Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basfisia

ZGAGA, MDŁOŚCI, ZAPARCIA - PO KAWIE?

Polecane posty

Gość basfisia

Od kilku lat codziennie rano nadczczo przed wyjsciem do pracy piję sobie kawę z cukrem i mlekiem lub śmietanką. Nigdy mi nic po niej nie było. A teraz od kilku dni po wypiciu kawy czuję okropne pieczenie w przełyku, a po południu mam straszne mdłości. Biorę na to Manti. Na razie pomaga. Do tego od kilku tygodni mam jakieś zaparcia. Zawsze po porannej kawie bardzo dobrze i z łatwością się wypróżniałam, a teraz ledwo co mogę albo i wcale. Co spowodowało takż zmianę? Błagam pomóżcie.

masz prawdopodobnie problem z żołądkiem, np. nadkwaśność. Niestety w tym przypaku musisz odstawic poranną kawę, gdyż w główej mierze to za jej przyczną tak się czujesz.

Gość basfisia
z tą ciążą to właściwie nie wiem. Okres spóźnia mi się już dwa tygodnie, ale ja zawsze miałam bardzo nieregularne, tzn. zdarzały się przerwy nawet kilku miesięczne i to nie była ciąża. Czuję się zupełnie dobrze, nie bolą mnie piersi, tylko ta zgaga mnie męczy i okropny bol kręgosłupa, dolnej części.

Gość upa upa upa

Gość michaśka9
Oczywiście ze to jest możliwe.U mnie po dosyc mocnej kawie i przy stresie pojawia sie zgaga,ktora i trwa do tygodnia,jesli jeszcze "podkarmiam" ja większa ilościa kawy. Ale polecam polprazol acidcontrol.Pomaga i spokojnie można normalnie funkcjonowac.

Gość Monar
Po kawie jak najbardziej jest zgaga, a nawet wrzodów się można nabawić jak się ją pije na czczo. A co do polprazolu - to dobry lek, mi pomógł.

sa tabletki ziołowe na niestrawność tak sie nazywaja pomagaja terz na zgage i opilstwo alkocholowe przetestowałem na sobie

sa tabletki ziołowe na niestrawność tak sie nazywaja pomagaja terz na zgage i opilstwo alkocholowe przetestowałem na sobie i mi pomaga zawsze a nawet mam spoku przez jakiś czas

Gość michaśka9
Mozesz w takim razie podzielić sie tą nazwą tabletek ?

Gość julia000
a ten polprazol to na receptę jest?

Gość Monar
Polprazol acidcintrol można kupić bez recepty. Kiedyś była na raceptę,ale teraz już nie. I dobrze bo to dobry, skuteczny lek.

Gość jusia2345
Zrobili tez ciekawy konkurs bo można zgarnąc parowar a gotowanie na parze jest idealne jeśli ma się problemy żołądkowe. wpiszcie „konkurs polprazol i od razu można działać tym bardziej że sprawa jest prosta wysyłacie im zdjęcie kojarzące się wam ze zgaga. ja stworzyłam bardzo śmieszny obrazek i mam nadzieję, że jeden z parowarów trafi do mnie.

Gość Barbara Krawczyk
Wszystkie te skutki po kawie można mieć, kiedy ma się nadwrażliwy żołądek. Sama miewałam takie przykre przypadłości, a kawę było mi bardzo ciężko wyrzucić z diety. Znajomi przywieźli mi kawę dla osób o wrażliwym żołądku Bristot gentile przyjazna dla żołądka - dokładnie tak się nazywa :) i faktycznie po pierwszej filiżance zero zgagi, zero nieprzyjemnego przelewania w żołądku... W Polsce produkt ciężki do dostania, ale są apteki internetowe, które sprzedają tą kawę np. i-Apteka pl z Grodkowa na opolszczyźnie - dla osób z rejonu możliwy odbiór osobisty. Cena dość duża ale jeśli ktoś chce pić dobrą kawę i być zdrowym to cena nie gra różnicy :)

Gość gość
Ze zgagą nie pomogę bo nigdy jej nie miałam, ale na zaparcia sprobuj czopki evaqu, szybko pozbedziesz się problemu.