Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaaaaaaaaaa

możliwe że mam skutki uboczne przy 8 opakowaniu

Polecane posty

Gość majaaaaaaaaaa

od 2 tyg mam tak silne zawrty głowy że występują nawet jak leżę. pojawiają się co kilka dni....biorę novynette i zastanawiam się czy to możlwie że to są skutki uboczne?:/ biorę je tyle czasu i dotychczas było ok.

ja biore 7 opakowanie tez novynette i dopiero teraz odczuwam strasznie drętwienie rąk i nog i neiw iwm czy to tez nie przez tabletki ...... juz sama nie wiem czemu dlaczego do tej bory bylo ok a teraz jakos dziwnie

Gość ja tez biore novynette
w poniedziałek zaczynam 5 opakowanie...na poczatku miałam bóle piersi zawroty głowy i krwawiłam w czasie brania tabletek...potem wszystko fajnie tera zpod konic 4 opakowania dostałam okres a jak zrobiłam przerwe 7 dniową to juz miałam mniej krwawienia i w czwartek był koniec....a tak nie powinno byc.....boje sie ciązy ale to chyba nie to??

Gość skutki uboczne mogą pojawić
sie przy każdym opakowaniu,przy 1,7 a nawet 18-tym:-oJeżeli asz jakiekolwiek skutki uboczne idź do gina,niech Ci zmieni tabsy albo wogóle z nich zrezygnuj.

Gość majaaaaaaaaaa
tez mam okropne dręwteinie kończyn do tego mdłości. ale najgorsze są zawroty., już nie daję rady. wszystko mi wuruje już od godziny. a może to nerwica? sama nie wiem...

Gość majaaaaaaaaaa
zaminaim na cilest za jakies 3 tabletki. ale nie wiem czy to coś da....

a jak masz tą przrwe 7 dniową to tez tak Ci w głowie wiruje i masz mdłości??? ja tak mam od 2 tygodni byłam u lekarza i stwierdził ze to grypa jelitowa albo sie czyms zatrułam ale moze to ten novynette???

Gość majaaaaaaaaaa
wydaj mi się ze jak miałam przerwe to przeszło....za jakis tydzien bede miała kolejn a wiec zoabczę...mam nadzieje ze przeżyję do tej pory bo juz nie wyrabiam. one są naparwde wyjątkowo silne:(

Gość idź do innego lekarza
to nie żadna grypa jelitowa czy zatrucie ale najprawdopodobniej skutki ubocze tabletek!Zmień je!!!Grypa zy zatrucie by nie trwaly tak dlugo,poza tym masz klasyczne objawy zlego dobraia tabletek(zawroty glowy,mdlości,dętwienie konczyn)Jak najszybciej zmien tabsy!

Gość majaaaaaaaaaa
ja mzieniam na pewno tylko jestem troche sceptycznie nastawioana. bo od 7 miesiacy nie miałam ZADNYCH skutków ubocznych...a tu nagle pojawiłyby się i to z TAKA siłą??czuje się jakbym była pijana:(nic mi nie pomaga)

a masz krwawienia lub plamienia w czasie brania tabletek?? gin mi powiedziała ze moga byc za słabe i dlatego mam te krwawienia w czasie ich brania i musi chyba zmienic na silniejsze:( ale te zawroty głowy i mdłosci to ja nie wiem z czego są.....ciąze wykluczam bo przeciez biore tabsy i jeszzce stosujemy gumki wiec moze to te tabsy takie wredne są:(ja tez sie boje od poniedziałku mam brac kolejne opakowanie:( ale ide do niej w poniedziałek i wepcham sie bez kolejki niech cos robi:(

ja tez sie tak czułam taka pijana jakas......teraz mam tą przrwe 7 dniową i jest ciut lepiej ale nadal mdłosci:( lekarze są wredni musze jej o tym powiedziec .....

Gość majaaaaaaaaaa
nie mam plamien. zawsz dobrze znosiałam te tabletki. jedyne co nie było \normalne to to że miałam zawsz BAAAARdzo obfitą miesiączkę i bolącą. przed barniem tabsów tak nie miałam. tylko dziwi mnie tez jeszcze jedno. a mianowicie że zawroty mam popołudniami a tabletki biorę o 22....

