Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Xashax007

Cwiczenia na smukle nogi, oraz kilka innych porad. Sprawdzone przeze mnie!

Polecane posty

moge prosic o rysunki/ Kolezanka podawala na poczatku cwiczenia, ktore super wyszczuplaja uda, kostki, lydki. podaje emaila: marget22@wp.pl dzikeuje serdecznie.

gosia24- jezeli jeszcze nikt Ci nie przeslal obrazkow, to zerknij na poprzednie str bo byly linki wklejone :) Ja dalej sie troszke obijam , ale staram sie 2x w tyg pocwiczyc. najbardziej wymiekam przy tych calych podskokach. Z koleji przy tym cw na kostki to jakies takie dziwne kurcze mam czasem w stopach :( wiec do 100 nie moge przez to dojsc.

dawno mnie tu nie bylo...:) minelo 20dni odkad zaczelam cwiczyc ale- ztego jakies 14 tylko cwiczylam niestety:( moje rezultaty? udo-56 lydka 37 kostka- bez zmian< tez malo pocieszajace:):)> pytanie do autorki no i do innych dziewczyn:) czemu moje lydki sie rozrastaja zamiast chudnac? czy to tylko przejsciowy efekt?? pozdrawiam!!!!:):)

hej dziewczynki :) ja tez ćwiczę, chociaz narazie nie a się czym chwialić dopiero dwa razy ćwiczyłam. Po pierwszym razie leczyłam zakwasy 3 dni... Masakryczne te ćwiczonka :) Robię narazie po 50 powtórzeń i jestem wykończona. Zmierzę się za jakiś tydzien albo 2, żeby się nie zdołować jak nie ubędzie cm...

nie musicie od razu zaczynac od 300 .Kazde cwiczenie po 50 razy wystarczy...:) cwiczenia sa masakryczne rzeczywiscie:) ale potem jest latwiej...

witam:) przyszła pora na pomierzenie: udo (w najgrubszym): 53,2 cm (!) udo w srodkowym : 42,6 (!!) łydka: 35 cm (!!!) czyli powolutku,ale działa:) bez cudów,ale jednak działa :) nie wiem,czy nie powinnam tego tez z jakąś dietą połączyć, bo nadal jem jak dzikus,chociaz staram sie ograniczać :) a tak wogóle, to przy moim wzroście (niecałe 160 )jakie wymiary powinny mieć elegancko wyglądające nóżęta - jak myślicie?? pozdraiwam wytrwałe:)

Gość AndżelaElla
Heja dziewczynki, ja tak ćwiczę sobie ale z jedzeniem to nie da się tak za bardzo... Jest dużo dobrych rzeczy, ale tak znowu chyba dużo nie jem:) Nie wiem tylko jak z tymi łydkami sobie poradzić, żeby ich masa się nie zwiększyła, nie wiem które ćwiczenia są na nie dobre do końca.... Pozdrawiam, może któraś mi doradzi? :* Na razie z mierzeniem poczekam jakiś czas.. Papatki

Cześć dziewczynki!!!!!Fajne na nogi te ćwiczenia co podała założycielka topiku,ALE nie powinno sie zaczynać od 100 powturzeń,zwłąscza ktoś kto długo nie ćwiczył albo wcalena poczatek mało powturzeń więcej ćwiczeń rożciągających i zwiekszać po woli ilość i intensywność,wtedy nie zrobią sie zakwasy.To pierwsze ćwiczenie to pewnie tzw.squad,to sie kuca tak jakby na kibelku,ciężar ciała spoczywa na piętach,ja tak przynajmniej tłumacze moim dziewczynom na aerobiku.Jestem instruktorką fitnees i prowadze na razie dwie grupy dziewczyn.Pozdrawiam!!!

Xashax007...a jak ja się cieszę:) ale nie zaprzestaję treningów, chociaż nie wiem,do jakiego stopnia się wyszczuplać:) dziekuję jeszcze raz za owe ćwiczonka:)

Mierzymy się:):) udo 55,5 / 57 :D lydka 37 / 36,5 :) kostka 22/ 21,5 pas 66 / 65,5 Kurcze no;p to działa:):) ale mam zapał teraz do tych ćwiczeń;p;p Autorko-dziekuje!!!:):)

wolno idzie dlatego, ze t nog jest ni9ezwykle ciezko schudnac.... ale sie da...a gdzie reszta? rozeslalam tyle zdjec a nikt nie podaje swoich rezultatow...

