Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Xashax007

Cwiczenia na smukle nogi, oraz kilka innych porad. Sprawdzone przeze mnie!

Polecane posty

Gość Xashax07
w mojej rodzinie babcia i tata maja problemy z lydkami... moja mama ma cellulit ale lydki ma ladne....musialam cos zrobic, bo nie chcialam skonczyc jak moja babcia albo tato...u taty to tak zle nie jest bo jest facetem wiec nikt ni9e zwraca uwagi.... efekty widzialam po tygodniu... ale na prawdziewe zmiejszenie obwodu lydek zaczelo sie po jakichs 4 miesiacach...

Gość rumianek 25
Xashax07odpisałas mi że na moje bardzo umięśnione nogi potrzebne są cwiczenia rozciągające (zaznaczam ze jest na nich tłuszcz a i owszem ale przedewszystkim mięśnie- pielgrzymki po 300 km x 10, bo co wakacje = nogi kolosy ale nie trzęsie sie na nich tłuszcz tylko sa takie ubite) czy masz może jakies konkretne propozycje co do tych cwiczen, bo można sie rozciągac ale robiąc to niewłasciwie nie da to zamierzonego efektu albo można sobie nawet zrobic krzywde.......byłabym zobowiązana za wskazówki pozdrawiam

Gość anulax
a jesce jedno pytanko Xashax007 ile wynosil twój rozmiar łydki przed ćwiczeniami ile udało ci sie zrzucic?

rumianek25 ..moja rada to cwicz duzo i staraj sie spalic kalorie i jednoscesnie jedz mniej, wtedy zaczniesz spalac poza tluszczem nawet miesnie.....

zrzucilam jakies 5 cm... nie pamietam ile mialam....ale moje kozaki byly obcisle a teraz nie sa i w ogole mam ladny zarys miesni..nie takie woelkie miesnie naokolo lydek. tylko troche.

Gość Kayshia
hey:) dziewczyny mam do was prośbę mogłybyście przesłać mi rysunki tych ćwiczeń....Z góry dziękuję:)

Gość spranka
Siema!! Chciałam się spytać czy ty, założycielko topiku dalej ćwiczysz te ćwiczenia czy jak uzyskałaś zadawalajacy efekt przestałaś ?? I po ile najwięcej powtórzeń robiłaś??

przestalam cwiczyc codziewnnie, ale 1 czy 2 razy na tydzein po peklnej godzince cwicze.....mialam zamiar cwiczyc codzien ale okazalo sie ze centymetry nie powracaja wiec nie zameczam sie juz task bardzo...

Gość Spranka
I jeszcze mam takie pytanko (nie wiem czy już wcześniej było zadane) do --> Xashax007 czy ty robiłaś tylko jedną serie dziennie czy dwie?? Bo pisałaś że ćwiczenia zajmują ci 1,5 godziny a mi niecałe 45 minut!!dzięki za odpowiedź!!

Gość Pola123
Hej, Cały czas się zastanawiałam czy sie odezwac i mimo,że anonimowo.........wstyd mi ,ale w koncu się zdecydowalam . Jestem gruba ,bardzo nawet ,chociaz nie ciastowata ,raczej nieco umiesniona ,cwicze okresowo .......uprawiam rózne sporty nieco okazjonalnie ,no generalnie nie jestem jakims kanapowcem,telewizyjnym .........ale...... mam niewyobrażalnie grube nogi ,owszem lydki umięśnione,brzuchaty lydki duzy ale i tłuszcz jest moje łydki /czy wszyscy siedzicie,aby nie paśc/ w najgorszym okresie 50 cm a jak cos schudnę to 48 i to jest najmniej . Wyobrażcie sobie co ja przeżywam......... Kiedys byłam na weselu /na szczescie w dlugiej kiecce i tam poderwał mnie pewien super facet .........umowil się na nastepny dzien.bardzo misie podobal ,ale ja nie poszlam i sie nie odezwalam ,bo pomyślalam sobie "co bedzie jak zobaczy moje nogi " ....... cały wieczor przeryczalam ........... i rycze do dzis Czy jest ratunek dla mnie ,jak myslicie /

Gość Pola123
Nikt mi nic nie odpowie ???????????? Wiem ,nic nie da się zrobic!!!!!!

