Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

Gość załamana 19tkaaaaa
ciekawe o której moniak wróci od ginekologa??

Gość załamana 19tkaaaaa
nikt tu już nie zagląda???

Gość jolka22
hej no ja tez juz Myslalam ze Moniak wrocila od gina.....ja ide na 18 prywatnie dzis bo tak sie wwczoraj przerazilam ze od wczoraj mi nie dobrze i podbrzusze mnie boli az rozwolnienia dostalam. kochalam sie z chlopakiem miedzy 15-19 sierpnia i okres dostalam 22zgodnie z planem 4dni leciala krew tak srednio i bezbolesny moze troche mnie brzuch macil dzis juz jestem 6 dzien po okresie i zaczynaja mnie piersi bolec i brzuch jak przy owulacji a przeciez biore novynette i nie powinnam tego czuc dlatego taka przerazona jestem ze moze one nie dzilalaja...a z drugiej strony kochalam sie 7dni przed okresem to juz niby nie plodne dni jakby co................och nie wiem tak sie stresuje ide na 18 i sie dowiem wszystkiego no i jak cos zmienie tab na silniejsze

Gość jolka22
do 19stki: zle sie dzis czujesz tzn jakie objawy?

jolka to zrob tam porzadny wywiad z lekarzem i napisz pozniej co Ci powiedzial bo ja tez przeciez novynette biore :P i jesli mozesz to zapytaj czy to normalne ze jezeli ktos bral wczesniej 2 rodzaje innych tabletek to okres byl normalny a przy novynette tylko plamienie ;) bede wdzieczna, buziaki

Gość załamana 19tkaaaaa
źle się czuję tzn że jak kładę się spać i jak wstaję to mi się za przeproszeniem tak rzygać chce że szok... i boli mnie brzuch jak bym miałą okres dostać

Gość załamana 19tkaaaaa
a czy ktoś może wie kiedy pojawiają się pierwsze zachcianki w ciąży?

ja juz po wizycie. wiec po 1 na7 moje krwawienie mam wapno i witaminy, wcześnie iść spać i nie przemęczać się :)) bez wymiotow, biegunek, antybiotyków i przy regularnym braniu tabsów ciąża jest niemozliwa absolutnie.

Gość załamana 19tkaaaaa
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2084508&start=30 a jednak takie żeczy się zdarzają ja jestem tego żywym przypadkiem. Możecie mi wierzyć lub nie ale ja to sama dla siebie wiem. Może twój ginekolog się nie spotkał z taką sytuacją poprostu...

Gość często tak jest
tak właśnie bardzo często się zdarza że kobieta w ciąże zachodzi ba tabsach...

ej w ogole to zmieniam piguły na mercilon. boje sie ! nie chce niskiego libido, wypadających włosów ani tycia ;/ nie lubie zmian

hmmm co do tych ciaz to w sumie moje zdanie jest takie ze jezeli juz sie w nia zachodzi podczas stosowania tabsow to z winy kobiety... nie chodzi nawet o to, ze zapomni o tabletce ale jest masa innych czynnikow ktore moga wplynac na ich skutecznosc a nie zwroci sie na to uwagi badz zapomni... w sumie to w najblizszym otoczeniu mam taki przypadek - 8 miesiac ciazy w rodzinie :) ale sama sie przyznala ze brala w kratke ..

ale mi smutno... od kilku dni mam wieczorne mdłości. Biore tabletki, Cilest. Zawsze brałam regularnie. Troszke zaczynam sie tym martwić. To złe samopoczucie wykańcza mnie psychicznie...

czytam i czytam i kurna az sie stresuje. ale jesli ma sie normalne krwawienie z odstawienia, calkiem obfite to chyba nie ma szans na ciaze co? jeden tylko raz kochalismy sie bez gumki do konca, a tabsy biore regularnie (raz zdarzylo sie wziac 5 godzin za pozno) a tak to +/-1 godzina. strach mnie oblecial.

kokochanel nie martw sie nic :) ja podczas brania yasmin mialam wieczorne mdlosci przez jakies 2 miesiace non stop wiec wyobraz sobie jakie mialam schizy ;)

mnie z kolei nie wiem dlaczego strasnzie bola dzis ledzwia :o nic nie dzwigalam itp a poprostu nie moge wytrzymac :(

Z jednej strony wiem, ze to raczej niemożliwe, ale z drugiej czytając te posty można popaść w obsesje na punkcie ciąży...

ja tez juz mam obsesje. powaznie. choc ogolnie nie mam zadnych objawow ciazy procz tego, ze czesciej sikalam, ale mialam tez zapalenie pecherza i moze to po tym. a moze za duzo piwa. chyba zwariuje niedlugo. dalej biore tabsy, bo w sumie jak bymo krwawienie to chyba w ciazy nie jestem. ale i tak schizuje. zachcialo sie seksu dzieciakom choc ja juz 22 lata mam, niedlugo 23. a i tak sie czuje jak mala gowniara.

heh dzieki za pocieszenie :D a wogole to przestanmy juz - nawet gdyby to nie mozemy byc przeciez w ciazy wszystkie :D powiedzmy ze załamana jezeli jest w ciazy to wyrobila norme :D

Gość jula*********
Mam pytanko,jeżeli możecie mi powiedzieć,jakie mogą być objawy ciąży-dodam,że zażywam tabletki antykoncepcyjne. Mam własnie ostanio pewne podejrzenia co do tego,ale może coś sobie uroiłam

moja droga my w ciazy nie jestesmy, popadamy tylko w paranoje ;) wiec nie mozemy Ci pomoc... ale z tego co pisala załamana ktora zaszla podobno w ciaze podczas stosowania anty to krwawienie bylo mniej intensywne niz zwykle...

