodzi zaczerwienienia? bo mam okropne czerwone placki na twarzy...

Gość polecam22
moon ja mam atopowe , te kosmetyki mi pomagaja tylko ze widadomo nie na kazdego dziala to samo , tak lagodza zaczerwienienia ...

... w moim przypadku nie zapychaja, zwlaszcza bambino z cynkiem. ale na kazdego dzialaja inaczej poszczegolne kremy. pozdrawiam :)

widziałam, że ostatnio Galanea ma jakąś serie hypoalergiczną

Ja polecam Iwostin , zwykły nawilżający delikatny kremik ww.iwostin.pl albo Dermedic www.dermedic.pl

Gość SVR- bardzo dobra seria
dla alergików. Na dodatek kosmetyki te nie maja raczej złych substancji. Choć nie są tanie to bardzo skteczne.

Gość pogadanka
ja też mam ten problem, wystarczy że się poruszam, albo jestem w ciepłym pomieszczeniu, albo się śmieję i od razu mam czerwoną twarz! ostatnio używam właśnie Calma Ziaji tonik i krem...hmmm no niby fajne są ale żeby znowu taka rewelacja to chyba nie choć baaardzo bym chciała! Fajny natomiast jest krem Rosaliac z La Roche Posay, ale jest bardzo droga i tylko 40 ml...ja kupowałam ok 2 lata temu i dałam ponad 60 zł, a teraz przymierzam się do kolejnego zakupu! acha...oczywiście nie jest tak wydajny że mam go od 2 lat, tylko po prostu baaaardzo rzadko go używałam, na specjalne okazje :-)

Gość bjbjb
jesli ten krem z LRP miał Ci pomóc to naleząło go by uzywac codzinnie i regularnie. Sorki ale to logiczne...NIc nawet najlepszy na świecie krem nic nie pomoże jak go nie będziesz uzywać regularnie!

Gość pogadanka
nie zgadzam się !!! ten krem nie wyleczy tylko pomaga doraźnie...żaden krem tego nie wyleczy..przecież nie doda mi kolejnych warstw skóry, żeby nie była taka cienka, prawie przezroczysta...sorry ale to logiczne

Gość rumiankowa69
zastanawiam sie nad kupnem tego kremu z ziaji ale czy bedzie on odpowiedni do cery mieszanej...?? bo podobno jest tlusty.. nie chce zeby mnie wysypalo...

ja mam mieszaną i takze sie zastanawialam, ale w koncu kupilam go, jak na razie jestem zadowolona

ostatnio tez sie zastanawiam nad tym kremem z ziaji, a wiec polecasz go? a czy zapycha on pory? bo czesto od kremow robia mi sie takie krosty na twarzy:( eh i wogole mam juz dosyc swojej czerwonej mordki

i jeszcze jedno, na wizazu sa rozne opinie na ten tamt, a jak jest w Twoim przypadku, swiecisz sie po nim? czy fajnie sie wchlania?