Gość majaaaaaaaaaa
to chyba jednak te tabletki nam nie służa....najchętniej rzuciałabym je w pizfu od razu ale nie chce byc niezabezpoeczona. kurczę.....nie mogę wstać bo wszytsko wiruje. to jest tragiczne:(

ja mam cały czas praktycznie te zawroty tzn teraz jak mam przerwe to juz chyba nie ale dziwnie sie czuje...miałam diete bo lekarz internista stwierdził ze skoro to nie ciaza bo biore tabsy to zatrucie albo grypa jelitowa:( sama nie wiem co robic??

Gość idź do innego lekarza
to własnie jest najgorzsze,ze y kobiety aby czuc sie zabepieczone przed niechcianą ciaża musimy truc się chemią,lykac te tabsy,usimyn sie meczyc ze skutkami ubocznymi:-oA faceci nic nie robia,nawet ne chca slyszec o gumkachDlatego prze to wiele kobiet nadal bierze tabsy:-(fajnie gdyby wymyslily tabsy dla facetow,niech oni tez sie troche nimi potrują:-PWtedy nie nalegaliby aby brac t6abletki...chciaz z drugiej strony trudno byloby liczyc na to aby facet pamietal o regularnym zazywaniu tabletek:-POni sa zbyt rozptrzpani na to...

Gość majaaaaaaaaaa
ja przeżywałam grypę jelitować 4 tyg temu i zdecydowanie nie tak ona wygląda. trochę się boję nawet gdziekolwiek wyjść. ostatnmio w autobusie myślałam że zemdleje. za pol godziny mam iśc na solarium i jestem całą roztrzęsiona ze strachu. ja chcę zeby to już minęło...jestem po prostu jak naćpana. a dodatkowo jestem sama w domu do niedzieli wieczora...:(

Gość majaaaaaaaaaa
moj chłopak mi juz sto razy mówił że mam odłożyć tabletki...ale ja nie chce. nie wyobrażam sobie jak by to było gdybym nie brałą., chyba naparwde nabawiałabym się nerwicy:)

ja je biore gł ównie na wyregulowanie cyklu na mniejsze krwawienia, na cere i bóle które były nie do zniesienia...zabezpieczenie to dodatek bo bzykamy sie nie za czesto.....ale słuchajcie ciąża to to nie jest?????

Gość majaaaaaaaaaa
nie ma szans że to ciąża:)

ja tez jestem masakrycznie znerwicowana bo nie wiem co sie dzieje:( a jeszcze są u mnie problemy z dostaniem sie do ginekologa:(

tez sie mi wydaje ze to nie ciaza bo i tabsy i gumki i test robiłam...ale sie boje bo nie wiem co to jak na zatrucie i grype to za długo cos:(

Gość a mzoe zrob sobie przerwe
na 2-3 miesiace od tabletk.Niech organzim wróci do normy,poem ewentualnie wrócdo tabletek ale juz innych,zmien ekarza bo ten chyba przepisze Ci te ktore bralas wczesniej a które maja takie skutki uboczne.Ja biore Cilest,opócz krwiwnia podczas pierwszego opkownaia nie mialam zadnych sensacji:-PNa wszelki wypadek zrob jueszcze wszystkie badnaia krwi,proby watrobowe,na krzepliwosc kry,ob,morfologia itp.Takie badnaia powinien zlecac lekarz zanim wypisze Ci jakiekolwiek tabsy,szkoda ze rzadko który o tym pamieta i je zleca:-(

Gość majaaaaaaaaaa
ja tez sie bpje czy to nie coś gorszego choć osobiście nigdy nie miałam prpblemów ze zdrowiem.....boże jeszcze kilka tabletek do końca. mam nadzieje ze sie nie przewrócę gdzieś na dworze albo nie zemdleję w solarium:/ na bank nie jestes w ciaży. ja się zawsze kocham bez gumki i to z wytryskiem do środka kilka razy w tygodniu:)wiec jakby ktoś miał wpsc to raczej ja:)

nie chce robic przerwy bo nie chce miec tak obfitych miesiązcek jak kiedys...okres dostawałam z opóznieniem 2 tygodniowym bardzo bolesny a cera to był jeden koszmar teraz troszke bylo lepiej bóli nie mam ale przeciez nie moge krwawic po 15 dni w sumie:( mi sie kreciło troszke przy pierwszym opakowaniu i zadnych mdłosci dopiero teraz sie cos dzieje i nie wiem od czego to jest???

Gość majaaaaaaaaaa
nie wyrabiam z ta głową. dziś znowu ledwo sie obudziałm a już głowę mam cięzką i mam jeden wielki zawrót głowy....zaraz zwariuje. nie mogę nawet ustać proto:(*