Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

Gość jolka22
ja tez mialam obawy czy novynette dzialaja bo odczuwam jakby owulacje ale jak dostaje okres regularnie co miesiac w tym samym dniu to chyba znaczy ze dzialaja a przed braniem tabletek nigdy nie mialam regularnego okresu. a mowi sie ze novynette to tabletki najnowszej generacji!!!!!czyli takie ktore nie rozstrajaja i nie zaburzaja organizmu tylko powstrzymuja jajeczko przed zaplodnieniem i jak sie zapomni tab to pisze ze trzeba 7 dni dodatkowo sie zabezpiczac. a moze autorce topicu wypadla tabletka albo cos. moja kolezanka tak miala ze wziela tabletke i poszla z nia do kuchni po wode i postawila ja na stole i zajela sie czyms innym i zapomniala o niej dopiero rano sobie przypomniqala ze na stole dalej lezy a byla pewna ze ja polknela

Gość dziewczyyny
pytanie zasadnicze: o ktorej godz bierzecie tabletke?

Gość jolka22
ja o 18

a co do krwawienia to moje wogole jest jakies dziwne bo ostatnia tabletke z 2 opakowanie wzielam w czwartek i juz w czwartek wystapilo plamienie. w piatk byl spokoj, w sobote znow plamienie a dzis jakby ten okres :o (zawsze dostawalam w niedziele )

Gość jolka22
do neni: a Ty przy novynette odczuwasz objawy owulacji(tzn jej nie ma ale takie objawy) ze w polowie cyklu bola Cie piersi masz wieksza ochote na seks i sluz-ze w niektorych dniach duzo go i gesty a w niektorych znikomy?????????????????

pocieszam sie jeszcze tym, ze skonczylam dopiero 2 opakowanie tych tabletek a przez pierwsze 3 miesiace mozliwe sa takie wlasnie plamienia itp ale nigdy wczesniej nie mialam takiego czegos :/ jak zaczelam brac diane to nie mialam plamien, pozniej zmienilam ja na yamsin i tez bez problemu a z yasmin na novynette takie plamienia itp...

szczerze mowiac nigdy nie zwracalam uwagi na sluz a tmbardziej odkad stosuje anty :o ale wydaje mi sie ze mam go caly czas, bezbarwny i lejacy sie :>

Gość jolka22
do neni: a przy pierwszym opakowaniu novynette nie mialas plamienia??????? ja przez cale 1 opakowanie mialam plamienie-caly miesiac dzien w dzien i ginekolog powiedzial ze tak czesto jest bo one maja niska dawke hormonow i ze tak sie dzieje dlatego i od drugiego opakowania juz ok bylo. a mozliwe ze plamienie moze teraz Cie dopadlo przy 2 opakowaniu. a z chlopakiem kochasz sie do konca(tzn konczy w Tobie-pytam sie z ciekawosci?

Gość jolka22
do neni: a polowie opakowania odczuwasz ieksza ochote na seks???ja zawsz mam takie 2 dni chcicy w poloie cyklu

takprzez cale pierwsze opakowanie mialam plamienia czego nigdy wczesniej jak juz pisalam nie mailam przy zmianie tabletek. dlatego tez zastanawialma sie nad ich skutecznoscia... to podobno dlatego ze maja mala dawke hormonow ale yasmin tez mialy mala i nie miala plamien :/ a jezeli chodzi o seks to do konca :)

a co do libido to mam chcice non stop :D jeszcze zadne tabletki nie spowodowaly zmniejszenia libido :)

Gość jolka22
ja wlasnie skonczylam 3 opakowanie novynette i jest tak ze organizm moze 3 mc sie przyzwyczajac do nich dlatego bylo takie wazne czy teraz bede miala bezbolesny okres bo tak bym musiala zmienic tabletki,,......a teraz -dzis o 18 rozpoczynam 4 opakowanie. a jak masz plamienie to tym bardziej widzisz ze tab dzialaja bo cos sie dzieje w tWOIM ORGANIZMIE

no ogolnie to jestem bardzo zadowolona z tych tabletek bo nic mi nie dolega tylko ten okres mnie troche martwi ale widze ze tak chyba juz jest przy tych tabsach :) szczerze to mialam na poczatku obawy co do tych tabsow bo nie sa chyba zbyt popularne ?! a ty kochasz sie do konca ?

wlasnie czytam ten topik i schizuje. niby dostalam okres, biore koljne opakowanie ale przy poprzednim raz kochalismy sie bez gumki. i mimo, ze dostalam ten okres itd to i tak sie martwie. bralam antybiotyki przez 7 dni i oczywiscie caly czas byla gumka ale kurde ... strach jest.

no to scizujemy wszystkie... ja w tym tyg wybiore sie do lekarza bo inaczej zwariuje

Gość jolka22
do otulona snem : co a moze zwykla kupka tez obniza skutecznosc to moze w ogole nie sikaj nawet 5 godzin po zazyciu tabletki bo przeciez ten napoje przechodza przez zoladek....................PISZE WYRAZNIE W ULOTCE ZE PRZY UPORCZYWEJ UTRZYMUJACEJ BIEGUNCE moze obnizyc skutecznosc. a jak sie bierze tab cale 21dni rowno o danej godzinie to okres zawsze jest w tym samym dniu. a jak sie bierze z wahaniami kilkugodzinnymi to wtedy saq opoznienia