Pola 123 masz na pewno tluszcz na nogach a miesni tez ale na sto procent jestem pewna ze musisz schudnac na nogach ja mialam taki sam problem co ty., myslalam ze to byly miesnie ale jak zaczelam cwiczyc to mi schudly...

Gość Pola123
Dzięki za odpowiedz , zaczynam ćwiczyc z wiara ,ze DAM RADĘ Pozdrawiam :)

Gość Pola123
Witam :) Dzisiaj 2 dzien tych "masakrycznych" cwiczen............... oczywiscie nie daję rady 100 powtorzen ale 50. N Mampytanie .......... czy ćwiczenia rozciagające to w sumie 5 min /te 3 ćwiczenia/ czy każde po 5 min ? Z góry dziękuję

Gość Pola123
Witanko Wiecie co,ja rezygnuję z tych cwiczen i nie myslcie ,ze wymiękam ....nie 3 dni ćwiczylam solidnie i chyba one są nie dla mnie ,mięśnie mi urosły w ciągu 3 dni....obwód większy o 1 cm ,a to jest niestety dla mnie tragefdia...............i cały dzien czulam jakby mi ktoś olowiem wypchal te nozyska.Miałam taką nadzieję ,że coś mi to da ,ale odpuszczAM I MYŚLĘ ,ŻE W MOIM PRZYPADKU NIE SĄ WSKAZANE TE PRZYSIA DY JEDNAK...ROZCIĄGANIE TAK I TO BĘDĘ CWICZYC ,ALE PRZYSIADY MOGA NIESTETY POWIĘKSZYC MI MOJE OGROMNIASTE brzuchate łydki .Pamiętam kiedyś czytałam ,ze nalezy unikac przysiadów jeśli chce sie wyszczuplic lydki. Boję się po prostu..........

moje tez byly troszke opuchniete...ale to potem schodzi i wsumie nie powinien zwiekszyc ci sie obwod lydek...

Gość jg
prosze o porade. od 10 sierpnia staram sie odchudzic swoje nogi i ujedrnic posladki. jezdze na rowerze stacjonarnym 40 minut dziennie ( to jakies 22 km), do pracy chodze pieszo, szybkim krokiem ( 40 minut). czasami dodatkowo wykonuje cwiczenia. typu callantics. generalnie na ujedrnienie posladkow i odchudzenie nog. w dodatku jeszcze, co drugi dzien robie masaz. udo schudlo mi o dwa, trzy centymtery. lydka okolo centymetr, ale zauwzylam, ze "bula" nad kolanem , czyli obwod w tym miejscu jest wiekszy o 3 cm, co wyglada tragicznie! moze poradzicie mi cos, co moge jeszcze zrobic. wydaje mi sie, ze przy tylu formach cwiczen i zajec z nogami, jeszcze jak ma sie malo czasu, to efekt nie jest zadawalajacy!!!!!! dwa i pol miesiaca cwiczen i efekt mizerny a czasami wrecz obwody sie powiekszyly!!!!! prosze o porade. nie wiem, czy cos zle robie. moze ten rower powoduje, ze nogi nad kolanem tak "prztyly". jakby ktos mogl mi poradzic cos, to dziekuje za kazda porade!!!! p.s. temat swoj dodalam w innym jeszcze topiku, bo naprawde nie wiem, co robic. czy jest sens cwiczyc i tracic tyle czasu, jak efekty sa prawie zadne. czy brac sie dalej do roboty, ale do jakiej, moze cos zle robie!!!! prosze o pomoc!!!

