Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeliteczko

Nadwrażliwość jelit?która ma?objawy i zapobieganie?

Polecane posty

Gość jeliteczko

Mam 19 lat, od nie dawno (szczególnie przy dużym stresie) mam problem z praca jeslit. Lekarz powiedział mi tylko, że ciagle bole spowodowane sa duza iloscia gazow, ktora nie znika mimo branai lekarstw typu espumisan itd. Zaczelam kuracje debridatem. Ale ciagle mam problemy z brzuchem, bole itd. Czy mozliwe,ze w tym wieku cierpie juz na nadrwazliwosc jelit?jak sobie z tym poradzic?prosze o pomoc...

Gość a może to tylko
i wyłacznie stres? Ja jak się bardzi denerwuje to mam biegunke, np przed egzaminem, a jak stres jest ciagły ale nie duzy to np mam z kolei zaparcia

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale mogę Ci trochę opowiedzieć o podobnych problemach mojego męża. Miał 30 lat (rok temu) kiedy się zaczęło. Przez cały rok czasu przerobił kilku lekarzy (i to dobrych). Najpierw stwierdzili nadwrażliwość jelit - leczyli go tym co Ciebie, potem stwoerdzili że to pewnie zespół Leśniewskiego-Crona (nie wiem czy dobrze napisałam), a potem w końcu ktoś go wysłał do szpitala na badanie jelit sondą i tak już w tym szpitalu został przez tydzień. Okazało się że to wrzodziejące zapalenie jelita - leczenie sulfasalazyną przez calutki następny rok i ścisła dieta... Najgorsze że chcemy zostać rodzicami, a sulfasalazyna działa na plemniki i powoduje \"czasową bezpłodność\", więc staramy się już rok i nic :(

Gość zakłopotana... /
Nie martw się, ja mam 18 lat i ta choroba też już mnie dotyczy... Też biorę te tabletki i też mi nie pomagają, lekarz stwierdził, że to od nadmiernego stresu, bo w tym roku matura, zdaje prawko. Najgorsze jest to, że efektem tej choroby mogą być wrzody na żołądku... Najgorsze są te ciągłe biegunki i nie miłe "bulgotanie" w brzuchu...