Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerrymander

Mysz w domu!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

a jak ja mialam szczurka to był w akwarium. oj biedna myszka :( najpierw oswajają potem odbierają wolność :(. też bym zostawila drzwi otwarte. może jest jakiś spoosb, aby nauczyć myszkę załatwiania potrzeb w jednym miejscu?

Gdzie sie podziewacie fanki myszola? ;) Zlapalam ja wczraj metoda \"na pudelko\" przenioslam do klatki ale mi cholera zwiala z :O Przeslizgnela sie miedzy pretami :O Dzis \"uszczelniam\" jej mieszkanie. 🖐️

oooo bardzo dobry pomysł !!! jesli już zdecydowałaś się ją uwięzić, bestyjko ;) a my przecież jesteśmy :)

Nie , nie zostawilam, tylko nie mialam czasu. A na mysz sie obrazilam, bo nie chce wejsc do klatki. 😡 A takaladna jej kupilam. I codziennie jej wode zmieniam i miseczka zawsze pelna smakolykow :( 😭] Musze sie za nia porzadnie zabrac. Pozdrawiam widzialnaa & Papierowe_Nozyczki 🖐️

co się dziwisz, zle się jej ta klatka kojarzy, z atakiem z twojej strony, musisz wyciągnąć tą miseczkę z klatki

Zlapalam mysz, zlapalam mysz!!!!! :P:P Duzo czasu minelo, zanim zapomniala o pudelku :O Juz druga noc mi nie daje spac, tlucze sie po klatce :P Spodobala jej sie karuzela :D Mysle, ze jak do tej pory nie uciekla, to juz nie ucieknie, co? W dotyku jest cudownie mieciutka i cieplutka. I taka krucha. Moge wyczuc jej wszystkie kosteczki przez skore :) I uwielbia wafle ryzowe. Dzis ide kupic jej domek i specjalne rurki, ktore przymocowuje sie do klatki. Bedzie sobie mogla w nich biegac, jak w tunelu :) A niedlugo wrzuce zdjecie :P Dalej nie mam imienia 😭 Pozdrawiam panienki ;)

Ale zaniedbalam topick 😭. No nic, moze w koncu fanki dostrzega, ze ciaglle tu jestem :P Wczoraj myszol probowal mnie gryzc po dloni, bo wyczuwal zapach sera tartego, ktorym go wabilam :O. Ogolnie zwierz ma sie dobrze. Apetyt dopisuje. Tylko boje sie, ze nie pije wystarczajaco wody. Ze nie umie poradzic sobie z poidelkiem. :( Czy to mozliwe? 🖐️

Oooooooo, jednak ktos tu zagladnal:) Mysz wciaz zyje, tylko nadal obgryza prety i probuje uciec :) Raz sie jej zreszta udalo, ale to z mojej winy. Otworzylam drzwiczki i wyskoczyla. Na szczescie dala sie zlapac \"na pudelko\" :P Ale to bylo juz pare tygodni temu. Podgladnelam ja i jednak umie korzystac z poidelka. Imie tez juz wymyslilam. Mysz wabi sie Przybłeda :P Wiecie moze jak sprawdzic jej plec? Stosuje dla niej terapie zajeciowa :) Podzielilam na paseczki chusteczke do nosa i owijam je wokol pretow. Przybleda musi sie troszke pomeczyc, zeby je odczepic, a pozniej wleczeje do swojego domku, miesza z trocinami i w tym sobie spi :) mam tez zdjecia :D Niedlugo wkleje Zmykam 🖐️

Acha, Przybledzie zmienil sie kolor futerka :) Jak byla mniejsza, to bylo cale ciemnoszare. Teraz troche pojasnilo, tylko na grzbiecie zostal ciemniejszy pasek . A na pyszczku pojawila sie siwa kropka :D Co dajecie swoim gryzoniom do jedzenia? Mam dla niej mieszanke roznych ziaren i jakies zarcie dla szczorow, ktore chyba wyrzuce, bo niedosc ze ma obrzydliwy zapach, to jeszcze po nim mysz smierdzaco sika. :O I jeszcze inne pytank. Jak bawicie sie z waszymi zwierzakami? Macie dla nich zabawki? Wypuszczacie je z klatki?

