Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenkaaaa

mam depresje ..nie wiem jak zmienic mysli na lepsze?pocieszcie mniebłagam

Polecane posty

Gość magdalenkaaaa
pisze w kategoriach dokonanych bo to ma wplyw na przyszłe zycie ..przeszłosc mnie zniszczyla ..i nie pozwala zapomnie co sobie:( samotna jestem tak bardzo ze jęcze aż w srodku i serce mi pęka..chce sie tylko do kogos przytulić .. jeste mgłupia ze zale sie na jakims forum obcym ludziom ale nie mam jak tego wyrzucić.z siebie.:(

Gość nie wierze ze nie masz nikogo
ha ha "mloda" - nie bedziemy sie tu licytowac na "przejscia"... Twarda prawda - najczesciej nasze nieszczescia nie sa az tak orginalne jak nam sie zdaje. Inni tez to przerabiaja. A moze nie skupiaj sie na sobie? I zrob cos dla innych? To naprawde wzmacnia poczucie wartosci, no i odrywa od czarnych mysli. Wiem - brzmi jak porada z "oazy", ale wierz mi jestem daleka od tych klimatow, za to altruizm jest mi bliski.

Gość magdalenkaaaa
a co jestes pracwonikiem socjalnym?:):) bo ja niestety taki mam kierunek studiów:(

Tak, ma wplyw, ale nie determinuje trwale. Mozna wplywac na swoje zycie (jasne, ze w jakim stopniu nie mamy wplywu na przypadki losowe, ale jest szeroka sfera na ktora wplyw mamy). Gdyby tak nie bylo, zycie nie mialo by sensu.

:D:D:D nie, nie jestm po socjologi - mam duuuza, pokrecona, problematyczna rodzine.

Chcesz, aby Cię pocieszyć a jak już próbuję pocieszyć tj. napisać, że nie każdy smutek to od razu depresja, że życie bywa niekiedy bardzo ciężkie; to od razu obraza majestatu...:( Tak się przypadkiem składa, że dobrze wiem, co to jest depresja i w jedej z wersji tym się charakteryzuje, że atakuje BEZ POWODU. Że nawiedza ludzi teoretycznie szczęśliwych, że nie ma prostej zależności między życiowymi nieszczęściami a depresją jako ich następstwem. A Ty akurat masz REALNE powody, aby czuć się źle i masz realne możliwości ucieczki od źródła swojego cierpienia ( rodziny ). Człowiek w depresji źródło swojego cierpienia ma w sobie, w swoim chorym umyśle i od tego rzeczywiście uciec się nie da bez pomocy z zewnątrz.

Gość magdalenkaaaa
chce pomagać innym a sama sobienie umiem:(to jest najlepsze ,nie? widzisz mozemy sie licytowac na "przejscia" bo ja mam 22 lata dopiero a kiedy bede miec tyle co ty nowe przejscia do teg oczasu sie znajdą ..wierz mi!! ja napisalam tylko szczegól tych przejsc mały.. nawet nie wiesz co musialam przejsc w życiu i ile razy tak naprawde sie smialam szczerze..bardzo mało..:(

Gość kokokoko
I co będziesz siedzieć nadal w domu i płakac?!! I co to zmieni,powiedz co? Nie lepiej dac sobie szanse i wyjsc od ludzi, zapytac sie jakiejś dawnej znajomej czy nei miała by czasu wyjsc z Toba gdzies na kawe czy piwo? nawet zwykła rozmowa z nią poprwai ci humor ;) Uwierz w sibie dziewczyno :) i trzym się

Gość magdalenkaaaa
dzięki syfon:)doceniam to nie użalam sie nad sobą ..tylko tak malo mi potrzeba do szczescia..i szlag mnie trafia ze nie moge tego mieć..tak malo..:(

Gość magdalenkaaaa
zrozumcie jedno: nie mam zanjomych w mej miejscowosci...z nikim z liceum nie mam kontaktu bo zawsz emialam podle kolezanki którym sie nie powinno ufać.. nie mam poprstu z kim pogadać choc trudno w to uwierzyć:(

po pierwsze: nie wiesz ile mam lat (moze 6o, he?) po drugie: nie wiesz nic o moim zyciu i o tym co moge do "licytacji" wystawic;).

Gość magdalenkaaaa
gdybym miala kolo siebiekogos z kim moge pogadac uwierzcie lecialabym na skrzydlach..gdybym choc mieszkala w wiekszym miescie...byloby latwiej a tutaj zywego ducha nie ma:(

po trzecie: to nigdy nie jest tak, ze CALY SWIAT I WSZYSCY LUDZIE SA PODLI. To jest blad w Twoim mysleniu.

Gość magdalenkaaaa
nie 60:) ty masz lat dokladnie 37:)

pudlo....

Gość magdalenkaaaa
trudno myslalam ze tyle masz:)ale napewno nie więcej:)bo kto by siedzial w tym wieku na jakiejs kafeteri:)

:D:D:D wiecej, wiecej i niestety nie jestem przystojnym brunetem, a kobieta w srednim wieku:D

Gość magdalenkaaaa
no to gratuluje ze taka jestes "młoda "duchem:)

Gość magdalenkaaaa
no o bycie facetem Cie nie posądzałam..

Gdybys mi to powiedziala 2 lata temu - bylyby to slowa bez pokrycia. Wiec mozna wrocic do pionu, mila magdalenko.

Gość magdalenkaaaa
dziekuje za otuche...nie wiem tylko co zrobić z tym moim facetem:(nie zadzwonie do niego napewno pierwsza a on juz drugi dzien nic sienie odzywa..:(

no, zart, zart z tym facetem...:)

A naprawde Cie lekcewazy, czy jestes troche przewrazliwiona? sprobuj ocenic obiektywnie.

Gość magdalenkaaaa
przyznaj sie prosze ile masz lat..ciekawa jestem ..prosze ..

2 razy tyle co Ty - 44. To i pewnie dwa ryzy wiecej doswiadczenia....

Gość magdalenkaaaa
mysle ze lekcewazy..odkąd czuje ze stoi na pewnym gruncie lekceważy..;( kiedy placze nie przytuli ani nic w tym stylu tylko ciagle mówi:"wez sie za siebie "itd..kiedy mówie ze mam depresje on na to ze depresja nie istnieje i ze to lenistwo któe ludzie tłumaczą tą chorobą :)

Gość magdalenkaaaa
ee to młoda babka jesteś ..tak czy tak.. :) ja czuje sie staro niestety mimo młodego wieku:(

hm.......to ciezko z takim typem. A moze on widzi to inaczej i ma troche racji? Bo zyjesz w stresie, z zimnej atmosferze (dom, rodzina) i moze faktycznie obnizenie nastroju bierzesz za depresje? Wiec moze jednak lekarz, co? I tylko nie pisz, ze male miasteczko, i brak kasy. Mozna znalezc normalnych lekarzy w panstwowych Poradniach Zdrowia Psychiczngo.

Gość magdalenkaaaaa
dzięki ci dobra kobieto za rady:) wiele dla mnie znaczy to co piszesz i ze wysłuchasz wirtualnie..to juzcoś ide spać..jeszcze raz dziękuje i zycze milej nocki..

Dobrej nocy Magdalenko:)