Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cosheria

Czy opalanie się w solarium pomaga w walce z trądzikiem...

Polecane posty

zasusza i na parę dni ja np mam nieskazitelna cerę. dlatego chodze raz na 2 tyg, z tym że na dłuższą metę cera oczywiście wyglaad na bardziej zniszczona(ale to na baaardzo długąmetę:) i jest mozliwość że tradzik zniknie ale bedą sie pojawiały \"grudki\" gdzieniegdzie. ja tak mam przynejmniej. ale nie jest to uporczywe....

grudki?jakiego rodzaju? Nigdy nie korzystalam z solarium, milama kiedyś tylko takie domowe na twarz ale się go pozbyłam ,bo nie dawalo praktycznie żadnych efektow...

Gość malyszkodnik
SZKODZI najpier jest zludny efekt poprawy a pozniej wszystko sie niestety pogarsza. Solarium wysusza skore powoduje ze naskorek rogowacieje i utrudnia oddychanie skory a nastepnie zablokowanie porow i pryszcze.

Gość i robia sie
..paskudne zmarszczki,skora starzeje sie szybciej . Moja sasiadka spokojnie wyglada na 24. A ma 16.

Ponoć opalanie źle wpływa na skóre trądzikową bo ja wysusza, efekty są ale kilku dniowe, a pozniej wszystko wraca a czasem jest w nasilonym stopniu! Ja tez chodziłam na solarke bardzo bardzo bardzo często zdazały sie tygodnie ze byłam 5 razy =/ po roku czasu przestałam chodzic bo zaczęły sie wakacje nio i wiadomo słoneczko wiec nie było takiej potrzeby tym bardziej ze wyjechałam do Chorwacji, wszystko by.ło pięknie, ale... w roku szkolnym juz nie chodziłam tak często na solarke i moja buzia wygladała strasznie nie wiem czy to było spowodowane tym ze tak czesto opalałam sie, czy po prostu wmozeniem sie trądziku! Teraz tez bym poszła na solarke ale boje sie ze gdy pojde pare razy to po pewnym czasie trądzik znów sie nasili =/ poradzcie mi !! Co Wy o tym wszystkim sądzicie!

malyszkodnik Zalży w czyim przypadku moja koleżanka nie ma problemów z cera chodzi na silarium regularnie od 3 lat i nic jej sie nie blokuje, nie rogowacieje skóra i to nie powoduje wyprysków ale.. ja juz sama nie wiem jak to jest :(

obawiam się tego samego .Co prawda nie korzystalam jak do tej pory nigdy z solarium ,ale korci mnie...Wnioskuję ,ze przy moim trądziku ,jest to niestety niewskazane:(

Gość prawie prawie...
nie przesadzajcie:o jaki wysyp. po prostu trzeba chodzic z umiarem. ja nie chodziałm dobe 2 miesiące i nie było żadnego wysypu. :o macie z gorem

Planowałam wizytę w Solarium ,2 razy w tygodniu przez 2 tygodnie,czyli 4 razy ,ale teraz mam obawy...

Gość prawie prawie...
mam ale nie poważne. raczej takie. trzy pryszcze na tydzien. kiedyś miałam zanim zcazełam łykać tabl anty. ale to bzdura z tym wysypem. idz raz, dwa razy....i sama zoabzczysz że od razu wyglaad twarz inaczej!

Cosheria Na poczatku zobaczysz ze bedzie lepiej, nie wiem jak pozniej moze Ci sie nie pogorszy!

mi polecila dermatolog gdyz mialam strasznie tlusta cere... jesli nie masz bardzo duzego tradziku raz na jakis czas warto isc nawet na 5 minut. wysusza skore.

Gość mi tez właśnie
dermatolog polecił. to sa jakieś głupie ploty że Ci się od razu cera pogorszy. po prostu nie chódz za czesto, raz na jakis czas, a na pewno zauwazysz poprawę.

cutedevil Dermatolog Ci zaleciła? O kurcze z tym to sie jeszcze nie spotkałam :)

mi szybciej opalenizna schodzi. podobno kobiety przyjmujące silne pigułki zaobserowałay plamy na skórze. na szczescie mnie to nie dotknęło....

chcialabym mieć w końcu ładny koloryt skóry ,nie wyskoczę z bladą twarzą na własne zaręczyny;)

no tak, złapiesz męża, to później już możesz mieć brzydką cerę z zaostrzonym trądzikiem i przebarwieniami? ;) opalanie a trądzik - początkowo wysusza zmiany skórne, a później następuje pogorszenie i wysyp. wysuszona skóra broni się, produkując więcej sebum. mieszki łojowe rogowacieją i czopują się - co oznacza zaostrzenie trądziku. ponadto opalanie utrwala blizny po pryszczach. większość środków przeciwtrądzikowych działa fotouczulająco. opalanie a tabletki antykoncepcyjne - przyjmowanie hormonów jest przeciwwskazaniem do opalania się - narażasz się na powstanie trwałych, bardzo trudnych, a czasami wręcz niemożliwych do usunięcia, przebarwień.