Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wioletka

ruchy w brzuszku czekam na odpowiedz

Polecane posty

Gość Wioletka

Witajcie Mam takie pytanko ,jestem w 10 tygodniu ciąży i od 3 dni odczuwam że w brzuszku coś mi się przemiesza jestem wręcz pewna że to dzidzia(nagle czuje w jednym miejscu jak być coś mi się rozpychało i jest przy tym ból ale odczuwalny właśnie jako rozpychanie.Przechodziłam już przez jedną ciąże ale nic takiego nie czułam jak przy tej ciąży.I mam 2 pytanie ,przeczytałam w internecie setki stron z wymiarami dzieciątka i już się pogłubiłam bo w 7 tygodniu moje dzieciątko miało 4 cm i jest to duża rozbierzność z tego co wyczytałam czy ktoś natrafił na podobne przypadki?

Gość matka78
byc moze masz ciaze bardziej zaawansowana?? moze mialas na poczatku miesiaczke i dlatego liczysz inaczej? a jak badanie usg? tez potwierdza wiek dziecka?

Gość położna nr 1
ruchy czuje się około 5 miesiąca ciąży, dzidziuś ma wtedy około 20cm. Myślę, że czujesz gazy, które przemieszczają się w jelitach. W tak wczesnej ciąży jak Twoja wyczuwanie ruchów dziecka jest wręcz nie możliwe. A jak zapewne wiesz, podczas bycia w ciązy w żołądku i jelitach nieźle się "kotłuje" i niektóre przyszłe mamy mylą to z ruchami dziecka.

Gość Wioletka
badanie usg miałam właśnie jak się dowiedziałam o ciąży i na badaniu wyszło 7 tygodni i słowa lekarza to że jest bardzo duże.Liczyłam też od jeszcze wcześniejszej miesiączki ale to wychodziło 18 tygodni (bo jak zawsze miałam regularny okres to przed ciążą miałam ostatnie okresy co 2 miesiące)

Gość położna nr 1
no na 18 tygodni jest zdecydowanie za małe więc ten wariant raczej odpada.

Często istnieje rozbieżność między wynikiem usg a prawdziwymi wymiarami płodu.(taką uzyskałam informację od gg) Jeżeli jednak jest tak duże to się ciesz,będziesz miała wysokie dziecko. Te ruchy które wyczuwasz to z pewnośćią ruchy jelit. W czasie ciąży jelita zmieniają swoją pozycję i są wypchane przez macicę,dlatego też są takie odczucia. Gratuluję kruszynki w brzuszku. U mnie skończył się 12 tydzień ciąży. Na kiedy masz termin ? Zapraszam do naszego topiku dla marcówek \"DWIE KRESKI NA TESCIE - MARZEC 2007\"

hej, ja jutro rozpoczynam 18-sty tydzien i dopiero od kilku dni ( a jest to juz moje drugie dziecko) czuje gimnastyke mojego płetwonurka:) Cierpliwosci, w 10 tygodniu nie ma szans na odczuwanie ruchów.pozdr.

Witaj ja jestem w 18 tc, a ruchy zaczęłam odczuwać, podobnie jak Kasia C. (pozdrawiam 🌻 )m/w tydzień temu. 10 tc to zdecydowaqnie za wcześnie. Co do wielkości płodu - może to ciąża bliźniacza? Przy tak dużym pomiarze istnieje pewna szansa... Powodzenia 🌻 :)

To za wczesnie na ruchy,moze poprostu to byly gazy. Ja poczulam w 17 tc ale to byla moja druga ciaza. Pozdrawiam🌻