Gość niunia 19
czesc Wam, novynette biore od grudnia 2005, caly pierwszy miesiąc mialam plamnienia ale drugi byl juz ok, zaczelam je brac z dwoch powodow, ze wzgledow antykoncepcyjnych i jako lakarstwo, bo mnialam powiekszony jajnik i niesamowicie bolesne miesiączki.... schizowlam przez kilka pierwszyh miesiecy ale teraz przez ten topic znow sie zaczynam zastanawiac, poniewaz ostatnio wzielam dwa opakowania pod rzad i okres byl po nich prawie bezbolesny i mniej obfity.....ajajajajaj

Gość jolka22
pisze w ulotce ze biegunka-a biegunka to taka co idziesz co 5 minut srac 10 razy dziennie.a rozwolnienie moze byc jednorazowe

Gość jolka22
dziewczyny okres powinien byc skapy!!!!!!!!!!!w ulotce pisze tak cytuje:powinno pojawic sie krwawienieprzypominajace krwawienie menstruacyjne.....reguluje cykl miesiaczkowy ,zmniejsza obfitosc krwawien, zmniejsza objawy zwiazane z napieciem przedmiesiaczkowym.....PRZEPISALAM SLOWO W SLOWO Z ULOTKI

Gość jak to jest.
z libido przy Diane 35? spada tak strasznie?

Ja tez nie zgodze sie z jolka. Sama co prawda dostaje okres regularnie (ew. z kilkugodzinnymi wahaniami, ale zawsze tego samego dnia), ale czytalam na forach, jak rowniez wiem z doswiadczen innych dziewczyn, ze okres powinen wystapic w trakcie 7-dniowej przerwy, ale niekoniecznie zawsze tego samego dnia! Obecnie dysponuje ulotka Microgynonu i napisane jest: \"Jesli przyjmuje sie tabletki zgodnie z zaleceniami, krwawienie wystepuje MNIEJ WIECEJ tego samego dnia co 4 tygodnie.\" Czyli krwawienie pojawiajace sie jak w zegarku nie jest regula.

Gość jolka22
moje kolezanki maja w tym samym dniu zawsze ja tez .nie spotkalam sie jeszcze ze jakas ma w rozne dni ale mozliwe ze tak jest nie upieram sie . a tab maja dzialanie 99%wiec wiadomo ze ktos musi byc ten jeden procent ale dziwne bo autorka tematu brala przez dluzszy czas tabletki wiec dziwne ze zaszlaby w ciaze przy dlugim stosowaniu. a jak sa rozwolnienia to 7 dni sie trzeba zabezpieczac dodatkowo?novynette wchlaniaja sie 4-5 godz po zazyciu? czyli jak wzielam tabletke o 18 a nastepnego dnia rano mialam rozwolnienie to nie mam co sie martwic ze obnizylo skutecznosc?????

tez bralam novynette a teraz jestem w 10 tygodniu ciazyyyyy

Gość jolka22
do 21: masakra!!!!!!!!!!!!!!!bralas regularnie bez zadnych antybiotykow i w ciazy jestes?????????a jaka przyczyna czy nie dzialaly na Ciebie czy co???a jaki mialas okres przy braniu novynette? i odczuwalas jakby objawy oulacji?

Gość jolka22
chyba jutro sie przejde do ginekologa na te badanie hormonalne 30zl to nie majatek i wtedy bede wiedziala czy novynette sa dobre dla mnie i czy dzialaja prawidlowo

Gość jolka22
ale jak np bralam tab o 18 a na drugi dzien z rana mialam rozwolnienie-to chyba nie mam sie czego obawiac nie?(bo czesto tak mam) prosze o odpowiedz

Gość załamana 19tkaaaaa
chciałabym wam wszystkim podziękować za rozwinięcie tematu :) powiem tak: krwawienie z odstawienia nie zawsze jest w tym samym dniu. miałam rozwolnienie ale bez przesady ponad 5 godzin od przyjęcia tabletki!!! a ona się wchłania do 5 h więc jest to nie możliwe żeby przez to. Mam żal do gin że nie zrobił mi żadnych badań przed braniem tab. Dlatego teraz chodzę prywatnie i płacę 30 zł ale w tym mam badanie, cytologię i USG dopochwowe.

Gość Micra
Witam,ja też stosuję Novynette,a właściwie kończę stosować.Coż mogę powiedzieć,jest ok,cera,włosy w porządku.Okres przeważnie we wtorki,dwukrotnie w środy ale to po połknięciu z opóznieniem 4 godzinnym jednej tabletki.Fakt,że w połowie cyklu dokładnie 10dnia czuje sie owulacje.

Gość jolka22
do MIcra": mo wlasnie ja tez czuje ta owulacje.czy to normalne przy tab?czy one dzialaja?