Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bomadzia22

studia a dziecko....???

Polecane posty

Gość bomadzia22

Witajcie Kochani!!11 sierpnia urodziłam śliczną córeczkę jesteśmy bardzo szczesliwi ale dopada mnie szara rzeczywistość a mianowicie to że od pażdziernika zaczynają sie znów studia.Jestem na 3-roku i nie chciałabym zarywac roku i zastanawiam sie czy jest jakieś wyjscie aby studiowac i w miare normalnie byc przy dziecku(głownie chodzi mi o to że chce karmic conajmniej pół roku).Może ktoś z was cos mi doradzi???Proszę o pomoc :) Pozdrawiam wszystkie czytelniczki,mamy,tatusiów i wasze pociechy!!!

Gość sara08
hej! no jelsi studiujesz dziennie to jest wyjscie, mozesz opuszczac wyklady naprzyklad i niektore cwiczenia i miec zawsze zwolnienie lekarskie o ktore chyba nietrudno ci bedzie od ginekologa sie postarac, a jesli chodzi o karmienie to nie wiem z tym to chyba troche trudniej bedzie ale mozesz małą karmic czesciowo sama a cześciowo z butelki. gratuluje dzidziusia! a jak ona ma na imie??

Gość bomadzia22
dzieki za odpowiedz a na imię daliśmy Zuzanna ale teraz jest naszą słodką Zuzią :)

Gość jest jeszcze
taka opcja jak indywidualny tok studiów. Zapytaj o to w dziekanacie. Wtedy nie chodzisz na wyklady ani na cwiczenia ( chyba ze chcesz) a zdajesz tylko egzaminy.

Gość ewka25
studia w niczym nie przeszkadzają pod warunkiem że masz z kim zostawić dziecko, ja zaszłam w ciąże na 1 roku magisterskich, urodziłam w maju, od października normalnie zaczęłam zajęcia, karmiłam piersię, ściągałam pokarm, karmiłam dziecko tylko piersią rok czasu, więc poświęcenia trochę to kosztuje, ale wszystko da radę się zrobić jeśli masz motywacje i chęć, szkoda roku. Ja skończyłam już studia, obroniłam się na 5 z małym dzieciaczkiem obok siebie, napisałam prace i wszystko jest dobrze i dziecko na tym nie ucierpiało. Mam nadzieję że wszystko się uda, tylko musisz sobie dokładnie przemyśleć i zorganizować czas...uczyć się i karmić spokojnie można..dodam że dojeżdzałam na studia 80 km. więc dodatkowo dochodziła ok. 2 godz. Czasem możesz dogadać się z wykładowcą i zwolnić się godz. czy więcej, naprawdę rozwiązań jest wiele...powodzenia, daj znać jak zrobisz...

Gość bomagda22
dzieki za odpis :)

z indywidualnym harmonogramem to tez nie jest tak musisz byc przynajmniej na 30 procentach ale to sie da zalatwic:) zeby pojsc na cw innej grupy:D

Gość bomadzia22
odświerzam :)

Ja tearz będę na 5 roku a urodze w listopadzie. I troche sie boje. Nie wiem czy i śc na indywidualny tok czy jakoś sie dogadac z nauczycielami. Na moim kierunku jest tylko jedna grupa wiec wyboru grup nie mam...Tez najbardziej obawiam sie karmienia piersia, ze sie nie wyrobie, ze nie dam rady :( Mimo ze mam mało zajec i prace mgr juz zaczęłam.