Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grażynka nie ta z klanu

Albo to był przypadek albo ...

Polecane posty

Widzisz - ty to widzisz jako diabeł usiadł na drukarce a ja to widze w zupełnie inny sposób nie sprzętowy,czy plikowy itd.Ale to chyba za zbyt skomplikowane jak na twoje dziecinne rozumowanie. Tak jak jeden "cud" uzdrowienia przypisuje wyłącznie: wodzie święconej dotknięciu itp. A cud sprowadza sie do mocnej wiary w moc Boga i zaufaniu jego miłosierdziu. Sama woda i dotknięcie nic nie znaczą. Jan Paweł II swoje cuda uzdrowienia przez niego innych - które mu przekazywano do informacji, komentował zawsze, ze to nie on uzdrawiał, nie jego ręce itd. - tylko wiara danej osoby. Widać ,ze jesteś osobą bardzo materialistyczną - skoro nie umiesz uchwycić tematu inaczej niż tylko poprzez diabła siedzącego na drukarce.

Gość hej -grażynka
cos ty za chetnie rozprowadzasz i polecasz ta strone"Wyznania Egzorcysty"..Masz w tym jakis cel?

Gość kobietka123
Bardzo dziękuje:) Ja tez wierze w różne takie sprawki sztana czy aniołów,nie piszę że drukarkę Ci sztan opentał ale coś w tym jest że czasami są takie a nie inne przypadki,tak jak właśnie z Twoją drukarką.Takie przpadki zdarzają się ludzią którzy wierzą w siły nadprzyrodzone,a Ci którzy w nie nie wierzą zwalają na coś innego poprostu.

Ty z tym drukowaniem dla sprawdzenia - na serio? No to TY mnie rozbawiłeś. To tak jak ostatnio robili w Stanach testy -czy modlitwa może uzdrowić. Nie widzisz tutaj żałosnej sprzeczności? Głupoty takich "badań"? Naprawde wierzyłaś/eś ,ze u ciebie też nie wydrukuje lub coś podobnego? A skoro drukowałeś - tylko by się przekonać ;) to diabołek nie musiał nawet zadziałać - i tak jesteś sceptykiem i sprawiasz mu tylko przyjemność uznając ,ze go nie ma. Nieświadomego łatwiej zwodzić. Gdyby się ujawnił - odrzuciłbyś go.

A umiesz inaczej bez obrażania innych? Nie nie jestem z sekty. Wole wiedzieć niż nie wiedzieć. A skoro jesteś taki pewny ,że Boga nie ma,Piekła nie ma ,Diabła nie ma...To udowodnij to. Też nie jesteś w stanie. Zapętlisz się.

Lauren o 16:51 wyjaśniłam ci o co chodziło. Ale widze,że jesteś mało dociekliwy żeby to sprawdzić. U mnie jest 74 strony, tylko bierz na poprawkę, że w każdym Wordzie mogą być ustawione inaczej marginesy - stąd róznice w stronnicowaniu.

Gość informatyk..
grażynka Kobieto pomalu , kto tu powiedzial ze Boga nie ma , nie kombinuj... Uwazam pomalu ze twoja pewnosc ze to diabel itp .przeradza sie w problem dla Ciebie.. Pan Bog gdyby chcial zebysmy mieli z nimi kontakt pozwolil by nam je widziec itp.ale mial powod aby to cos bylo dla nas nieosiagalne i niech tak zostanie , i wlasnie tacy jak ty szukaja z ala diablem kontaktu , myslac ze drukarka nie wydrukowalla to juz szatan...

informatyk - a ty to tak z głowy filozofujesz ? Widać jakie ogólnie masz pojęcie, myśle ,że nie czytałeś nigdy Pisma Świętego - a o Bogu wiesz tyle,że sie mówi na niego Bóg. To w takim razie... dlaczego urodził się Jezus, jaki sens miała jego Pasja . Lauren - nie ja tylko podjęłam temat i przeczytaj właśnie jaki jest temat.Chyba ,że ciężo przychodzi ci czytanie ze zrozumieniem. Ja nic nie twierdzę, nie stawiam kropki nad i... zastanawiam się tylko. Tak samo ja nie mogę udowodnić, ze to akurat była złośliwosć diabelska, tak samo ty nie umiesz udowodnić ,że nie była.

hej -grażynka - dla ciebie dociekliwy mam propozycję , prześledź najpierw komu zależało na tym ,żeby mu przesłać - a dopiero potem przeprowadzaj śledztwo ... :O

Gość informatyk..
grażynka A nie jest to tak , ze ciebie kreci temat diabel... Czemu nie pomyslalas ze to Aniol , moze jest cos w tych wyznaniach egzorcystow klamstwem , dlaczego tak wierzysz w zlo ze dziala a nie w dobro????

