Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaa

czy to moliwe zeby od uzywania prostownicy wypadaly wlosy?

Polecane posty

Gość aaaaaaa

od roku uzywam prostownicy ale ostatnio strasznie wypadaja mi wlosy...uzywam odzywek ale to nic nie daje...jak macie jakies porady to piszcie

Gość Pariss Hiltonn
Tak to jest od prostownicy włosy są osłabione i wypadają za tydzień wybieram się do dermatologa i tobie tez zalecam ja już zwlekałam ok pół roku i mam na głowie połowe włosów co wcześniej

Gość aaaaaaa
kurcze a ja juz sie uzaleznilam od prawie codziennego prostowania wlosow...

Gość jfrdd
odradzam prostowania włosów !!!!! włosy najpierw kruszą się a potem wypadaja całe !!!

Gość aaaaaaa
no ta ale po prostowaniu sa blyszczace i swietnie sie ukladaja...

Gość tez tak mam
Droga aaaa, prostuje wlosy od dwoch lat i niestety doszlam do wniosku, ze najwyzszy czas przestac :(( Bardzo szybko rozdwajaja mi sie koncowki, wlosy wypadaja, za Chiny Ludowe nie moge ich rozczesac, po kazdym myciu biedze sie dobre 20 min, a ile przy tym wlosow sie polamie.... Masakra :O Oczywiscie wszystko to mimo stosowania odzywek roznej masci... Dzieki prostownicy przetrwalam trudny okres zapuszczania wlosow, teraz juz chyba im pozwolic, zeby ukladaly sie, jak chca. Najlepiej by byli, gdybys dala wlosom wypoczac, tzn. podciac troche i nieprostowac. Wtedy moze sprawdza sie tzw. domowe metody - plukanki ziolowe, albo z pantenolu? Moze jakis zabieg w salonie fryzjerskim? Albo moze masz kiepska prostownice? W kazdym razie powodzenia! Mam nadzieje, ze znajdziesz rozwiazanie, bo na takie wlosy jak moje to juz powoli przykro patrzec :( Niedluge je troche podetne, a prostownice na dluuugo wywalam w kat :(

Gość tez tak mam
*nie prostowac, oczywiscie :)

ja prostowałam włosy przez tydzien i juz po tym czasie zauważyłam ze moje włosy stały sie słabsze,wypadały i były takie bez zycia ,dltego koniecznie odstaw prostownice dobrze radze bo za rok jakis to jeszcze wiecej włosów zacznie wypadac,co moge polecic to kup sobie skrzyp polny w tabletkach,kosztuje cos 16 złoty ale jest dobry i bardzo dobrze działa na włosy i paznokcie,pozdr

Gość mikaahhhhhh
czy wypadaja wam wlosy z cebulkam?po jakim czasie stan waszych wlosow wrocil do normy?

Gość moze nie wypadaja
tylko sie łamią :))

Gość pitu pitu blaaa
e tam jak sie prostuje przy użyciu odpowiednich kosmetyklów to nic nie wypada.ja prostuje 2,5 roku bardzo czesto i mam włosy piekne i gładkie :-) uzywam preparatow pod prostownice i olejku renee blanchee ,płukam co jakis czas wlosy w wywarze ze skrzypu polnego i normalnei nic mi się nie niszczą.czasem wcieram na noc olejek rycynowy lub nafte kosmetyczną.Zainwestuj w jakis dobry preparat termochroniący (wydatek około 40 zł ale starcza na długo)kup nafte kosmetyczna np z olejkiem rycynowym (po nafcie włosy przestaną wypadac),zaopatrz sie w skrzyp polny (torebka suszonego skrzypu w aptece kosztuje okolo 1,3-1,5 i płukaj włosy po kazdym myciu przez 3 tygodnie(gotujesz 3 łyzki skrzypu w 2,5 szklanki wody przez 15 min na malutkim ogniu (znaczy sypiesz ziółka do gotujacej wody i gotujesz).I ciesz sie pieknem prostych włosów :-).na mnie to działa pozdrawiam.aha po skrzypie włosy szybciej rosną-znacznie szybciej

ja też prostowałam(nieodnotowalam oby moje wlosy wypadaly czy kruszyly sie nie wiem moze to dlatego ze mam mocne i grube wlosy , pozatym stosowalam dobra prostownice i odzywki do prostowania) teraz juz mi sie znudzily proste wlosy i je lokuje lokowka spiralna:)

Gość Siuuup
Prostownica pali włosy a to ma bezpośredni wpływ na ich wypadanie ;/ Szczególnie wtedy gdy nie używa się odżywek chroniących przed wysoką temperaturą i używa słabej jakości prostownicy ;/ http://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI