Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża narzeczona

Szukam dziewczyn z Krakowa na 2007

Polecane posty

Gość świeża narzeczona

ja dopiero zaczynam planowac,moze razem bedzie latwiej:)

Gość a kiedy dokłądnie ślub
i co planujesz???

Gość świeża narzeczona
wybieram sie w przyszlym tygodniu do kosciola dopiero:) czerwiec albo wrzesien:) a jak u Ciebie?

Gość a kiedy dokłądnie ślub
Kobieto, to masz jeszcze rok:o Ja nic nie planuję, mam 22 lata, ślubu na pewno nie będę brała przez kolejne 5, a potem tylko cywilny (ostatecznie...)

Gość świeża narzeczona
hop

A ja jestem już po:), ale z Krakowa. Potrzebujesz może jakiejś pomocy??Jeśli tak to śmiało:) Pozdrawiam:)

Gość świeża narzeczona
hej:) nie wiem od czego zaczac:) gdzie chodzic za sukienka?gdzie jest najlepszy wybor? skad wziac dj'a? jakie sa fajne lokale? gdzie znajde dobrego fotografa i kamerzyste? itp itd:)

Gość świeża narzeczona
hop:)

Gość krakowianka23
Hej, ja też biorę ślub w 2007 w czerwcu i mam dopiero załatwioną salę, na razie tyle, bo w tej chwili fundusze mi nie pozwalają na zamówienie fotografa, orkiestry...podobno wszedzie chcą zaliczki i to nieraz nawet polowe,abiore się za to wszystko dopiero za jakieś dwa miesiące,mam nadzieję,ze nie bedzie za pózno...

Gość a ja powiem tak
swieża narzeczona Na fajny lokal , dobrego fotografai dj ... jest juz za późno. No chyba że zmiesz datę na maj , albo październik . Teraz musisz brać to co zostało , a nie to co się podoba ...

Gość świeża narzeczona
a bzdury opowiadasz:)

Gość a ja powiem tak
heh , albo albo wrzesień ? jezeli bzdury opowiadam , to sama zobaczysz :) To jest raptem 8 sobót - liczysz na to że najfaniejsze sale są jeszcze wolne w napopurajnieszych miesiącach ....? Zebyś sięnie przeliczyła...

Gość świeża narzeczona
akurat miejsce na wesele mam zaplacone a jesli chodzi o tzw "sale" to te z gornej pólki sa jescze w zasiegu!mam na mysli dworki,palacyki i zamki :P

Gość wiem ale nie powiem
zamki ???? pałacyki ,dworki tak ale zamki ? Podaj nazwy bom ciekawa jest :) a co to oznacza że "z górnej półki" ? Że drogie czy że ładne ?

Gość świeża narzeczona
zamek w Wisniczu na przyklad Wawel ladne przede wszytskim i klimatowe,a ceny moze sa troche wyzsze ale nie jakies kosmiczne od 150/os wiec chyba warto w zamian za klimat,choc to oczywiscie sprawa indywidualna i kwestia gustu,bo ktos moze lubiec nowoczesne wnetrza

Gość świeża narzeczona
Paulka nie wiem jak to jest z Katedra i slubem:) mnie chodzilo o wesele,choc oczywiscie jakby te dwie rzeczy byly na Wawelu to byloby pieknie. A tak z ciekawosci to jestes pewna,ze tyle sie czeka?masz info z kancelarii czy od znajomych?

Gość mata hari
Na zamku w Nowym Wiśniczu to ja byłam , ale w celach turystycznych. Tam sięnie organizuje wesel ... bo to jest muzeum. Zresztą tak jak Wawel .... Cos Ci się pomyliło - swieża narzeczona !

Gość mata hari
heh , no chyba że jesteś z rodu Lubomirskich :)

Gość świeża narzeczona
nic mi sie nie pomylilo po co sie wypowiadasz jak nie masz zielonego pohecia o czym mowisz! na Wawelu juz 2 razy bylam na weselu! jezuu czy Ty masz jakies kompleksy???czy za wysokie progi......? jest jeszcze zamek w Przegorzalach i Niepolomicach i tam wszedzie sa wesele pusta mata hari, wstyd oj wstyd i po co sie bylo odzywac??

Gość mata hari
Oj ,ale Ty nabuzowana jesteś ... Podałaś przykład Wiśnicza i Wawelu - w przypadku pierwszego jest to tylko muzeum, a w przypadku drugiego to owszem urządza się tam wesela ale w " Restauracji na Wawelu " - hehe a ona dla mnie nie jest lokalem z wyższej pólki ... Zamek w Niepołomnicach jest bardzo ładny , ale wspomniałaś o nim dopiero później ...i pomimo wszystko nie chciałabym tam miec wesela ponieważ jednego wieczoru moga odbywac sie 4 różne imprezy . Goście i młodzi spotykają sie we wspołnych dla tych imprez łazienkach , a to raczej nie jest komfortowe jak goście mieszają się. Moze do jakiejść nieprzyjemnej wymiany zdań dojść ... Nie jest mi absolutnie wsytd poniewaz to dla Ty się wygłupiłaś swoją ostatnia wypowiedzią ... na przykład . Lepiej się sama nie odzywaj , bo jak dotąd nie widzę aby rozmowa z Tobą interesowała kogokolwiek ... oprócz mnie.

Gość świeża narzeczona
malo wiesz duzo gadasz.... znajdz kogos naiwnego przed kim bedziesz mogla popisac sie swoja "erudycja",bo mnie tylko rozsmieszasz jak mozesz to znajdz sobie inny topik,a moj zostaw w spokoju... bardzo Cie uprzejmie o to prosze!

Gość Vela
świeża narzeczona Niestety z tego co piszą dziewczyny w wątku jest niestety wiele prawdy, Kraków to duże miasto a ładnych sal naprawdę niewiele. -Tomaszowice oranżeria piękna sala ale wesela powyżej 140 osób i terminów już na pewno na przyszły rok nie ma. -Tomaszowice spichlerz dla mnie nie fajny bo dwie sale w jednej goście w drugiej tańce. -Zamek Szyszko - Bohusza mury ładne jak dla mnie cena nie jest miarodajna do tego co gastronomia oferuje a wystrój niestety trąci wczesnym gierkiem. -Zamek w Niepołomicach tam tylko jedna sala nadaje się do użytku balowa, jest wysoka i akustyka jest fajna ,reszta sal jest do niczego brak klimy jak dla mnie duży minus, i 4 panny młode w jednym miejscu hm.. -Zamek w Skale piękny ,sala-beznadzieja ,byliśmy tam zrobić rekonesans w dzień powszedni nie było w restauracji ani jednego gościa a i tak trąciło żarciem, panie kelnerki w strojach krakowskich i wiankach na głowie no fajnie, szkoda tylko że panie dobijają pięćdziesiątki i pokrótce mówiąc wyglądają śmiesznie. -Zamek Korzkiew, wynajęcie samej sali to 6000 netto, dwie sale (tańce i stoły) jeszcze niedawno nie mieli kuchni (przyjeżdżała w raz z kateringiem, polowa) z opinii wyczytanych w necie jak muzyka zagra głośniej to tynk leci gościom do talerzy. -Dwór w Modlnicy niestety nic na ten temat nie wiem. - Pałac Radziwiłłów Balice, nie można mu podobno nic zarzucić dotyczącego organizacji, ale jak dla mnie odpada, brak integracji gości, siedzą w kilku małych salach. -Folwark Zalesie szalenie popularny, terminy pozajmowane na 2008 rok, jedyna szansa czekać aż coś się zwolni z przypadku (organizują tez wesela w piątki i niedziele) organizacja, gastronomia i wnętrza podobno na medal. No chyba że ktoś nie lubi ciężkiego wystroju w stylu dworku myśliwskiego ,jak ja :-) To tyle co mogę Ci pomóc z mojego zasobu wiedzy. My ruszyliśmy z organizacją naszego wesela pod koniec października zeszłego roku i mamy je w październiku w tym roku. Dla mnie priorytetem była sala jedna (tańce i stoły) klimatyzacja, ogród, pokoje dla gości, strzeżony parking i oczywiście dobra gastronomia. Na tamten czas mieliśmy możliwość wybory między Chatą Witkową (odpadła, brak Klimy ,toalety na zewnątrz budynku ,tzn. przyklejone po bokach) i Dworek Skawiński i na tym poprzestaliśmy. Co do zespołów to niestety nie mogę Ci pomóc bo my chcieliśmy tylko ten (omen band) i żaden inny i w ogóle nie interesowałam się w temacie. Co do zdjęć, fotografów jest bardzo wielu ,bardzo duża rozpiętość cenowa od 300 pln nawet do 7500 ,więc wszystko zależy od zasobów kieszeni, my naszego fotografa znaleźliśmy na targach w styczniu. Moja rada jest taka ,bez paniki ale należy się pospieszyć. Powodzenia.

Gość świeża narzeczona
Vela,Paulka bardzo Wam dziewczyny dziekuje,bo np. o Zalesiu nie slyszalam:) ja tez jestem za tym,zeby bylo wszystko w miare na widoku,a nie jakies sztuczne podzialy.... zarezerwowalam juz cos,ale poki nie zdexcyduje na 100% to nie chce nikomu mowic..... dla ciekawosci powiem Wam,ze przyslali mi dzisiaj oferte z Wierzynka i padlam ze smiechu! 350zl od osoby,kiepskie menu,tanczyc trzeba chodzic na polpietro ,zero dekoracji w cenie no i oczywiscie to cena bez korkowego czy alkoholu!!Dla porownaniu Na Wawelu 200-250zl/os,Sheraton 190-220zl/os.........powariowali w tym Wierzynku:) a Wy co sadziecie? a moze moglybyscie tez podac oferty z konkretnymi cenami? pozdrawiam

Witam:) Co do sal, to ja polecam Hotel Kazimierz. My organizowaliśmy tam nasze przyjęcie w sierpniu. Bardzo polecam tamto miejsce. Sympatyczny manager, bardzo miła i kulturalna obsługa, pyszne jedzenie, przystępne ceny i naprawdę fajna sala z klimatyzacją:) Każdy poszukuje czegoś innego, to miejsce polecam, nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń:) Pozdrawiam

Gość świeża narzeczona
czesc 🌻 ja juz mam sale i dalej nic :) ale podobno na reszte jest jeszcze czas,bo rozmawilam z konsultantem i nie ma problemu

A kiedy masz wesele? ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania sali i orkiestry :D

Gość endo04
Witam!!! Jestem zainteresowana wszelkimi radami i informacjami na temat Folwarku Zalesie> Jedzenie, obsługa....wszystko dotyczące wesela... Dzięki!!! Pozdrawiam!