Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

ja bardzo dlugo mimo przyjmowania tabletek obawialam sie ciazy i bylam w niej co miesiac :o trwalo to jakies 6-7 miesiecy i nie bylo mowy o konczeniu w srodku. wtedy bralam jeszcze diane ale w koncu poprosilam go zeby zostal do konca... tak mi sie to spodobalo ze zostaje do dzis :D pamietam ze schizy byly jak zmienilam diane na yasmin i pierwszy miesiac ich zazywania bralam rowniez antybiotyki przez tydzien a tez zostawal do konca... ale wszystko bylo na szczescie ok :) po 5 miesiacach yasmin zmienilam na novynette i tez zostaje we mnie do konca... wiem ze lepiej by bylo gdyby tego nie robil ale w takich intymnych chwilach nie mysli sie niestety o tym, rozkminy przychodza pozniej gdy emocje opadna.... wogole to chce bardzo przestac brac tabletki ale nie wyobrazam sobie seksu bez nich :o

Gość załamana 19tkaaaaa
ja jak nie przyjmowałam w ogóle tabletek to co miesiąc robiłam test ciążowy... schizowałam się ciągle ale teraz też nie jest lepiej

Gość jolka22
dziewczyny to nie wazne jakie tab bierzecie czy jasmin czy novynette czy harmonet itp!!!!!!!!!!!!!!!wszystkie tabletki dwuskladnikowe maja po 2 hormony i zawsze 1 hormon ten antykoncepcyjny jest taki sam we wszystkich tab dwuskladnikowych!!!!!!!!!!!!!roznice jest tylko w tym drugim hormonie ze niektore tab maja go malo jak novynette a ten hormon odpowiada wlasnie za te skutki uboczne i tym sie roznia tab jedne maja za malo tego hormonu ze odczuwamy owulacje a mimo tego tab dzialaja a inne tab maja tyle hormonu tego drugiego ze az dziewczyny tyja ,rosna im wlosy tam gdzie nie trzeba itp.....wiec jesli zmienicie tab na inne to tak samo bedziecie zabezpieczone tylko roznica jest w tym drugim hormonie co wplywa na samopoczucie bo on dziala na przysadke mozgowa

Gość jolka22
a jesli chodzi o autorke topiku to rozmawialam z ginekolog i to ze zaszla w ciaze to nie musi byc wina tabletek a zlej pracy organizmu!!!!!!!!!tabletki dzialaja prawidlowo lecz moze byc spowodowane zle wchlanianie tab przez organy a to moze byc spowodowane choroba watroby, trzuski lub zazywania jakichs witamin, preparatow ktore utrudniaja tabletce sie wchlanac!!!!!!wiec mozliwe ze zaszla w ciaze bo sie tab zle wchlanialy z jakiegos powodu. i dziewczyny my jestesmy zabezpieczone tab robia swoje tylko poprostu wszystko jest w naszym mozgu a jak sie schizujemy to wtedy przysadka mozgowa wytwarza hormon ktory dziala na nasze zle samopoczucie

Gość jolka22
wiesz zalezy jakie witaminy lepiej sie poradzic lekarza bo takie witaminy w pokarmach sa nie grozne i w sokach a takie co na wlosy sie bierze i paznokcie too tez niby nie grozne ale jak sie bierze je dzien w dzien to moga nie szkodzic a utrudnic wchlanianie tab. najlepiej sie pytac w aptece przy zakupie takich witamin czy maja jakies dzialanie na tabletki anty. ja jak bylam u dentysty i mi jakies tab przepisala na zeba to sie zapytalam czy moga szkodzic na tab anty a ona powiedziala ze tak i ze dodatkowe zabezpieczenie trzeba. wiec wszystko co kupuje w aptece to sie pytam aptekarki przy okazji czy to nie bedzie mialo zadnego wplywu...........

Gość jolka22
wydaje mi sie ze capiwit nie szkodzi a jesli utrudnia wchlanianie to nie znaczy ze tab nie dzialaja!!!!!!!!!tylko tab normalnie wchlaniaja sie 3-4 godz a przez witaminy moga do 7godz sie nawet wchlaniac i moze byc taki przypadek ze zwymiotujesz lub dostaniesz biegunki a nie bedziesz sie dodatkowo zabezpieczala pozniej bo pomyslisz ze 4h minely i tab sie wchlonela i pozniej wlasnie moze byc problem.regularnie przyjmowanie witamin nie szkodzi na tab lecz moze wydluzyc czas ich wchlaniania a zreszta to tez zalezy od twej watroby i trzustki kazdy jest inny i ma rozna przemiane materii. wydaje mi sie ze capivit nie szkodzi a jedynie jak cos to moze wydluzyc chlanianie tab anty ale one dzialaja!!!!!!!!

Gość jolka22
przy okazji: dzis rano bylam na tym badaniu hormonow, za tydzien wyniki

dzieki :) w piatek wybieram sie po tabsy wiec zapytam przy okazji o ten capivit ;)

Gość jolka22
i mowie Ci ja zostaje dalej przy novynette bo kazde 2 skladnikowe maja te sama ilosc hormonu antykoncepcyjnego tylko ten drugi hormon jest inny wiec jesli zmienisz na inne bo tym nie ufasz to bedziesz tak samo i tak zabezpieczona jak przy novynette,chyba ze masz uporczywe skutki uboczne wiec musisz zmienic na wieksze z tym drugim hormonem. ja zostaje przy jednych tab bo takie zmienianie to jeszcze gorzej szkodzi na orgaqnizm.poprostu zmniejsze sobie ten hormon z przysadki mozgowej jakimis tab ziolowymi co gin ma przepisac i jak ten hormon sie zmniejszy to tab maja dzialac bez zarzutu zadnych skutkow ubocznych wwiec ja zostaje przy novynette

nie mam zamiaru zmieniac novynette bo przy tych tabletkach nie mam żadnych skutkow ubocznych i mysle ze w koncu znalazlam te wlasciwie :) pozatym cena jest przystepna - 24 zł a za yasmin ktore powodowaly straszne migreny i bole lydek placilam 38 :o zastanawiam sie czy wogole nie zrezygnowac z tabletek ale poki co jest to raczej niemozliwe...