Gość Zaczarowana jestem
WITAM WSZYSTKIE DROGIE KOCHANE KOBIETKI:) MOJA łYDKA MIALA OBDOW 40 CM!!!! BYLAM ZALAMANA ZADNA SPODNICZKA, ZADNE KOZACZKI, NAWET NIE CHCIALAM ICH KUPYWAC. NIE CHCIALAM PRZYMIERZAC ICH W SKLEPIE WSROD LUDZI, NIE CHCIALAM BY KTOS WIDZIAL ZE MOJE LYDKI WYGLADAJA JAK OGROMNE PACZKI! WIDZIALAM JAK MOJ CHLOPAK REAGUJE NA INNE PIEKNE NOGI, DENERWOWAL SIE GDY W W WIELKIM UPALE ZAKLADALAM SPODNIE A NIE SPODNICZKI! POSTANOWILAM COS ZMIENIC, DLA SIEBIE... CHCIALAM BYC''NORMALNA'' WIEDZIALAM ZE OBWOD SAM SIE NIE ZMIEJSZY MUSIALAM DAC SOEBIE RADE Z TYM PROBLEMEM...JA I MOJE LYDKI! PROBOWALAM WSZYSTKIEGO, CWICZEN WYMIENIONYCH W TYM POSCIE ALE O DZIWO MOJE NOGI ROBILY SIE CORAZ GRUBSZE! ZREZYGNOWALAM Z NICH, ZAMIAST TEGO CODZIENNIE PO GODZINIE CHODZE NA PALCACH, LACZE TO Z MOJA ULUBIONA MUZYKA, WYGLUPIAM SIE TANCZAC...NIE CHCE BY TE CWICZENIA BYLY DLA MNIE MECZRNIA TYLKO CZYMS PRZYJEMNYM. I MYSLE ZE WLASNIE TO MI POMAGA MOJE LYDKI PO TYGODNIU MAJA OBWOD 38 CM!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZASIEGNELAM PO SLICZNE CZERWONE KOZACZKI KTORE LEZALY JUZ POL ROKU W MOJEJ SZAFIE...KOZACZKI SA JESZCZE OPIETE ALE WAZNE ZE MOJE JE UBRAC! POLU123 ZYCZE CI Z CALEGO SERDUSZKA ABYS I TY DOSZLA NIE TYLKO TRUDEM ALE I ZAPARCIEM DO TYCH''CZERWONYCH KOZACZKOW'' POZDRAWIAM WAS BARDZO SERDECZNIE :)

Gość Zaczarowana jestem
DOBRYM ćWICZENIEM JEST ROWNIEZ ROZSTAWIENIE NOG NA OKOLO 30 CM I WYGIECIE STóP JEDNA W LEWA DRUGA W PRAWA (JAK KLOWN:) )I W TAKIM ROZSTAWIENIU UNOSIC PIęTY DO GORY :) A PRZED SNEM MOZECIE NAPINAC MIESNIE łYDEK BIORAC STOPY W DOL I W GORE :) ALE NIE ODRYWAJAC PALCOW, RUSZAMY TYLKO PIęTą :)

Gość z tego co wiem to
wspięci ana palce rozbudowują łydki, może początkowo łydki trochę szczupleją, ale na logikę: chodząc na palcach dźwigamy całą naszą masę silnie obciążając i napinając mięśnie łydek mnie bardzo powiększyły sie łydki od cwiczen na stepperze cwiczylam 2 razy dziennie po pól godziny, chciałam ujędrnic uda i pośladki a zamiast tego rozbudowałam łydki trzeba wiedziec jak cwiczyc by nie osiągnąc efektu przeciwnego od zamierzanego

Gość Zaczarowana jestem
No widzisz, na kazdego wszystko inaczej dziala:) Mi chodzenie na palcach pomogło :)

Gość dfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsff
Xashax007 czy moglabys wkleic zdjecie swoich nozek? Widze na zdjeciu sliczna buzke ale pokaz jak wygladaja mniej wiecej chociaz Twoje nogi, to nas zmobilizuje;) pozdrawiam

Gość fueldad
O rany. Masakra te cwiczenia. Zrobilam po 50, ostatnie to tylko 20 bo juz umieralam. zajelo mi to pol godziny ale tak sie zlalam potem. To musi dzialac. Jutro robie to samo. Mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie mi lepiej szlo i zimo bede mogla nosic kozaki i moja lydka sie w nie zmiesci. Moze nawet zaczne nosic spodnice?

Gość jdkjhsldkjsdhsdkjdhs
tak po buzce juz widac ze wazymy mniej wiecej podobnie, chce zobaczyc jak Twoje nogi. Ja sie pochwale: chodze na step 2 m-c, cwicze w domu. Po stepie nogi mam nabrzmiale, nawet po kilka dni i wpadlam na to ze jesli je bede rozciagac to osiagne wymarzony cel. i rozciagam sie po 20 min dziennie i co? Lydki szczuplejsze! Uda szczuplejsze! Znika ta potworna klucha na wewn. stronie uda! Diety nie stosuje wiec innej mozliwosci nie ma a po stepie z obciazeniem moglyby sie tylko miesnie rozwinac. Dobrze pisalas dziewczynom ze trzeba sie KONIECZNIE rozciagac po cwiczeniach