Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Some Bizarre

Bezsennosć...jak se z tym radzic...

Polecane posty

otoz problem wyglada tak..zawsze nalezalam do nocnych markow...kladlam sie ok.23 ale bez wiekszych problemow zasypialam o 24 badz 1 nad ranem....ostatnio nie wiem czy to za sprawą wakacji e.tc...jakos zasnac nie moge..... jestem jakos psychicznie nie nastawiona na sen itd.... i po prostu nie zasne bez jakichs ziolowych tabletek nasennych...:O wczoraj niby wszystko bylo ok ,ale sie jakos rozbudzilam i mimo,ze wzielam 2 tabletki zassnelam ok,5 nad ranem.......coz po 3godzinach snu nie czuje sie najlepiej...:O Niepokoi mnie ow problem bo juz niedlugo bede musiala non-stop wstawac o 6rano...:O rok temu mialam tylko tak raz w tygodniu i przez tą presje zawsze nie moglam zasnąć...:O znacie jakies sposoby na latwiejszy sen oprocz szklanki mleka,ktorego nie piję ....:P dodam,ze juz w dziecinstwie mialam tego typu problemy....tzn. do 3 roku zycia spalam srednio 2lub 4 godziny i non-stop ryczalam....:O lekarze nie potrafili zdiagnozowac przyczyny i ladowali we mnie psychortopy w postaci Hydroxyzyny,ktora i tak nie pomagala....:O hmm moze ejst wiecej osob cierpiacych tu na bezsennosc?

Gość podnoszeeeeeeeeeeeeeeeee
up

Gość niachchchchc
Hydroksyzyna to nie psychotropy...tylko ziołowy lek. Pozatym kiedy nie mozna zasnąć to dwie ziołowe tabletki nie pomogą niestety to za słabe jest. Czasem nawet silniej i mocniej działa picie melisy jako herbatki, ale prawdziwej z zielarskiego a nie żadnej głupiej herbatki z supermarketu. No ale melisa to też zioło więc tez może nie pomagać. Aha też często nie moge spac. Czasem poprostu dlatego że tak duzo mysle ze jestem tym totalnie rozbudzona. Czasem nie myśle o niczym i dalej spac nie moge. Jeśli to naprawde już daje Tobie w kośc to idz do lekarza , jesli nei to często bezsennośc jest okresowa i rpzechodzi po czasie. Powodzenia :)

generalnie w wakacje to mialam ten komfort ,ze moge spac do poludnia wiec moze dlatego....a hydroxyzynka z tego co rpzeczytalam to taka bardziej chem.jest i niby moze uzalezniac....:O zresztą po jednej lyzeczce chodze po niej jak nacpana:O

Gość ja polecam..
zadnych dragow typu hydroksyzyna! polecam terapie oddechem, ziola, higieniczne zycie ( ruch, wyluzowac z nerami i odstawic wszystkie!! uzywki- kawe, herbate czarna, nikotyne.......... , zdrowe odzywianie) po jakims czasie spi sie jak aniolek- rowniez nie za dlugo;) w sam raz i ma sie duuuuzo energii witalnej

Gość niachnichchchc
A hydroksyzyne mozna bez recepty kupić?? Heh ja jestem pewna ze to co poleca "ja polecam" jest w 100% skuteczne, jednak chyba nierealkne...bez kawy herbaty zdrowa zywność, studentom tak trudno :)

hydroksyzyna to na recepte...nie biore tego od lat...teraz ratuje sie kawą i herbatą bo bym chyba zemdlala z oslabienia...:O

Pamiętaj, żeby nie pić kawy ani herbaty po 18-nastej. Po tej godzinie możesz wypić dwie filiżanki melisy. Nie kładź się na siłę, bo to nic nie da, Nie kładź się prędzej niż po 23, bo pewnie i tak nie zaśniesz. Zdarza Ci się zdrzemnąć w ciągu dnia?? Nie rób tego, bo wtedy wypoczęty organizm nie będzie potrzebował snu. Poza tym szkoła męczy:P Po 7 godzinach szkoły, kilku h nauki itp. pewnie będziesz tak zmęczona, że zaśniesz bez problemu. Możesz późnym popołudniem udać się na spacer, to też pomoże Ci zasnąć. W aptece jest wiele środków na bezsenność, ale lepiej ich nie stosować, ponieważ przy dłuższym stosowaniu uzależniają.

dzięki za rady:) mam jeszcze jedno pytanko czy jesli sie przespalo 3 godz. to przemiana materii siada i nawet jesli nie prszekroczy sie normy spozytych kalorii mozna zdeczka przytyc e.t.c...?