Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 becze wycze rycze

Jestem w szoku co robia z koniami!!!

Polecane posty

Go艣膰 ko艅mi

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
A z drobiem? Swiniami , byd艂em? Dlaczego podchodzicie tak wybi贸rczo do zwierz臋cego zycia? Nad schabowym p艂aczenie? Nad kurzym udkiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to moze zamiast tylko byc
w szoku , sprobuj cos zrobic dla zwierzat? samo szokowanie sie nic nie da, nawet o gram nie zmniejszy ich cierpienia :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nosz autor autorka
JUZ robi cos dla zwierzat! - przeciez pisze tu na forum, moze ktos jeszcze zwroci na to uwage itd. biedne konie

Udost臋pnij ten post

arava ---> czy ty naprawde nie widzisz roznicy miedzy zabijaniem humanitarnym (bez zbednego zadawania bolu, bez bicia i katowania dla wlasnego widzimisi臋) a tak膮 rzezi膮, jak膮 dostaj膮 te konie?! no jesli tak to tylko wspolczuc, bo umiejtnosci czucia i wspolczucia juz ni odzykasz :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moze moze byc
E tam, owszem s膮 i takie skrajne przypadki ale nie przesadzajmy 偶e zawsze 艂ami臋 si臋 nogi koniom. Bo i kto sprawdzi w rzezni czy ko艅 nadaje si臋 na rzez czy nie ? Ludzie po to hoduj膮 偶eby zarobi膰, a niestaty nie wszystkie konie mog膮 chodzi膰 pod siod艂em. Krowy,, konie 艣winie - to si臋 chowa na mi臋so i nie stety tak b臋dzie. I tak skala zjawiska jest mniejsza, kilkadziesi膮t lat temu konina by艂膮 w ka偶dym sklepie z mi臋sem.

Udost臋pnij ten post

:D humanitarnym By艂a艣/le艣 w rze藕ni , ubojni , na fermie? To si臋 nie wypowiadaj , ok? Humanitaryzm zabijania to MIT

Udost臋pnij ten post

Arava ---> by艂am. wypowiadam si臋 wi臋c. a ty nie wiedzialas czy bylam czy nie, wi臋c sama zastan贸w sie zanim os膮dzisz. 偶a艂osne, dyskutowac sie z takim niczym jak ty nie warto :o

Udost臋pnij ten post

Dziecinko. Jestem lekarzem weterynarii. Nie jem mi臋sa. Opiekuje si臋 ferm膮 trzody chlewnej , walcz膮c o dobrostan zwierz膮t. dzia艂am w organizacjach borni膮cych praw zwierz膮t. Ale do sz膮艂u doprowadza mnie wybi贸rczo艣膰 dzia艂膮艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na sza艂 polecam magnez

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moze moze byc
Arava insenizujesz czasem :P :D ??

Udost臋pnij ten post

na sza艂 stosuje 膰wiczenia oddechowe. A zwierzeta chore i okaleczone nie sa najbardziej po偶膮dane , bo czeka je ub贸j z konieczno艣ci i bakutil , a nie przeznaczenie do konsumpcji.

Udost臋pnij ten post

Nie jestem wegetarianka, ale odk膮d zacz臋艂am bywa膰 na fermie jakos mi臋so mi \"nie wchodzi\".Zjem czasami , ale bez entuzjazmu.Najcz臋艣ciej zamawiajac z kim艣 pizz臋:P sk贸rzane buty nosz臋. poza tym , to oni pakuja w te zwierz臋ta....

Udost臋pnij ten post

ja kocham konie i naprawde serce mi sie kraja gdy widze takie zdjecia w necie, w gazetach, moim zdaniem ci, ktorzy postepuja tak ze zwierzetami powinni koncyc tak ja te biedne stworzenia, one tez sa madre czuja i placza jak sie im krzywda dzieje, a ludzie to w koncu ssaki, nie rozumiem takiego podejscia do zwierzat, dlaczego ludzie sie nad nimi znecaja??? to jest chore

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba komu艣 chodzi艂o
o inseminacj臋 ;)

Udost臋pnij ten post

ja tam jestem zwolennikiem koniny - to jedno z najszlechetniejszych mies na swiecie wg mnie. nasz narod oduczono jesc konine po II w sw i dzisiaj mamy skutak jaki mamy - konie na mieso choduje sie dalej, tyle ze wysyla sie je w ciezarowkach do wloch, gdzie po drodze strasznie cierpia. arava popraw mnie, jezeli sie myle :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiondz stefan brzeszczot
s艂usznie s艂usznie koninka mniam mniam

Udost臋pnij ten post

Nie wiem , chyba ruszy艂a ubojnia koni w Rawiczu.Kiedys wog贸le by艂o ich wi臋cej.Tzn . koni , bo byly uzywane do pracy teraz mamy maszyny. Do W艂och jad膮 偶ywe konie , bo W艂osi nie chc膮 importowac mi臋sa , tylko ko艅ski 偶ywiec. Ja nie rozumiem jednego- je艣li walczyc o godne traktowanie zwierz膮t , to wszystkich.A nie konik贸w , bo takie 艂adne i intekligentniejsze (?) .Byd艂o te偶 cierpi , te偶 rodzi , taka maciora np. nie rodzi co roku , o nie , d膮偶y si臋 , 偶eby mia艂a wynik roczny jak najbardziej zblizony do 3 miot贸w w roku.FAkt , ci膮偶a kr贸tsza , ale to jest w porz膮dku? Siedzi w kojcu , w kt贸rym mnie mo偶e si臋 obr贸ci膰 .Ma tylko je艣c i rodzi膰.A na koniec do rzexni.I wcale nie humanitarnie dokonuje dla nas 偶ywota:o

Udost臋pnij ten post

zgadzam sie 偶e trzeba walczyc o prawa dla wszystkich zwierz膮t.....nie tylko p艂aka膰...tylko dzia艂ac jak arava. Biadolic to ka偶dy potrafi!!!!! I nie pisze tego z sympatii dal Aravy, ale tak mysl臋!

Udost臋pnij ten post