Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asisko..

dziwne zachowanie dziecka

Polecane posty

mam 14-miesięcznego syna,jest zdrowy,prawidłowo się rozwija,jego dziwne zachowanie polega na tym że jak się zdenerwuje bo np.czegoś mu tam nie pozwole to podchodzi do ściany,do mebli i bardzo mocno wali głową(tak 3-4 mocne uderzenia),czasami rzuca się na podłoge i robi to samo,chwile popłacze i za kilka minut już jest wszystko w porządku,moje dziecko nie jest terroryzowane,ma swobode ruchu,nie wiem naprawde czy to mu przejdzie czy tak reaguje na moje zakazy,nie wiem czy powinnam iść z nim do lekarza,inne dzieci też tak mają????

Dzieci nie mam, ale przyjaciele mają ponad półtorarocznego synka. Też miał takie zachowania, jak zobaczyłam po raz pierwszy, że kładzie sie na podłodze i wali w nia głow, byłam przerażona. Matka po prostu przeniosła szybko dziecko na poduszke i poczekała, az mały się wyzłości. Podobno to normalne zachowanie, trzeba tylko pilnować, żeby w takich razach przenieśc dzieecko na coś miękkiego.

też tak mają :D Niedawno to konsultowałam ;) Mój się nie rzuca (bo nie umie), ani nie wali głową (jeszcze), ale piszczy, krzyczy przeraźliwie, pręzy się i gryzie się w palec! A tak w ogóle jest bardzo spokojnym dzieckiem :D Podobno się rozkręca, brrr aż strach myśleć co będzie jak się rozkręci ;)

Gość
mój tez tak miał ale szybko mu przeszło

Moj tez...na poczatku bylam przerazona, ale stwierdzilam ze innych problemow nie ma, to poczekamy. Teraz ma 20 mcy i dalej czasem mu sie zdarza. A jak nie ma nic o co mozna glowa przylozyc, to bije sie po niej raczkami...Mysle ze trzeba ignorowac takie zachowanie, tylko pilnowac zeby sobie krzywdy nie zrobil...