Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anku31

do tych ktorzy sami robili zaproszenia

Polecane posty

Właśnie jestem w trakcie robienia zaproszeń i też zastanawiałam się nad czymś podobnym. Stwierdziłam jednak, że jakikolwiek wzór o owalnych, nieregularnych kształatch ciężko będzie równiutko wyciąć nożyczkami. Co innego kwadraty; linijka i nożyk do papieru w rękę i jazda :) Ja robię coś takiego http://www.przed-slubem.com/zlote.htm Życzę powodzenia :)

no wlasnie ciezko, dlatego pytam czy jest jakas maszynka... :) a te zaproszenia ktore wstawilam podobaja mi sie niesamowicie

powiedzcie mi na ile gości robicie zaproszenia? i czy rzeczywiście wychodzi to taniej , niż kupienie zaproszeń? ja też zastanawiam się nad samodzielnym wykonaniem

wiesz, ja sama nie wiem. To zalezy tez jak bardzo chcesz przyzdobic zaproszenie... Moja znajoma sama robila na 100 os i wydała ok 150zł, wiec to malutko :) a zaproszen bedzie razem z tymi na sam slub ok 150

no to troszkę ich bedzie u nas było by to max 15 zaproszeń.... nie wiem jest jeszcze na to czas. dla mnie robienie tych zaproszeń - to kolejne przygotowanie do ślubu. zaproszenia by były wyjątkowe i inne niż kupione. przeciez tylko raz w życiu będę wychodzić za mąż:) tylko nie wiem czy znajde na to czas:)

no własnie, byłyby jedyne :) a jak jest ich tylko 15, to mysle że dasz rade :) trzeba zmobilizowac męzusia i pomoze :) hehe

:) hehe raczej nie pomoze bo nie lubi tego typu rzeczy, ja za to uwielbiam:) i myślę , że jednak będę robić je sama, bo samo przygotowanie zaproszeń bedzie dla mnie ważne. a mojemu Narzeczonemu bardzo się podobają rzeczy które robie....

tylko najpierw będę musiała wymyśleć jakiś wzór, a potem zgronmadzic potrzebne rzeczy i zabrać się za robotę:) kiedy bedziecie wręczć zaproszenia? jaki czas przed slubem?

ooo no widzisz to polowa sukcesu :) moj ma zupelnie inny gust niz ja :) dobrze że chociaz ja mu sie podobam :D

najlepiej pooglądac w necie i polaczyc ze soba to co ci sie podoba :) a zaproszenia daje sie minimum 1 mies przed slubem

właśnie natrafiłam na ciekawy tekst zaproszeń: Teatr Umyślnie Straconej Wolności zaprasza na przedstawienie pod tytułem: \"A potem żyli długo i szczęśliwie\" Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 Aktach. PREMIERA 17 czerwca 1877 r. OBSADA w rolach głównych: Panna Młoda: Anna Karenina Pan Młody: Andrzej Wroński W pozostałych rolach udział biorą: Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie. AKT I \"Dla Duszy\" Ślub Kościelny 17 czerwca 1877 roku, godzina 19.00 w parafii św. Polikarpa w Moskwie. AKT II \"Dla Ciała\" Przyjęcie weselne w restauracji \"Karczma Biała\" przy ulicy Małej 2 w Moskwie. AKT III \"Noc Poślubna\" Bez udziału widowni. bardzo mi sie podoba, i takiego zaproszenia goście napewno nie zapomna:)

Gość Tychowianin
Boskie :)

znam ten tekst, ale wiesz, trzeba miec duze zapr żeby to zmiescic w nim :) no a przy 150 zapr. bedzie roboty, ale ja na razie nie pracuję, siedze w domku wiec moge to wykorzystac :)

ja z takim tekstem spotkałam się pierwszy raz, może troszkę duże - ale tu tez tak bardzo rozwleczone, a karteczkę jakoś mozna złozyć... coś wykombinuję:)

