Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nestelka

Jak rozpoznać czy perfum jest oryginalny ????

Polecane posty

Gość m4n
Perfumy nieoryginalne też mają przeróżne naklejki pod butelczyną. Najlepiej jest mieć porównanie choćby z pudełkiem, które w przypadku podróbek często różni się odcieniem, jakością wykonania- niekiedy widać na pierwszy rzut oka. Kiedyś na zajęciach porównywaliśmy opakowania i zapachy perfum oryginalnych i podrób. W wielu przypadkach na opakowaniach podróbek było sporo zbędnych napisów w stylu "100% original" itp. Niestety podróby są coraz lepsze i wyglądają niemal identycznie, różnice znacznie czuć w zapachu. Co do okazji z allegro- nie polecam, łatwo trafić na podróbki, które warte są setne części wyłożonej kwoty i pędzone w chinach. Jeśli kosztują w perfumerii 300 zł to nie ma cudów, że jakiś dobrodziej wyczaruje je za 1/3 ceny- czasem widywałem na allegro perfumy po 50 zł z likwidacji "zagranicznych hurtowni", na szczęście serwis szybko wycofywał te oferty i blokował nieuczciwych sprzedających.

Gość dżin kukiełka
Do Persymona, odnośnie niedouczenia... oryginalny a nie orginalny :P tak to właśnie bokiem wychodzi poprawianie niedouczonych przez innych tego pokroju :P

Gość horacy
ja kupiłem oryginalny perfum dziordzio armani za 19,90 u nas na wsi na bazarze