Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawwanah

dla znających sie troche...

Polecane posty

Gość sawwanah

niedługo przeprowadzam się do swojej kawalerki i własnie wpadłam na pomysł, aby z kuchi zrobic pokój a kuchnie umieścić w salonie (nie potrzebuję dużej kuchni wystarczy mi mini)... no i nie mam kogo zapytać czy jest możliwe, aby przenieść wszystkie rury od zlewu, podłączenie gazowe itp.do salonu. Czy ktoś miał może taką sytuację? Czy można to zrobić?

Gość wszystko można....
jak jest kasa.:)

Może i można, ale to nie ma sensu. Koszt - to raz, dwa - będzie gorzej fukcjonowac i w ogóle panowie fachowcy mogą coś strasznie naknocić i potem woda będzie ci się wracać itd. To jest poważna sprawa, zwłaszcze jeśli chodzi nie o samą wodę, ale tzw pion, czyli odprowadzanie ścieków.

Gość sawwanah
szkoda...a swoją drogą to moje mieszkanko ma taki głupi układ , że kuchnia jest większa od salonu, jest naprawdę duża...a ja nie potrzebuje takiej kuchni! :-( ale dziękuję, a tak się napaliłam, że może tak zrobię :-(

Gość miki z afryki
a ja właśnie tak zrobiłam - z kuchni zrobiliśmy z chłopakiem pokój, i odwrotnie. Nie potrzebowaliśmy żadnych fachowców bo mój ukochany, sam wszystko wykonał. :)

Gość miki z afryki
i dodam, że nie ma teraz żadnych problemów... szystko dziaął sprawnie, więc chyba można to wykonć...

sawwanach duża kuchnia to wielki atut mieszkania. Można wygodnie się rozłożyć z gotowaniem, można ustawić duży stół, kredens i może spełniać rolę i kuchni i jadalni. No chyba, że nie zamierzać gotować, no to rzeczywiście wtedy wystarczy jakiś maleńki aneks. Koszt tego będzie wysoki i jeszcze musisz się powaznie zastanowić ,czy jest to mieszkanie docelowe, czy np. za jakiś czas nie będziesz chciała sprzedać. Może tak się zdarzyć , że twoja koncepcja okaże się trudna do przyjecia dla kupujacych.Poważnie się zastanów. Duza kuchnia to atut. Nawiasem mówiąc moja kuchnia ma 20 m kwadratowych i jest ok.

To może raczej ścianę przesunąć? Do tego, co wyżej: no bo da się, jak sie to zrobi dobrze. Moje doświadczenia z fachowcami są jednak takie, żebym się na to nie porywała.

Gość a nie lepiej z kuchni
zrobic salon z aneksem kuchennym.... oddzielonym powiedzmy jakąś ladą....lukswerami czy czymś takim.... no żeby bałaganu za bardzo nie było widać za bardzo.... a z pokoiku zrobić sobie sypialnię i pracownię?

Ach no oczywiście tak mnie zastrzeliłaś chęcią zmniejszenia kuchni, że nie doczytałam w jaki sposób chcesz to przeprowadzić. Może być trudne bo przecież sprawy wentylacyjne wchodzą w gre. Oj to musisz rozmawiać z fachowcem na miejscu

Gość sawwanah
to ostatnie hmmm nigdy się nad tym nie zastanawiałam...ale warto to przemysleć,a ściany nie przesunę bo wszystko (gazówka, zlew)są na tej ścianie, którą możnaby przesunąc Alanka37 ja nie potrzebuje takiej kuchni...wolałabym osobna sypialnie miki z afryki...no to masz złotą rączkę w domu, fajnie... a dużo was to kosztowało i dużo było roboty?

Gość Moze mozna ale ...
nie radzę, bo potem mozesz miec problemy ... Moze połacz kuchnie z pokojem i będzie jedna wielka całość ... Ja tak mam i jestem zadowolona :-D

Gość sawwanah
masz jedną wielka przestrzeń?????hm może byc fajnie, ale mi zależy na osobnej sypialni(żeby nie musiec ścielić łóżka ) no i potrzebuje troche miejsca żeby trzymac gdzies swoje graty, sztalugi, płótna, obrazy, farby,,,nie chciałabym tego trzymac w salonie. a poza tym i tak nie mogę zrobić jednego pomieszczenia bo ściana łącząca salon z kuchnią jest własnie tą ścianą na której jest ciąg roboczy (gazówka itp.)