Mnie zrobienie 1 zaproszenia zajmuje ok. pół godziny, a potrzebuje 40 sztuk. Koszty też na pewno są mniejsze, niż przy zamówieniu gotowych. Ja wydałam coś ok. 60zł, kupiłam klej, troche koronki, tasiemke, złotą nitkę, malutkie różyczki, złoty papier itp. Wystarczy zajrzeć do pasmanterii i papierniczego i wybierać. Na szczęście nie musiałam kupować papieru wizytówkowego, bo dostałam od znajomej, dlatego wydałam na to wszystko tak niewiele. Później kupię koperty i wkleję wkładki z tekstem zaproszenia. Myślę, że zapraszać będziemy ok. 2 miesiące przed (w razie czego będziemy mogli jeszcze kogoś doprosić). Mój facet się do tego nie wtrąca, tylko co jakiś czas \"kontroluje\" jak mi idzie :) a pomysły same przychodzą w trakcie roboty. Myślę, że dacie sobie z tym radę (ale to 150 zapr. trochę mnie przeraża :) )

Gość hej ten tekst jest super
i wlasnie pare dni temu dostalam zaproszenie z tamim tekstem! postanowilam zrobic sama zaproszenia bo mamy miec ich az 200! i mam bardzo duzo wolnego czasu. ale powiedzcie mi w jakim programie robicie zaproszenia? bo to jest tak ze na jednej kartce jest kawalek tekstu, jakis wierszyk, na drugiej reszta. gdzie to tak mozna sobie poustawiac...? chcialam tez zrobic wizytowki na stol. chcialam robic w GIMPIE ale nie moge ustawic aby wizytowka byla skladana i aby na kazdej bylo inne nazwisko. wszedzie wychodzi mi ten sam tekst... :(

Gość mysle ze wyjdzie duzo taniej
bo 1 kartka A4 kosztuje około 0,40-1,00 zł. z niej robi sie 2 zaproszenia. do tego jakaś ozdóbka, też nie są drogie. no i najdroższy chyba tusz. ale i tak wyjdzie dużo taniej o ile ktoś ma czas na robienie takich rzeczy. ja mam go aż 4 m-ce wolnego czasu więc... :D tylko nie wiem jak to powycinac aby było równo.

Jest taka maszynka, to jest coś na kształt dziurkacza i mozna zakupić różne wzory. Co do ręcznie robionych zaproszeń, mi zrobiła plastyczka pracująca dla pewnej fundacji. Koszt niewielki - 40 zaproszeń 60zł i całość idzie na fundację.

Gość tak są takie wycinarki
nie wiem czy akurat tak duże jak to serce na fotce, ale jam mam w domu miniejsze, kupione w "zabawkowym"..... są też takie do wyciskania w papierze wzorów..... też moża fajnie je wykorzystać

Gość a czym to kleicie
taki normalny klej? czy jakis specjalny musi byc? i ile mniej wiecej wynosi koszt takiego zaproszenia samodzielnie zrobionego bo wlasnie na allegro ogladam to sa tak od 3 do 5 zl za 1 sztuke.

Gość dflsdghsHG
te wycinarki to sa nawet po 3 zl. ale bardzo malenskie zrorki. zaproszenia i wizytowki mozna ciac ozdobnymi nozyczkami wtedy nie bedzie tak widac jesli sie utnie cos niezbyt rowno... :P ale tak sie zastanwwiam, jesli pokupic te wszytskie potrzebne rzeczy, wycinarki, nozyczki, tasiemki, papier, itd to czy to wyjdzie duzo taniej? o ile w ogole taniej? te osoby co robia takie zaproszenia to wiadomo, ze im sie oplaca bo caly sprzet kupuja tylko raz. no chyba, zeby sie pozniej zajac produjcja zaproszen albo sprzedac wszystkie te przybory jak juz nam nie beda potrzebne.

Gość tak są takie wycinarki
wiesz mnie nie chodzi tylko o cenę, bardziej o oryginalność..... po za tym robię też kartki na święta i inne, więc przybory mi sie przydają....

Gość Inglott
Ja robiłam ok. 50 sztuk zaproszeń. Kupiłam papier wizytówkowy, kalkę, papierowe różyczki, perełki, profesjonalny klej, nożyczki do wzorków - wszystko u jednego sprzedawcy z Allegro. Razem z przesyłką zapłaciłam 37 zł.

Gość nie bądz taka pewna
a nie lepiej kupić? przecież jest taki wybór że aż głowa boli...

Gość i głowa boli też od ceny
zwłaszcza jak ma się kupić koło 300 zaproszeń. te co mi się poodbają kosztują prawie 5 zł. a klej to jaki? można wiedziec u jakiego sprzedawcy wszytsko kupiłaś?

Gość 300 zaproszen
to wesele jest na 500 osob czy jak?