Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cięty język

Ksiądz w Supermarkecie - zakupy

Polecane posty

Jestem trochę zaskoczona, wczoraj widziałam na zakupach w spermarkecie młodego księdza w sutannie, nic w tym dziwnego bo przecież każdy może robić tam zakupy, spojrzałam na jego koszyk i trochę zbaraniałam bo były tam: 2 PIWA, czekoladki Michałki. Oczywiście ksiądz może przecież napić się piwa i zjeść Michałki, ale to trochę dziwne bo piątek wieczór....itd. Od razu pomyślałam o pieniądzach które daję na tacę w kościele, czyżby na takie napoje?

Gość zulwia
a co myslalas?? ze na kwiaty:D albo inne bzdety??

Gość Księżulo
A pomyśl jeszcze co ksiądz ma pod sutanną - narzędzie gwałtu. Jak on tak może. A w niedzielę na mszy jeszcze będzie śmiał nauczać ludzi nosząc w ukryciu taki przedmiot.

Gość wczoraj był czwartek
a ksiądz też człowiek,je,pije,śpi,sra i robi wiele innych przyziemnych rzeczy,jak my wszyscy :-P

To były piwa puszkowe :-( Jakoś mnie to zdziwiło, bo przecież sierpień - miesiąc trzeźwości.... Sama lubię piwo, ale trochę to razi.

Gość belfer stary
pieniądze z tacy to na kościół idą. Księży utrzymuje - o zgrozo - w dużej części państwo, wypłącając pensje za prowadzenie nauki religii :O

Gość to doprawdy bulwersujące
jak tak mozna. piwo, michałki??? Mój proboszcz przede mną w markecie parę flaszek wódy se kupił :D

Gość ścianki
On to piwo kupował na dzisiaj, a mamy już wrzesień. Przez miesiąc trzeźwości mogło chłopakowi zaschnąć w gardle nie?

No wiadomo, że ksiądz jest normalnym człowiekiem, ale powinien świecić przykładem, a nie w sutannie do supermarketu i piwko. Czy to codzienny widok?

ksiadz tez człowiek nie mozna myslec tak stereotypowo - dwa piwka to jeszcze nie grzech, zreszta nawet nie wiesz czy on sobie kupowal, wiec moze lepiej zostawic biednego ksiedza w spokoju? ;)

ło matko a co to ksiadz,musi zyc w biedzie itd..bo to za nasze pieniadze...ja sadze,ze ludzie tak gadają z zazdrosci,gdyz nie chcą by ktos mial wiecej od nich...... no naprawde raz dam zlotowke na tace to sie ksiedzu krzywda stanie............:O pamietam jak jeszcze uczeszczalam do gimnazjum spotkalam w kinie ksiedza katechete na Matrixie(revolucje) film mu sie strasznieee podobal(choc byl brutalny) i generalnie jest fanem takich filmow... i co nie moze bo ksiadz :O

Furious Co innego kino, teatr czy kultura a co innego używki np. papierosy czy alkohool! I nikt nikomu nie zazdrości bo trudno być zazdrosnym o 2 piwa puszkowe czy michałki!!! Zastanów się co piszesz.

Gość esh
a ja ją popieram. bo przeciez my jako my musimy sie spowiadać z pica alkoholu! a ksiądz moze tak otwarcie kupować alkohol??? to tak jakby szedł po parku z panną za ręke!!!

hmm no fakt,ksieza muszą znac umiar...raz w mej parafii byl proboszcz co jaral fajki jak smok....i dziwi mnie to,ze sami mowią by tych anlogow sie wystrzegac ,ale reprezentują czasem co innego.....:O albo przypadki,gdzie ksieza romansują z babami i ani im sie sni odejsc z zakonu..przeciez to obluda .......:O jak sie rpzysiega to sie robi wszystko by tego dotrzymac..jesli zle sie z ym czuje niech odejdzie z kleru poki czas,a jesli juz zrobi krok w bok tez niech odejdzie a nie udaje swietego...:O

esh - dobrze to ujęłaś. Dlaczego w takim razie my musimy się spowiadać z najdrobniejszej rzeczy i jeszcze wysłuchiwać łajania za drobiazgi a im wszystko wolno? Właśnie mi chodzi o tą otwartość i poczucie że im wszystko wolno.

Gość Stalnley
A może to był ksiądz konfident UB ?? :-O

Gość jukala
Polska hipokryzja. Jak ksiadz udaje swietego to zle, czekamy az popełni błąd. Z kolei jak pokazuje ze jest w miare normalnym człowiekiem, ktory wybrał jednak inna droge, to od razu zgorszenie. Bez przesady - przeciez nie oznacza to ze jest alkoholikiem i jest pelnoletni.

Gość xxxxxxxv
ludzie , litości ! z dwóch piwek sie spowiadacie ? piwo jest dla ludzi , jego spożywanie nie jest grzechem - grzechem jest NIEUMIARKOWANIE w jego spożywaniu - za często , za dużo itp.

Gość esh
wiadomo, ze to człowiek i takze grzeszy i normalne ze pije. ale co innego rozumiem jakby je kupował i był bez tej sutanny! ale tak? :o to tak jakby mówie własnie paradował z paną za ręke, a potem nas spowiadał z sexu przed małżenskiego.. :o

Gość oioooi
mnie najbardziej zbulwersowały te michałki:P

Gość oioooi

Gość oioooi