Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabłkowa panna

Czy jedząc przez tydzien tylko jabłka i pijąc wodę schudnę??

Polecane posty

Gość Jabłkowa panna

Jadłabym ok. 5-6 jabłek dziennie. Czy to dobra dieta??

Gość jupiiiiiiiiiiiiiiiii
sraczka murowana :)

Gość tragiczna dieta

Gość Jabłkowa panna
ale dlaczego ta dieta jest tragiczna?? A głodówka lepsza??

Gość tragiczna dieta
głodówki nie robi sie zeby schudnac

Gość lepiej wsiadaj na rower
i jedz na wycieczke a nie siedz przed komputerem, na zdrowie ci to wyjdzie

Gość Do jabłkowej panny
Może i schudniesz, ale możesz mieć kłopoty z żołądkiem. A co po tym tygodniu? Wracasz do normalnego jedzenia? To gwarancję masz, że szybciutko odzyskasz to, co straciłaś, a może jeszcze więcej. Takie diety jai i głodówka sa bez sensu. Wyobraż sobie swój organizm, jako "istotę", której Ty dostarczasz pokarm. Jeżeli ta "istota" karmiona jest regularnie i dostaje właściwe składniki, to reaguje też normalnie: trawi, pobiera potrzebne elementy, wydala itp. Jeżeli zaczniesz jadać nieregularnie, lub wręcz ją głodzić wówczas wszystko, co czasem jej podrzucisz jest natychmiast przerabiane na tłuszcz jako forma zapasu na ciężkie czasy, bo nie wiadomo kiedy i co znów dostanie. Dojdzie do tego, że niemal i od wody utyjesz. Najlepsze jest częste jedzenie, ale po odrobinie. Bardzo ważne jest, aby było regularne. Wiem coś o tym, bo doświadczyłam tego na sobie. Jakiś czas temu byłam 4 tygodnie nad morzem. Pogoda ekstra, plaża cały dzień, nie chciało się lecieć na jakieś żarełko. Jadłam wówczas praktycznie same pomidory i ogórki (bardzo to lubię). Schudłam w te 4 tygodnie 8 kg, ale po powrocie do normalności kilogramy też wróciły. Po nieudanych próbach zastosowania różnych wynalazków wybrałam dietę 1000 kalorii. W ciągu 4 miesięcy ubyło mi 12 kg (cała nadwaga + jeszcze trochę). Potem przeszłam na normalne jedzenie, ale , jak napisałam wyżej, jadłam 5-6 razy dziennie po odrobinie. Odżywiam się tak już ze trzy lata i trzymam właściwą wagę. Trochę ruchu tez nie zaszkodzi. Niekoniecznie od razu jakieś wyczyny. Może lubisz pływać - chodż na basen (pływanie jest najlepszą formą gimnastyki, bo porusza praktycznie wszystkie mięśnie i gnaty), może na rowerku jeżdzisz - też dobre. W kazdym razie nic na siłę, bo sie szybko zniechęcisz. Zyczę powodzenia :)

Gość przytyjesz 15 kg