Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P O

Świetną reklamę ma PO teraz w telewizji

Polecane posty

Gość fakt..
ale uświadomcie sobie kochani, że przecież to nie wina Kaczyńskich, że Lepper i Giertych sa w rządzie. przecież PO też mogło być -zapraszano, proszono, rozmawiano i nic. PO się wypięło i obraziło. jak dzieci. a teraz -owszem- Pis musi sobie poradzic z tym całym bałaganem: krnabrni koalicjanci, zewsząd krytyka i nic poza tym.

Gość nie mam TV
ja przez nich kupę kasy straciłam.... planowałm firmę rozwinąć, ludzi zatrudnić....bardzo liczyłm na obnizkę zus, podatków.... a oni nic nie zrobili w tym kierunku, w dodatku tak mieszaja, że na giełdzie sporo przez nich straciłam (jak tu robić analizy soro sytuacja zmienia się z godziny na godzinę)... i teraz inwestycje moge sobie na świętego nigdy odłożyć.... a ludzi dalej na umowe zlecenie będę zatrudniać, bo na etaty mnie nie stać! karykatury mam głęboko gdzieś! jakby ludzie widzieli pozytywne zmiany....na pewno szybko przestaliby się śmiać!

nie mam TV --> już Lecho W. psełdonim Bolek zrobił grubą kreskę i zobacz gdzie przez niego jesteśmy. Tak to on rozwalił rząd Olszewskiego, bo siedokopywał do niechlubnej przeszłości Bolka. A co do tych biednych emerytów, wiesz ile taki jeden z drugim teraz ma za \"utrwalanie władzy ludowej\" po 4-5 tysięcy na rękę miesiąc w miesiąc, a ten co pracował uczciwie pod tym zbrodniarzem, nie ma nawet 1000. Więc ja dziękuję za taki kraj w którym oprawca ma więcej od ofiary :O A co do filmiku - Tusk wyśmiewa, tylko zamist z koleżkmi przejąć włdzę z PiS to miotał sie na wszystkie strony, zobacz że wielu z tych co głosowli na PO zauważyło to i wciąż widzi. Oni krytykują ale nie proponują NIC w zamian. Jak (zwycięska) mniejszość miała sama rządzić? Za każdym razem dając za przeproszeniem 4 litery, bo nikt by za darmo nic nie zrobi! Po za tym radzę chodzić do wyborów a nie biadolć. Jak powiedział ktoś: NIE GŁOSOWAŁEŚ NIE MASZ PRAWA NARZEKAĆ!

Gość fakt..
no troszke to jednak musi potrwać...tego co szwankowało latami nie da się naprawic w ciagu roku ( a tyle na razie rządza bracia K ;) może jednak cos sie zmieni i jeszcze będzie lepiej?

Gość nie mam TV
a to czy w rządzie jest lepper czy nie to też mnie nie interesuje.... może sobie być kto chce.... jak oni sobie to między sobą rozwiązują to jest ich sprawa... ja tylko zmian chce pozytywnych, w konkretnych kierunkach... zmian nie widzę.... więc w następnych wyborach idę głosować na PO!

Gość fakt..
taki jeden X >>> zgadzam się!! wreszcie ktoś gada do rzeczy :)

i jeszcze jedno chcesz obniżek tego i owego, ale ktoś to MUSI pokryć. Nie da się od razu zwolnić wielu pracowników budżetówki tych za przeproszeniem pierdzistołków (tzn. urzedników od jednej pieczątki), bo żeby odejśc to trzeba im dać odprawy i to sowite, wyłożysz ze swoich pieniędzy? Wątpię. Budżet państa jest wciaz na minusie, a nie da siedodrukować pieniedzy bez zachwiania rynkiem. Dobranoc.

Gość fakt..
dobranoc ;)

Gość nie mam TV
i co z tego że 100 dziadków ma więcej.... powiedzmy że mieli szczęście.... przeciez i tak przed bogiem odpowiedzą za swoje czyny.... po co zajmować się duperelami, po raz kolejny powtarzam? po to żeby się pławić w zemście i nienawiści? to niby katolicki rząd.... w ławach kościelnych widać ich częściej niż w ławach sejmowych? czy KK nie nakazuje wybaczać? to co się stało za olszewskiego to się już nie odstanie i znowu, zajmują się przeszłością, zamiast parzeć w przyszłość....tyle rzeczy jest do na prawy.... nie mówie, żeby wcale nię tym nie zajmować.... ale żeby zostawić to na koniec! i pytam po co PIS wygrał wybory? skoro nie wie co z tym zwycięstwem zrobić? świetnie pasuje przysłowie "złej baletnicy to przeszkadza i rąbek u spódnicy"