Gość jolka22
jqa za novynette place 28zl.tez uwazam ze sa dobre nie szkodza na organizm .jezeli nie masz skutkow ubocznych wwiec uwazam ze one sa dla Ciebie idealne!!!!!!na mnie tez dzialaja dobrze wwidac to na usg tylko te skutki uboczne ale one nie sa spowodowane tab tylko hormonem z przysadki wiec polykam dodatkowo jakies tab ziolowe i tez mam nadzieje ze beda dzialaly na mnie bez zadnych skutkow ubocznych

jak tak was czytam to az sie boje hehe.... bo ja to mam tlent do schizy dzis zauwazylam nawet jak brzuch mi ropsnie o boze..... Ale mam nadzieje ze yasmin co fakt to fakt dosc drogie nie zawiod mnie a zreszta przerwatywa nam towarzyszylam praktycznnie zawsze wiec prawopodbienstwo minimalne,nawwet zreowe.... ale nie ma to jak psychika..... A taka ochota na seks mnie naszla, a tu tak jakos strach a zreszta ostatnio gdzies ktos napisal ze strzelcy w tym tygodniu moga zakonczyc swoje przygody seksualne maciezynswem.. ups a jak nic strzelec hewhehe :) Oo no i co niby rezygnacja w tym tygodniu z seksu nie nie nie to nie moze byc tak :) Chodzcie sie powspierami i sie poschizujemy ze tabsy to najskuteczniejkszy srodek anty i nie ma mowy o ciazy w tym wieku bo ja jak nic dziecka nie planuje w wieku 19 lat :)

Gość jolka22
tabsy dzialaja!!!!!!!!!!czym sie gorzej schizujesz tym wieksze niby objawy ciazy bedziesz czula. to wszystko wina hormonu z przysadki mozgowej ja mam go zbyt za duzo i musze go zmniejszyc ale to nie ma wplywu na tab tylko samopoczucie , a tab dzialaja !!!!!!!!!!

Gość załamana 19tkaaaaa
a ja właśnie powiedziałam mamie o przypuszczeniach ciąży.. ehh powiedziała że mi pomoże a jak urodzę przed maturą to noc i dzień będzie z dzieckiem siedzieć abym miała czas na naukę i na maturę... jeszcze tylko 2 dni niepewności. a tak na marginesie mama się ucieszyła i to nawet bardzo

Gość jolka22
to masz fajnych rodzicow........ze mna nie wiem co bz bzlo gdyby......nawet nie mysle o tym

Gość załamana 19tkaaaaa
na razie tylko mama wie ale myślę że tata też się ucieszy... gorzej będzie z teściami

Gość jolka22
a mowisz ze gin zobaczyl maly pecherzyk...a przeciez jak sa pecherzyki na jaknikach to znaczy ze nie jestes w ciazy

Gość załamana 19tkaaaaa
gin przy pierwszej ciąży zobaczył pęcherzyk ale nie na jajniku tylko w macicy i wykrył 2mm pęcherzyk...

Gość jolka22
wiem ze na srodku macicy jest taka plama i taka mialam przed braniem tab tzn ze jest jajeczkowanie a teraz mialam na macicy na srodku taki pasek i gin powedziala ze to oznacza ze macica spi ze nie ma jajeczkowania. a wtedy mialas na jajnikach pecherzyki?????bo sie mowi ze jak sa pecherzyki na jajnikach to nie ma ciazy

Gość załamana 19tkaaaaa
wcześniej nie miałam robionego USG i lekarz nie wiedział czy były pęcherzyki na jajnikach czy nie. a jak mi zrobił USG to od razu stwierdził ciążę :/

Gość jolka22
aha bo y tego co wiem to jak jest ciaza to nie ma pecherzykoww na jajnikach a powinny byc

Gość załamana 19tkaaaaa
a powiedziałam mamie dziś bo się ze strachałam :) bo ona sama myślała że jest w ciąży :P i byłyśmy u ginekologa ale na szczęście ona nie jest :D

Gość jolka22
he to naprawde sytuacja.a zapytaj sie mamy o te pecherzyki na jajnikach+bo ciekawa jestem

Gość załamana 19tkaaaaa
mama ma te pęcherzyki i ten pasek na środku lekarz jej powiedział że wkrótce dostanie okres :) a spóźniał jej się tydzień może nawet więcej i nawet luteina go nie wywołała :/

Gość jolka22
ja jestem po okresie i mialam usg i tez ten wlasnie paseczek mialam ze niby macica nie zmieniona no i pecherzyki na jajnikach...............ja zawsze jak jestem na usg i jak mi bada jajniki to odrqazu sie patrze czy sa pecherze na jaqjnikach hehe

Gość załamana 19tkaaaaa
ja już sama nie wiem czy chciałabym być w ciąży czy nie.. dziś byłam oglądać 2 tyg dzidziusia sąsiadki jest taki pięknyy eh...

Gość jolka22
wiesz ja bym wolala nie byc...................bedzie jeszcze na to czas ........

Gość załamana 19tkaaaaa
w sumie to masz chyba rację... jeszcze fajne życie mogę mieć :D a dzidzia może być później