Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawionana

Wielkosc płodu a tydzien ciazy

Polecane posty

Gość Zaciekawionana

mam pytanko... poszukuje takiej tabelki - tydzien ciazy a wielkość płodu. Macie cos takiego? w googlach jakos znalesc nie moge. Gdyby któras z was miala te "normy wielkosci płodu w zaleznosci od tygodnia ciazy" to bardzo bym była wdzieczna :)

Gość Zuzanka G.
W którym tygodniu ciąży licząc od zapłodnienia zarodek ma ok 4,5 mm? czy to możliwe że na koniec 4 tygodnia/początek 5 jest taki?

Gość Zuzanka G.
ponawiam powyższe pytanie i proszę o pomoc:)

Gość Refetka25
Ja zaczelam dzis 7 tydzien, a na USG w poniedizalek nic prawie nie bylo widac, jesli chodzi o zarodek. Wielki pecherz poczatkowo wygladajacy na..pusty! A lekarz powiedzial, ze mam spokojnie czekac tydzien do anstepnej wizyty. I nawet nie wiem, czy zrobi mi drugi raz USG!

Mój zarodek w 6t.4d miał 4,7 mm ( za mały) w 9 t.2 d miał 1,7 mm ( dużo za maly) Od 5 miesiąca zaczęła mi maleńka tak przyspieszać ze już do końca wg. usg termin miałam o 3 tygodnie wcześniejszy i... urodziła się 3 dni poterminie z @ 4150g i 58 cm Nie ma co wierzyć książkom kazde dziecko sie rozwija w swoim tempie a ile ja nerwów na początku zjadłam .......

refetka- ja mialam robione usg w 8 tyg- i też pokazało tylko pecherzyk i 3 tygodniową ciąże- następnego dnia poszlam na inne usg- potwierdziało 8 tygodniową ciąże - widzialam fasolke i bijące serduszko.. może też zmień ginekologa

Gość Refetka25
W piatek wieczorem wybieram sie na prywatna wizyte. Moze, to usg mi zle zrobil...

jak możesz to idź bo może okazać sie to samo co u mnie.. tym bardziej że sie dowiedziałam , że poprzednia ginekolog nie oglądała płodu tylko szramę po cesarce- i mam takie zdjęcie tej szramy opisane jako 3 tygodniową ciążę..zostawie sobie na pamiątke- teraz jestem w 9 miesiącu :D życzę powodzenia :D

Gość pharaonica
A moj maly babel w 9tygodniu(liczonym od daty okresu) ma juz 6 i pol centymetra,niemozliwe az wszedzie pisza ze powinien miec najwyzej 4cm,nie wiem czy sie martwic czy cieszyc

Gość Rita jaki za maly
wejdz sobie w kalkulator - moj w 6tyg mial 4,4mm, teraz w 10 mam 3,8cm. Wszystko sie zgadza.

Gość annadoml
Witam,w 6 tygodniu ciąży od zapłodnienia widziałam bijące serduszko,ale słabo bo usg miałam robione normalnie.Przy dopochwowym ten obraz jest bardziej widoczny.Usg raczej powinien zrobić żeby upewnić sie czy jest wszystko ok.Ja mam robione usg od drugiego tygodnia ciazy co 2 tygodnie.Nie mam problemu zeby lekarz odmowił.

Gość Aaanniiaaa
u mnie na przełomie 9 i 10 tyg maleństwo miało 3 cm, ntomiast w 12,6 tyg 6,7 cm.

Gość snow_flake
Ja 1 pierwszym dniu 6ego tygodnia mialam robione usg i wyszło, że zarodek ma 2mm ale było już widać bijące serdzuszko. Trochę się martwię, gdyż gin powiedziała, że maleństwo....jutro ma kolejne usg, trzymajcie kciuki bo jestem już po jednym poronieniu :(

Gość SanSan
w takim razie trzymam kciuki! jezeli bije serduszko jest nadzieja

Gość kardaj
moje malenstwo w 8 tygodniu ma 5 cm czy to dobrze czy zamało bo niewiem napiszcie mi jk mozecie dzienki

Gość suszona śliwka
Moje maleństwo według USG ma ok. 7 tygodni i 2 dni i 12,3 mm, tydzień temu miało 6,5 mm, więc szybciutko rośnie;D

Gość suszona śliwka
Moje maleństwo według USG ma ok. 7 tygodni i 2 dni i 12,3 mm, tydzień temu miało 6,5 mm, więc szybciutko rośnie;D

Gość postaram się byc kulturalna
mój syn w momencie urodzenia (42 tydzień) wg usg był oceniany na 36 tydz. Lekarze nie robili paniki.

Gość wildblood
Dzisiaj bylam na drugim usg, zeby w ogole powierdzic ciaze, gdyz na pierwszym na 90% było widac pecherzyk. Teraz już wiem ze ma 1,4 cm. niestety wiem tylko tyle. moze w poniedzialek na kolejsym badaniu dowiem się wiecej. ginekolog powiedziała mi, żebym sie nie przyzwyczajała do ciazy bo do 12 tyg, nie ma zadnej pewnosci.. kazdy lekarz tak mowi?

ja krwawilam na poczaku ciazy, oczywiscie bylam zaplakana u gin a ona, ze do 12 tyg wszystko moze sie zdazyc i zebym sie na to przygotowala bo nie wiadomo czy leki pomoga. Na szczescie pomogly :)

Gość wildblood
jestem po kolejnym USG, ale nadal nic nie wiadomo, nie slychac echa plodu, podobno jest za maly. mozliwe ze to dopiero pierwszy miesiac. a naszczescie nie krwawie, ale za to siusiam dokładnie co godzinę:D

Gość tanaszka1
siemka mamusie ja jestem w 6 tyg ciazy i jakl bylam na pierwszym usg to bylo widac pechezyk i rozmiar jest podany w cm i wtedy to mial 0,64cm wczoraj bylam na usg i lekarz stwierdzil juz ciaze i malenstwo ma 3,5mm czy ktos tez tak mial bo niewiem jak mam to rozumiec

Gość Jojoschim
TRZYMAJCIE - WAGA PŁODU W CENTYLACH 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Gość tanaszka1
siemka bylam na kolejnym usg i malenstwo ma juz 1,13cm czy to dobrze

... jezeli gin wam nic nie mowi na temat wielkosci plodu to znaczy ze jest dobrze ... kazda dzidzia rosnie w swoim tempie... jedna szybciej a druga wolniej ... a Wy sobie wkrecacie jakies schizy ... albo porównujecie ... i na tebele nie ma co patrzec ... odpuscie sobie....

Gość nstaron
witam, wczorja byłam u lekarza 7 tydz ciązy, dzidzia ma 5,1 mm czyli 0,51 cm. Lekarz powiedział ze jest zadolowny z rozmiaru :)

witam, ja jestem w 5tci 5 dniu lub 6tc i 5 dzień (nie wiadomo dokładnie, bo wg miesiączki jest to prawie 7 tydzień a wg rozmiaru pęcherzyka prawie 6) na wizycie byłam 23 listopada i gin kazał mi przyjść za 10 do 14 dni, umówiona jestem na 5 grudnia ale szczerze nie czuję się jakbym była w ciąży, zaraz jak zrobiłam test strasznie krwawiłam, ale ponoć to normalne. Zobaczymy co mi powie ginekolog w poniedziałek :) a jak tam u was?