Macie problem z myszką , a ja miałam ze szczurem, który wcale nieproszony wszedł do mieszkania sobie znaną ściezką, do mojej kuchni . Zjadł mi trochę wykładziny , tapety i nie mial zamiaru wyjść nawet jak mu okno otwierałam. I niestety odbyło się polowanie i został ubity. Przy okazji musiałam zrobić remanet w kuchi , bo wszystkie szafki i graty zostały poprzestawiane . A zwierzak był wielkości świnki morskiej , okropny ... Najgorsza była ta świadomośc, że on tam jest , każde wejście do kuchni to był strach czy gdzie pod nogami nie przemknie. Ale na szczęście chował się i dopiero zobaczyłam go martwego. teraz muszę pilnowac chatki, zeby innemu taka wizyta nie strzeliła do głowy. Na wszelki wypadek trutka zakupiona i rozłozona w niektórych miejscach dla odstraszenia wroga ...

Witaj Papierowe_Nozyczki! :D Dzieki za rady :) Rzeczywiscie zauwazylam, ze uwielbia nieluskane pestki slonecznika. Ma zajecie :) Dobry pomysl z tymi rolkami od papieru toaletowego. Widzilam w sklepie plastikowe rurki w podobnym ksztalcie, ale na nich nie moglaby sie wyzyc ;) Wlasnie, nie wiem co z tymi siuskami, bo po innym pokarmie jest duzo mniej intensywny. Twarozku jeszcze nie wyprobowalam, ale pomysl calkiem apetyczny. :) Jeszcze sie zastanaiwalam, czy latwo bedzie mi ja oswoic na tyle, zebym bez obaw mogla ja wypuszczac z klatki ? Papierowe, jak oswajanie pajakow? ;)

Diarra --> problem mialam na poczatku :) Teraz myszka mieszka sobie w klatce, obok mojego lozka :) Przyblakala sie jak byla malutka i tak jej sie spodobalo (mnie rowniez), ze zostala :) Ale szczura dzikiego to bym raczej sie pozbyla :O Szczury moga byc grozne, prawda?

Dokladnie tak jest , ja nie boję się ani myszy ani szczurów i najchętniej także temu co zginął darowałabym zycie , ale nie chciał. Bałam się go własnie o tyle, ze jesli czułby się jakoś zagrozony to może by mnie ciapnał i przenióśł jakąś chorobę . to jest straszne. Myszki sa słodkie i myszkę pewnie postarałabym się jakoś oswoić . :P

Papierowe_Nozyczki --> przykro mi :( A jak dlugo zyl? Ja mam teraz lekka obsesje i boje sie, ze Przybleda zachoruje, albo ze znajde ja martwa. :O nie wiem, skad mi sie to wzielo, ale gdy nie slysze, jak sie tlucze po klatce, to biegne sparwdzic, czy nic jej nie jest :O Scenka rodzajowa z Twixem i Gumka przypomina mi obrazki, kiedy spotykaja sie dwa psy : dog z ratlerkiem :) Propozycje do mysiego menu bede musiala sobie spisac na kartce, bo nie zapamietam. :) Diarra --> polecam ci szczerze przygarniecie pod dach myszki polnej :classic_cool: Bardzo pocieszne zwierzatka ;) Dzieki Panienki za odzew! Ide sprzatac 😭, bo jeszcze innym gryzonim nieprosznym sie spodoba ;) Do nastepnego! 🖐️

z tym poidełkiem to może być złudne, bo to dla tych zwierzątek trudne i może nie mieć wody tyle ile potrzebuje. więc ja upieram się aby miala także spodeczek :). pamietam ta sprawe wyjatkowo na podstawie moich zwierzatek domowych. menu myszki nie pamiętam moich domowych, ale sądzę, że znajdziesz go bez problemu w internecie no i sprzedawca w sklepie z zywnością dla zwierząt ci powie. w koncu duzo ludzi ma myszki, ale niewielu takie jak ty - zaadoptowane szkoda, ze myszki nie mozna wyprowadzić na szeleczkach na spacer :). i niekoniecznie na szeleczkach, w ogole, na spacer. bo kiedyś wyprowadzalam żółwie i bynajmniej szelek nie mialy :)