Bo dobro "nie przeszkadza", zło zwodzi. Nie nie fascynuje mnie temat diabła, jakbyś przeczytał wcześniej zaczęłam od Pisma Świetego - fascynuje mnie Bóg, jego miłosierdzie... Ale temat Szatana, Zła jest też ważny. Największa radocha dla Szatana to to by go nie poznali, nie nazwali, nie umieli rozpoznać. Ach jakie to dzisiaj niepopularne powiedzieć prawda? No przecież XXI wiek mamy - tyle ,ze są rzeczy, których czas nie dotyczy.

Gość informatyk..
grażynka Juz na poczatku twoj tok myslenia daje wiele do zyczenia.. Dobro "nie przeszkadza"blad - dobro "przeszkadza"zlu... Powtarzam ---skad wiesz ze te wyznania egzorcystow sa prawda?

Gość informatyk..
Lauren Napisz co myslisz o tych Wyznaniach egzorcystow???

"Kobieto pomalu , kto tu powiedzial ze Boga nie ma , nie kombinuj... Uwazam pomalu ze twoja pewnosc ze to diabel itp .przeradza sie w problem dla Ciebie.. Pan Bog gdyby chcial zebysmy mieli z nimi kontakt pozwolil by nam je widziec itp.ale mial powod aby to cos bylo dla nas nieosiagalne i niech tak zostanie , i wlasnie tacy jak ty szukaja z ala diablem kontaktu , myslac ze drukarka nie wydrukowalla to juz szatan..." Odnieś się do Księgi Rodzaju. Istotnie Bóg nie chce byśmy mieli z nimi kontakt, ale przez wolną wolę ,którą nam dał sami wybieramy co chcemy. Bóg chce, by wyscy byli zbawieni- dlatego posłał Swojego Syna . Jezus nazywa Szatana władcą tego świata (J 14,30), swoim przyjściem pokonał Królestwo Szatana ale ono wciąz jest obecne w świecie aż do Paruzji.

Czytam wyznania Egzorcysty jako ksiązkę, odnoszę sie do Pisma Świętego. Dobro nie "przeszkadza" ono zwycięża zło dobrem i miłosierdziem, wobec tego zło jest bezsilne. Bóg jest Miłosierdziem. Ta książka nie jest dla mnie odniesiem, czytałam też encykili Jana Pawła II i książkę J.Ratzingera - na ten temat. Odnosiłam sie też do Katechizmu ale przede wszyskim do Pisma Świętego. Ja niczego nie wyrokuję, nie twierdzę, że to nie był przypadek ale też nie twierdzę ,że było inaczej. Naskoczyliście strasznie na mnie. Dziwne.

Gość gramatik
dzięki grażynka za przesyłkę!!! poczytam z przyjemnością :)

Gość informatyk..
grażynka Jezeli Cie urazilem , przykro mi , nie mialem zamiaru , poprostu mam swoje zdanie na ten temat .... Uciekam🖐️

Człowiek - jesli odniesiemy się do Księgi Rodzaju - postąpił w pewnym stopniu podobnie jak odwrócił sie od Boga Szatan. Szatan jako pierwotnie najlepszy z Aniołów w próżności odwrócił sie od swojego Stwórcy - nie biorąc na poprawkę ,ze bez niego nic nie znaczy. Oczywiście, człowiek nie postąpił do końca tak jak Szatan, który na wieki powiedział Bogu "Nie" ale odwrócił się od niego. Tym podstępem Szatan chciał zniszczyć to co pieknego stworzył Bóg. Człowieka na swój obraz i podobieństwo. Bój nie odwraca sie jednak od swojego stworzenia i posłał Jezusa, aby odkupił grzechy ludzi. Nie zrozumiesz sensu tego wszystkiego, kiedy nie uznasz, że Szatan i istnieje i działa w świecie.

Nie uraziłeś mnie. Nie jesteś w stanie mnie urazić tutaj. Możesz mówić różne głupie rzeczy na mój temat - ale to tylko rzeczy powiedziane i tyle. Zdziwiłeś mnie - tym naskokiem.

gramatik - nie ma za co - okupiłam to co prawda ;) posądzeniem mnie o sekciarstwo:D bo rozprowadzam Przeczytaj jakie jest wydawnictwo i poszukaj informacji o autorach w internecie. Ja zwykle tak weryfikuję też niektóre ksiązki, bo nie każda o "sensacyjnym tytule" nadaje sie do czytania.

Czasem też warto co nieco dowiedzieć sie o autorze.

Nie wiem jak informatyk -ale ja czekam z niecierpliwością...

Spokojnie. To, że ktoś uznaje istnienie Boga ale też Szatana - to raczej nie jest nawiedzenie. Nawiedzenie zresztą to inaczej odwiedzenie kogoś ,więc nawiedź nas tu jeszcze.

Gość huho wiśta wio