Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z mleczkiem

sprowadzane samochody

Polecane posty

Gość kawa z mleczkiem

kurcze, weszłam na stronkę www.samochodyzniemiec.pl i popatrzyłam za ile orientacyjnie mozna kupić sprowadzane autka z Niemiec. Taki golf III z 95 roku juz za 800euro!!! Szok. Ile my w komisach przepłacamy. Zaczne sie zastanawiać nad kupnem auta bo chyba zacznie mnie stać :D :D

Gość chmmmmmmmm
kurcze, a ja niedawno zapłaciłam za starego opla w komisie 6000zł :O

Gość kawa z mleczkiem
hehehe kupie sobie te czarne bmw :P

Gość no tak tak
najtaniej wychodzi samemu sledzic ogloszenia w niemieckim internecie, przeciez ci ktorzy to sprowadzaja to na tym tez niezle zarabiaja, samochod kupuje sie raz na kilka lat wiec mozna samemu pojechac i nie kupowac czegos na podstawie zdjecia jedynie :D

Gość zzzzzip
ja bym się bała że mi srpowadzą jakiegoś grata albo ze znikna z moją kasą.. Dziwnie tanie te auta mają

Gość no tak tak
najlepiej samemu pojchac, tak moi bracia robia, szukaja przez inernet kilku ofert, jada i wybieraja najkorzystniejsza :D

Gość ja mieszkam
blisko granicy - naprawdę opłaca się sprowadzac auta z Niemiec. DZwoni sie do takich ludzi i mowi co Cie interesuje - np. honda - oni jada szukają- znają dobrze rynek lokalny i język a jak znajdą mogą cie nawet tam zawieźć żeby go dokładnie obejrzeć. Jak ktoś zna język i ma czas oczywiście moze sam próbować cos znaleźć, ale nie wiem czy sama bym sie na to pokusiła

Gość ja sobie kupiłem w taki sposób
auto - mazdę , łączny koszt wyniósł mnie 3500zł .Jestem baaaaaaaaardzo zadowolony bo w zyciu nie znalazłbym za ta cene auta w Polsce. A nie znam na tyle jezyka zeby targowac sie z Niemcami i nie mam czasu szukać ofert w necie.

Ja tez sie zastanawiam nad sprowadzeniem auta z Niemiec. Już nawet sie dowiadywałam szczegółow. Mówi się co sie mniej wiecej chce a potem mozna w dogodnym czasie pojechac obejrzeć - wiec nie kupuje sie kota w worku.Do tego wliczają koszt prowizji dla siebie, koszty paliwa no a na koncu ma sie tylko koszty rejestracji tego w Polsce. Tak czy siak wychodzi taniej niz w polskich komisach gdzie sprzedają zajechane graty.W Niemczech nikt nie doprowadza do takiego stanu aut jak u nas :O

Gość uwazajcie na handlarzy
Oni chca jak najwiecej na was zarobic, jak sie nie znacie na samochodach i sami nie jedziecie to szukacjcie okacji w Polsce i pojedzcie z jakism znajomym ktory sie zna na samochodach.

Poza tym z komisu nikt rozdsadny tez nie kupi auta.

Gość ja sobie kupiłem w taki sposób
ja sie znam na autach - oni nie mają z czego ździerać bo Niemcy pozbywają się całkiem niezłych aut za grosze.I dzieki temu oni korzystają ale my różnież - przecież nie robia tego gratis.

Gość chmmmmmmmm
no tak - od handlarzy nie, z komisu nie...a kogo stac na nowe auto? Ja sie zaczynam przekonywać do sprowadzenia auta z zagranicy

Kazdy handlarz bedzie chcial jak najwiecej zarobic. Poza tym wcale nie za takie grosze niemiaszki sprzedaja samochody, zobacz w sieci.

Samochod nie kupuje sie od handlarza tylko od uzytkownika od ktorego ten handlarz kupuje i pozniej sprzedaje Tobie drozej.

Gość chmmmmmmmm
a potrafisz się handlowac po niemiecku ? Zobaczą że polaczek i wcale nie sprzedadzą hehehe

Gość wiecie co
dowiedziałam się właśnie dokładnie jak to wygląda 200 euro prowizja (ale ceny można negocjować i mówi że czasem nawet i 500 euro udaje się zbić) + koszty paliwa w obie strony + 115 euro tablice i ubezpiecznie + 1200 zeta kompletna rejestracja Wybierają 3 autka które Cie ewentualnie interesują i jedziesz z nimi je oglądać. Po co amm kupić tu http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=127951692 jak moge dac max 5000zł za to samo

Gość do uważajcie
ja bym nie potrafił trafić na kogoś kto chce tanio auto sprzedać - coraz mniej okazji się trafia, poza tym nie znam dobrze niemieckiego i sam bałbym się wybrac za granicę z gotówką i oglądać to auto

Gość uważajcie -
to co jest w sieci to są drogie oferty i tam nie znajdziesz takich okazji jak np. w Niemczech gdy jakis staruszek chce sie pozbyć garażowane autko za pare groszy - on nie da do internetu ogłoszenia.

Tak - ofert w necie są drogie w porównaniu ztym co można dostać tam na miejscu - bo to sa czesto oferty już z drugiej ręki.

do chmmmmmmmm masz jakies kompleksy z powodu swej narodowosci

Do uwazajcie, okazji jest mnostwo nawet w polsce a za granice nikt samemu nie kaze ci jechac.

Gość chmmmmmmmm
niestety wiem jak tam traktuje się Polaków - jako oszustów, złodzieji i pijaków. Jak ktoś ma niemiecką narodowość to łatwiej mu nawiazac odpowiednie kontakty

Gość uważajcie -
w takim razie z kim mam jechać? Raz sie wybrałem do Niemiec słuzbowo - i niestety ignoranci ani słowa po angielsku nie znal, a ja po niemiecku tyle co w podstawówce. Żyjemy w takim świecie że połowa ludzi nie ma czasu na szukanie odpowiednich znajomosci, przyjaciół itd którzy zostawią rodzinę i spędzą swój cenny wolny czas na szukanie w Niemczech auta dla mnie

Gość no tak tak
ludzie szukajcie okazji w polsce, mnostwo tego jest, kupujcie gazety z ogloszeniami i przegladajcie internet

Napisales zebys sie bal, to nie wiem wez starszego brata moze :D, nie nie kup lepiej u handlarza jak sie boisz, dla takich jak ty to najlepsze wyjscie.

Gość kawa z mleczkiem
znajomi mnie pytali dlaczego chce kupić auto z jakiegoś parszywego komisu, przecież można sobie sprowadzić to samo auto za połowe ceny z Niemiec -wtedy ja na to - ale ja nie mam takich znajomosci ..ze smutkiem- bo wiem jak tanio mozna sobie załatwić wóz z Niemiec. (Kolega dostał stare renault za flaszke). Teraz już mam te znajomosci :D- miły facet ze stronki pomoże mi zdobyć wymarzone autko :D :D Podany jest tam jego numer GG i już sprawdziłam - nie gryzie :P

i to nie bylo ironiczne uwazajcie - :D