Witaj Widzialnaa :D Co do picia, to jestem juz spokojna. Kupuje jej mieszanke dla chomikow miniaturek iwidze, ze znika z predkoscia swiatla :). Dla urozmaicenia bede od czasu do czasu podrzucac jej inne smakolyki :) Rzeczywiscie szkoda, ze nie mozna wyprowadzic na spacer, chyba, ze na szydelku jej wydziergam smycz ;) Ale widzialam w zoologicznym taka kule, do ktorej mozna wsadzic myszke, zeby sobie pobiegala po pokoju. Zolwie sa super! :) Straszne pieszczochy :) Tez kiedys mialam jednego, wyprowadzalam go na łączke, gdzie skubal mlecze :) Niestety zachorowal i zdechl :( Papierowe_Nozyczki --> Nie zostawiam, no panic;) Przybledzie nie przypadla do gustu rolka od papieru. Nawpychala do srodka trocin i zostawila :O Bede myslec nad innymi atrakcjami :) Jeszcze jedna sprawa, czy wasze gryzonie same do was przychodza, jak wkladacie reke do klatki? Wielka buzka! 🖐️

Witajcie Panienki :) Papierowe--> zrezygnuje z tej kuli. Rzeczywiscie, Przybleda moze sie wystarszyc. widzialnaa-->Wsadzilam jej do klatki spodeczek z sokiem owocowym, tak dla urozmaicenia i widze, ze bardzo jej smakuje :) Tylko zaraz pelno farfoclow plywa :O. Ale mam newsa:P Wczoraj nastapil przelom w moich \"relacjach\" z myszka :) Zaczelam ja glaskac po lebku, a ona zasnela :D ;D Jak przestalam, to sie przebudzila, i szukala mojej reki, wiec musialam zaczac od nowa. Spedzialam tak chyba z 30 minut, jak wstawalam, to nie czulam nog :) Rolka nadal lezy w klatce. Przybleda czasem sobie przez nia przejdzie :) Ale zauwazylam, ze najbardziej podoba jej sie napychanie do niej trocin. Jutro wielkie czyszczenie klatki, mam nadziej, ze nie ucieknie.

Uff, juz posprzatalam :) Ale za kazdym razem musze ise niezle nagimnastykowac, zeby przeprowadzc Przyblede do lokum zastepczego (czytaj :pudelka) Pachnace trociny, swieze jedzonko, nowe skrawki materialu..moze swawolic do woli :) Cmok 🖐️

Widzę, Gerry, ze skutki twojego poprzedniego zaniedbania topiku nauczyly cię czegoś ! Fajnie, ze znow jestes z nami :) a ten sok jej nie zaszkodzi?? A myszka jest suuuuper :) słodziutka :)

:P :P Poczytam komentarze Przybledzie, na pewno sie ucieszy ;) Od wczoraj nowym przysmakiem myszki jest jogurt z muesli :) Spodeczek tak wylizany, ze mozna sie przegladac ;) Buuuu, chora jestem i nie moge bawic sie z Przybleda, zeby jej nie zarazic :O Co u Was dziewczyny i waszych zwierzakow? ;) 🖐️

Krwiozercza ta twoja bestia ;) Nie, na razie tylko wkladam reke do klatki i ona sobie po niej lazi. Tego sie juz nie boi. No i drapania za uchem tez nie :P Czasami tez, jak wspina sie po pretach to chwytam ja palcami i probuje sciagnac, zeby ja przyzwyczaic do brania na rece, ale ona strasznie tego nie lubi i mnie wtedy gryzie, tak raczej szczypie :P Na razie nie mam odwagi wypuscic jej na pokoj, moze za jakies 2 miesiace...sadzac po jej tempie oswajania sie ;)

Ooooooo, widze, ze buszujesz po forum :) Hihih, przeszlam przez wszystkie etapy oswajania ;) A taki dzikus ze mnie byl ;). 🖐️

Nie chwalilas sie, a pytalam kilka postow temu :P Gratuluje! A nie masz uczucia obrzydzenia jak bierzesz godo reki? Musze ci powiedziec, ze tez sie zmobilizowalam i jakis czas temu przynioslam z lazienki takiego wielkiego wlochatego staruszka :) Az sie moj luby wystraszyl, hihi. Reki mi w kazdym razie nie odgryzl. Ale wybralam niezbyt zwawy model, dla pewnosci;) No ona jest szara..taka mysioszara i ma ciemniejszy pas na grzbiecie. Jaka to wedlug ciebie rasa? Mysz domowa? Zdaje sie na twoja wiedze :)