Gość czerwona drabina
ja stosowałam Twoje ćwiczenia jakiś czas temu. I przyznaję są genialne! Zawsze mialam kłopot z nogami (były nieproporcjonalnie grube w stosunku do reszty ciała - rączki i talia chudziutkie a nogi masywne, oo zgrozo tyłek był duzo mniejszy niż nogi :O ) Przyznam szczerze, że niechętnie podeszłam do twoich ćwiczeń, myślałam "a po co, pewnie kolejne, które nie skutkują..." no ale jednak się zdecydowałam. W ciągu 3 czy 4 miesięcy moje nogi bardzo się zmieniły! Z 55 cm schudły do 49cm a co najważniejsze nogi nareszcie nabrały ładnego kształtu :D:D: Troszkę też schudłam to tez pewnie zasługa tego no ale bez ćwiczeń moje nogi nie by nie schudły aż tak bardzo i nie miałyby tak fajnego kształtu :D Także wszystkim z czystym sumieniem polecam i dzięki Xashax007

Gość nie ja mam
nie nie żartuję :D:D:D tez się cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo! Nogi to BYŁ mój kompleks od wieków. Powtarzam BYŁ BYŁ BYŁ ;) Jak już wspominałam schudłam ogólnie to tez jest związane ze zmniejszeniem się obwodu nóg ale ich kształt teraz jest bardzo bardzo fajny :D

Gość czerwona drabina
to powyżej to moje :)

Gość czerwona drabina
tak 1000kcal. Schudłam do 51kg. Mam 168vm wzrostu.

Gość czerwona drabina
aha schudłam 4 kg :)

Gość sija
jejku ja tez mam 168 cm wzrostu a waze 61kg i pozbyc sie tej wagi nie moge!!:( juz nie wiem co robic??:( stosuje teraz diete atkinsa,cwicze na body space...ale nadal jestem zrospaczona..nogi mnie przerazaja a gora jest chudziutka!!

sija.. masz problemy z krazeniem..? jesli gora szczupla a nogi grube to pewnie tajk jak ja masz problemy z krazeniem:) te cwiczenia sa dobre...

Ja tez się zabieram za te ćwiczenia, na górze mam rozmiar 40 a na dole 42-44 ponadto mam jedna łydke 45 cm (po operacji która była 5 lat temu) druga 40 a chciałabym miec w łydce (tej grubszej tak 37-38 cm) jak myslisz xashax007 czy to realne odchudzic łydke 7 centymetrów nawet gdybym miała pół roku ćwiczyc?? Bo liposukcji na łydkach sie nie robi.....

tak...napewno zadzialaja... tylko trzeba duzo silnej woli bo sa ciezkie:) i trzeba je robic przynajmniej 5 dni w tygodniu. w weekend daj sobie odpoczyynek..albo odwrotnie cwicz w weekendy a daj sobie wolne w ciagu tygodnia...Systematycznosc jest wazniejsza niz ilosc..

xashax wiesz ja na łydki znam jeszcze jedno dobre ćwiczenie mianowicie staje przed czyms czego sie moge przytrzymać /ja - rowerek staconarny/ jedna noga staje na grubej ksiazce /encyklopedia w sztywnej okładce/ na palcach a własciwie na przedniej stronie stopy bo przy tym ćwiczeniu raczej nie da się na palcach druga noga wymachuje maksymalnie do przodu i do tyłu w momencie gdy noga zbliza sie do drugiej nogi to wrecz tarzam o podłoge chodzi o to by maksymalnie rozciagać łydke a wiec kat miedzy cała noga a stopa jest 90 stopni jak noga idzie do przodu to maksymalnie wypinam piete do przodu wtedy czuje ból potem zmiana nóg to ćwiczenie tez znalazłam tu kiedys na kafe a odnosnie tego ćwiczenia w powietrzu na kostki - za duzo tego sie nie da robic bo boli staw skokowy....zmodyfikowałam to troche - robie troche te cwiczenie ale oprócz tego - staram sie dotknąc rekoma palców stop , nogi oczywiscie sa jak struny ze stopami pod kątem prostym , staram sie wytrzymac troche te pozycję /to cwiczenie jest podobne do Twojej Jedynki z cwiczen rozciagajacych ale na lezaco jest wygodniej/ - zwyczajnie napinam nogi w powietrzu , przyciagam je do siebie tak by napinac i rozciagac łydki - ,,chodze,, po suficie - marsz nóg w powietrzu z napinaniem i rozluźnieniem łydek to bede robiła na te przeklete łydki a na uda które tez sa moim problemem niestety bede robic te Twoje przysiady wszystkie wersje jeszcze ich nie próbowałam powiedz mi to ćwiczenie z przysiadem baletnicy to rozchyla się palce czy piety było pytanie w tekscie pare razy ale odpowiedzi chyba sie nie dopatrzyłam pozdrawiam

a odnosnie moich wymiarów to uda 60 i 62 oraz łydki 40 i 45 chyba nikt mnie nie pobije, taka niewymiarowa jestem:-)

Gość sija
nigdy sie nad tym nie zastanawialam czy mam problemy z krazeniem ale pewnie tak jest bo barzdo czesto mam zimne stopy:( co ja mam z tymi okropnymi nogami zrobic??i w koncu jaka diete zastosowac bo tylko bladze!!!;(((