Gość fakt..
moze wie, co ma robić, ale to nie takie proste. wszędzie kłody..tu sie buntuja, tu odmawiają, tu obgadują..i weź tu dogodź wszystkim. tu ani wilk nie będzie syty ale tez owca się przekreci.. ;)

Gość nie mam TV
było propozycja obnizki podatków? i co się z niż stało? a no panowie K się czegoś wystraszyli i pani Gilowska wyleciała ciągnąc w niedługim czasie za sobą pana Marcinkiewicza? o co chodziło? to byłu 2 najbardziek jompetentne osoby w tym rządzie.... i już ich nie ma.... bo ktoś uraził niopatrznie ego panów K! a na obniżce kosztów pracy, rząd na bank by zyskał i wpływy do budżetu by znacznie wzrosły, bo ujawniłaby się olbrzymia szara strefa, która obecnie żadnych podatków nie płaci i w żaden sposób nie jest kontrolowana.... normalnych ludzi, których zwyczajnie nie stać na w pełni legalną działalność i marzą o tym żeby się to mogło zmienić......wystarczy popatrzeć na przykład z Rosji!

Dziwice się, że ludzie na PIS narzekają, że ciagle bawią się w robienie filmików, rysowanie karykatur, ale oni widzą co się w państwie dzieje... Główna partia rządząca daje sobą pomiatać koalicjantom, poddaje się ich manipulacjom i szantażom, Lepper powie, że np. rolnikom do ubezpieczeń ma dokładać państwo a jak to nieprzejdzie to będą nowe wybory, wiecie co sory, ale to nie Samoobrona wygrała wybory, nie Samoobrona jest partią rządzącą, więc nierozumiem dlaczego PIS tańczy jak im Samoobrona zagra...Ludzie to widą i to im się niepodoba... Miały być mniejsze wydatki, mniej resortów, mniej ministerstw, a tym samym mniej urzędników, a tu co PIS pewnie uważa, że za mały deficyt jest i tworzy nowe urzędy, daje więcej stołków... Jeszcze w poprzedniej kadencji, ministrowie, posłowie, urzędnicy jeździli albo swoimi samochodami, a jak były służbowe (od państwa) to jeździli po kilku w jednym, a teraz oczywiście jak to może być, żeby w kilku jednym autem jeździć, albo swoim, no to dawaj kupować auta, i broń Boże nie jakieś średniej klasy, tylko te najdroższe...a podatnicy płacą... Coraz więcej ludzi otwiera oczy na FAKTY, na to że za tych rządów dla nich nic dobrego niebędzie, bo tylko rządzący, koalicjanci się dorobią, a w państwie wcale lepiej się nie będzie działo... A najgorsze jest to, że z tego co widzę PIS próbuje wprowadzić dyktaturę, jednego rządu, jednej partii, która ma dokładnie wszystko obsadzone, łącznie z urzędami wojewódzkimi, samorządami, itp. Niedługo dojdzie do tego, że PIS zmieni Konstytucję, w której będą zapiski, że jeden prezydent będzie rządził przez całe życie, i jeden rząd, i skończy się demokracja (która już jest zagrożona) i skończy się wolność i zacznie się kolejny zabór, który będzie zaborem polskim a raczej kaczyńskim... Ja nie twierdzę, że PO jest idealne, bo takiej partii niema i nigdy niebędzie, ale wybierałam mniejsze zło i jeśli (mam nadzieję) będą nowe wybory to będę na nich głosowała... Pozdrawiam

Gość tetef
Popieram kogos i nicku FAKT... Powiem wiecej...uwazam, ze osoby nabijajace sie z PiS i zarzucajace polityczny bałagan nie mają pojecia o polityce i są prymitywni poniewaz nie potrafia samodzielnie myslec i daja sie omotac mediom, ktore chórem stoją z PO.

Gość tetef
Dodam, ze ja za pisem absolutnie nie jestem, ale ta cała nagonka na nich jest zenujaca

wszystko ci dzieje sie obecnie jest żenujące. mnie cholera bierze gdwy widze puste lawy bo panowie w sejmie wola siedziec w knajpach albo nic nie robic. nie dosc ze dostaja kase korzystaja jeszcze ze wszystkich dodatkow. dlaczego pan Giertych jechal na prywatne wesele dwoma limuzynami rzadowymi z borem? dlaczego Pan Lepper lata do Darłówka samolotami i przejada w ciagu godziny lotu takie pieniadze jaiek wiekszosc polakow ma na wyzywienie na miesiac. i jeszcze klamie ze lata sluzbowo. taaa bo w dralowku to zaglebie polityki polskiej. panowie kaczynscy tez tanie panstwo? a gdzie ono coraz wiecej urzednikow nie ukrocaja tego co sie dzieje. tego ciagniecia kasy. pan tusk sie nie wykazal i ogolnie mam go gdzies sadze ze robil by to samo. skoro takie dobre rzady maja jak twierdza i ze skoro jest taka sielanka to dlaczego do cholery coraz wiecej ludzi wyjezdza by zapieprzac w obcym kraju? a oni sie ciesza ze bezroboccie spada. koszmar

a jak juz napisalam mnie cos trafia jak slyszalam cos o tym ze unia zla taka smaka owaka ale jak unia daje pieniazki to unia jest super nawet ksieza ktorzy tak nawolywali z ambon biara kase. za to do nich nie mam szacunku.