Gość jula*******
A może to powodują tabletki,sama nie wiem- mam jakiś dziwny śluz, ciągle jestem głoda, wiecznie chce mi się spać, ciągle boli mnie biust i ogółem taka jakoś dziwnie się czuję

Gość jolka22
hej laski sorry ze tak pozno pisze ale net nie chcial mi dziaqlac. wiec bylam na prywqatnej wizycie u ginekologa i z jednej strony sie ciesze a z drugiej nie. bo ciazy nie ma i tab dzialaja a z drugiej jak wczesniej wspomnialam mam nerwice i to ona niszczy moj organizm..............................pytalam sie gin o to ze odczuwam owulacje ze brzuch mnie boli ze niedobrze mi ze piersi bola-a ona powiedziala ze tabletki dzialaja!!!!!!!!!!to sa poprostu skutki uboczne!!!!!jednej nic nie bedzie a druga bedzie zdychala po nich!!!!!zrobila mi usg i powiedziala ze te tab sa dla mnie idealne ze nawet macica mi sie wygladzila, mam pecherzyki na jajnikach czyli ok, i nie mam zmian macicy czyli ona caly czas "spi"zadnej owulacji.a to ze mam objawy owulacji to przez nerwice bo ona powiedziala ze tab oddzialywuja na przysadke mozgowa a przy nerwicy jak i przy duzym stresie przysadka produkuje HORMON PROLAKTYNA i mozliwe ze mam za duzo tego hormonu i jego zawartosc jest wieksza w organizmien niz zawartosc z tab anty i dlatego czuje te wszystkie objawy. i powiedziala ze to napewno to bo tabletki idealnie dzialaja co widac na usg a te odczucia to wina tego wlasnie hormonu,i nie bede zmieniala tabletek novynette na inne. jutro rano ide na badanie prolaktyny i TSH i z wynikami mam isc do niej i powiedziala ze przypisze mi tam na zniwelowanie tego hormonu do odpowiedzniego poziomu i wtedy juz bedzie wszystko ok, nic nie bede czula zadnych skutkow ubocznych

Gość jolka22
wiec dziewczyny nie wiadomo co byscie czuly to tabletki i tak dzialaja !!!!!!!!!!bo widzicie ja mialam masakryczne objawy przez 4 mc a tab idealnie na mnie wplywaja nawet torbielki nie porobily mi sie i macica wygladzila.te nasze wszystkie skutki uboczne to -przysadka mozgowa i hormon prolaktyna .dlatego tak wazne jest by przed wypisaniem tab skierowac pacjentke na badanie hormonow bo wtedy wiemy co i jak i dobiera sie tab a jak sie zle dobierze to wlasnie skutki uboczne sa. a tabletki dzialac dzialaja tylko te zle dobrane powoduja skutki uboczne i tyle wiec sie nie martwcie bo tab dzialaja tylko idzcie na badanie hormonow kosztuje to 30zl wiec nie majatek i bedziecie juz mialy spokoj zadnych skutkow ubocznych

hehe nie ma to jak urojone cize :) tez tak miala to tylko po testy cxhodzilam.... :) teraz biore tabletki (yasmin) i jkos nie chcem sie schizowac choc zawsze jakis tu motyw mozna znalezc.... Ale wiara dziala cuda trzeba wierzyc ze dzialaja hehe :) O zastanawi mnie dlaczego utorka wpadla juz 2 raz? czy jedynym ich zabezpieczeniem byly tabletki? Ja ta nie moge sie przemoc i pomimo tabl. uzywamy jeszxccze gumki.... łooo bo ja i ciaza to nie nie nie, nie teraz....

Gość 21latka
hejka dziewczyny! chcialam napisac jak to było ze mną bo widzę,że co dziewczyna to inny problem :) przez wiele lat mialam niereguralny okres i zawsze po seksie sie balam ze wpadłam bo cholernie się spóżnial (nawet 42 dni) i w końcu się wściekłam poszłam po tabletki do lekarza, jak babka zoabczyla moją buzie to od razu przepisala Diane, niby bylo wszytsko ok,ale zdarzało się, ze o 4tej nad ranem tak mi sie chcialo wymiotować ze nie spałam juz potem,poza tym przytyłam troszke (choć mojemu facetowi to nie przeszkadzało) i piersi urosly (z czego sie cieszylam),ale martwiło mnie bo podczas pieszczot bolaly mnie piersi bardzo i postaowiałam zmienic leki,lekarz przepisał mi Yasmin i jest o niebo lepiej, piersi nie bola, nie tyje (choć teraz trudno zrzucić to co sie nadrobiło) i mam wieksza ochote na seks:) moim zdaniem moze nie złe przyjmowanie tabletek jest przyczyna ciązy (choc to też) ale przede wszytskim złe ich dobranie, nie na każdego dziala tak samo ten sam lek,pamietajcie o tym dziewczyny, zawsze sie balam czy mam dobrze dobrane i uwazalam i nie narzekam:) pozdroofka!

Gość załamana 19tkaaaaa
hej... do experience_ona: jedynym zabezpieczeniem były tabletki. jakiś czas mój chłopak nie kończył we mnie i było wszystko o.k ale od kąd zaczął pojawił się problem ciąży