Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przenoszę

Temat zrobiłam badania hbs antygen, różyczka

Polecane posty

Temat: zrobiłam badania hbs antygen, różyczka [25.08] 13:40 bardzo błagam IgG i IgM i nie umiem zinterpretować wyniku. Może ktoś mi pomóc??? HBs antygen - wynik w surowicy ujemny Różyczka IgG ilościowo Wynik w surowicy 50.7 Różyczka IgM wynik w surowicy ujemny [25.08] 13:43 Forum Zdrowie [25.08] 13:46 bardzo błagam tutaj zdecydowanie więcej ludzi wchodzi, naprawdę nikt nie wie? Kobity, każda przed ciążą robiła, pomóżcie

ja robilam takie badania na początku ciazy. antygen HBS mialam ujemny i wiem ,ze to jest dobry wynik.Ale nie wiem co to jest za wynik z tą rozyczka u mnie badanie w kierunku rozyczki nazywalo sie test w kierunku p/c Rubella i mialam dodatni to znaczy ,ze chorowalam juz na rożyczke.

a chyba wiesz ,ze badanie HBS jest to badanie w kierunku zoltaczki zakaznej typu B jezeli jest ujemny to jest ok.

Gość bassi77
HBS ujemny,to dobry wynik.Oznacza że nie jesteś zarażona wirusem zapalenia wątroby typu B.Dodatni wynik IgG różyczki(inaczej Rubella) oznacza ,że posiadasz przeciwciała przeciw tej chorobie(albo jeszcze po szczepieniu w wieku jakos 13 lat,albo chorowałaś kiedyś na różyczkę).Przeciwciała te są korzystne i chronią przed infekcją (ciebie i dziecko).Ujemny wynik IgM oznacza że teraz nie chorujesz.To tyle ,nic się nie martw,jest ok.