Gość 789012
A ja jestem załamana tymi rządami. i nagonka nic nie ma do tego. uważam, że giertych niegdy nie powinien mieć żadnego ministestwa w rękach- jak zresztą każdy, kto popiera takie ugrupowania jak wszechpolska. lepper ze swoimi wyrokami jest żywym zaprzeczeniem tego, o czym mówili bracia kaczyńscy jeszcze przed wyborami- czyli ludzie bez wyroków nie będą u steru władzy. Macierewicz ze swoimi kłamstwami, który został tylko pogłaskany po główce, no bo jak inaczej zinterpretować słowa min Radka Sikorskiego, że dał mu upomnienie, które Macierewicz "zapamięta do końca życia"?. Panowie Wierzejski- koszmarny homofob i człowiek, który za słuszne argumenty uważa tylko te własne, i poseł Kurski, buldog braci, który nieustająco szuka ludzi których może oczernić, wiedząc, że ludzie najlepiej zapamietają oskarżenia, a nie wyjaśnienia. To co bracia K robią z ordynacją, też jest paskudne. A widząc, jak jeden z posłów pis poszedł na mównice by poinformować (najgorszego jak do tej pory) Marszałka Sejmu Jurka, że koalicja ma już kworum, więc można głosować (!!!) był najstraszniejszym i najlepiej widocznym objawem w jakim kierunku idzie nasza demokracja. Mogłabym wymieniać jeszcze bardzo bardzo bardzo dużo spraw... Nie ma obecnie partii na jaką mogłabym głosować (uczestniczę w wyborach zawsze). PO nie ma pomysłu na opozycję, Samoobrona zaczyna mieć więcej posłów z wyrokami niż posłów, LPR ze swoją podpórką w postaci wszechpolaków jest odrażający, zaś wciąż mam żal SLD za złodziei jakich dopuścił do sterów. Chociaż, chyba mało kto o tym pamieta, że pieniądze, które obecny rząd tak chętnie rozdaje, i wzrost gospodarczy, są tylko dzięki rządom poprzedniej ekipy właśnie. Nie wiem co mam zrobić, wiem jednak, że już nie zagłosuję na PIS.

a mi sie w glowie nie miesci jak moze byc tak ze ministrem edukacji moze byc czlowiek ktory z edukacja ma tyle wspolnego co kazdy. kolejnie jak rzadzic maja nami ludzie ktorzy maja pokonczone tylko podstawowki bo matury to juz nie zaswiadczy. ludzie z wyrokami. podobno rzad ma byc przykladem a tu co. debile, nieuki na dodatek ktorzy od dawna powinni siedziec. a swoja droga jesli chpodzi o naszego prezydenta. ten czlowiek pelni fukcje reprezentacyjna to dlaczego ma tak ogromna wade wymowy, nie umie sie zaprezentowac. nie ma ludzi od stosunkow itnerpersonalnych? jak taki ktos kto mowi spieprzaj pan ode mnie moze byc prezydentem. to sloma z buciorow wychodzi. pan drugi brat tak samo zero znajmomosci pewnych zachowan dyplomatycznych. jak on sie biedaczek gubil na jakis obchodach. koszmar i jak szanowac takich ludzi?

Gość BEZNADZIEJAAAA

Gość rumiany Boluś
Herr Tusk juz raz robil szwindel z postem reklamowym w TV ze niby to on pracowal w stoczni gdanskiej zawieszony jak nietoperz a sie okazalo , ze pewien Pan robotnik rozpoznal siebie na tym poscie reklamowym. klamczuchy z PO podobnie jak i te lewusy.

Gość przyprowadz tego pana robotnik
to pogadamy :] Jak Wachowscy zrobili Matrixa to sie zaraz 10 znalazła, któzy przysiegali przed samiutkim bogiem ze oni pierwsi napisali taki scenariusz :] Sorki Fakt ale pierniczysz głupoty: oczywiscie ze tego co spieprzyli wczesniej nie da sie naprawic od razu ale nie sadzisz ze niemalze c a l k o w i t e odchodzenie od obietnic wyborczych wcale tego nie zbliza ?? :O PiS, LPR i Samoobrona są pierwsi do krzyczenia na wszystkich komuchy ... ale takich parti żyjących ideami komunizmu i socjalizmu jak wymienione wyzej nie widziano w tym kraju od 70 roku :O