Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

WITAM! U mnie tez jest dosyc zimno.Przeraza mnie nadchodzaca zima.Zimy u nas sa naprawde mrozne,snieg utrzymuje sie dosc dlugo.Kto lubi zime ,zapraszam do Kanady. U nas mozna wynajac wszystko.Jestem przekonana, ze w Polsce tez istnieja takie mozliwosci. W ubieglym roku wynajelismy samochod na okres naszego pobytu.Nie jest to droga usluga.Pozdrawiam.

,,,,,,,,,,,,,,Witaj Dalilo,,,,!!! Podziwiam zime przez okno,!!!!!!!!!!! Niestety,nie lubie zimy !!!! Zapraszam Ciebie do Chicago na japonskie potrawy,,,,,,skladajace sie glownie z ryzu i ryby,,,,,Za chwile dotrze do nas kucharz,a moze dwoch,ze swoimi produktami,przyrzadami,,,,ja jedynie mam im zapewnic odpowiednia przestrzen oraz sporej wielkosci stol.... Pytacie,,,,ile kosztuje ta usluga?? Jedyne 150$ za godzine,,,, Jeden kucharz obsluzy impreze liczaca nawet 60 osob,ale pod warunkiem,ze oprocz sushi bedzie inne jedzenie,,,,, To jak,,,,,,,,,,??? Do zobaczenia!!!!!!

,,,,,,,,Dalilo,kochana,,,,,,,,,pytanie DLACZEGO zostaje bez odpowiedzi,,,,,,,,,,,smutny film,,,,,,znamy go na pamiec! Czesto zadajemy sobie mnostwo pytan,,,,,i nie znajdujemy odpowiedzi,,,,,,Pytamy o sens zycia,,,,,Oczywiscie,ze warto zyc,,,jest ono nam raz dane,,,,,,jak dlugo potrwa?---tego nie wiemy!!! Zycie to taki dziwny prezent.Na poczatku sie je przecenia,,,,sadzi sie,ze dostalismy zycie wieczne.Potem sie go nie docenia,,,,,uwaza sie,ze jest do chrzanu---za krotkie____chcialoby sie niemal je odrzucic,,,,,,,,,,,,,,,,,W koncu kojarzy sie,,,,,,,ze nie byl to prezent,ale jedynie pozyczka! Im bardziej starzejemy sie,tym bardziej doceniamy zycie,nasze zycie,,,,,,,,,,chociaz jest tyle cierpien,smutku,ofiar,,,,,Swiat jest w niebezpieczenstwie pod wzgledem roznych zagrozen,,,,,,ale przeciez nie zmienie tego,,,,,,,,,,,,,wiec ,,,,,!? Mam apetyt na zycie mimo wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!!!!

powracam do moich ciekawostek,,,,, Stare powiedzenie mowi,ze nic nie rozwesela imprezy tak dobrze,jak prawdziwy aligator,,,,,,,,Nie slyszalyscie takiego powiedzonka???? Slynny Kim Schilling jest zalozycielem i dyrektorem Animals for Awereness____od lat przeprowadza pokazy z uzyciem zywych bestii rodem z afrykanskich dzungli.Jego dzialanosc jest nastawiona nie tyle na zarabianie pieniedzy,co na uswiadomienie mieszkancom Chicagoland czym sa i jak zyja dziekie zwierzeta. Za stawke 200$/godzine ,Kim przywiezie nam cala menazerie___ aligatora,weza boa,pytona,zolwia,jeza oraz jaszczurke. Podczas pokazow ,Kim uczy widzow odpowiedzialnosci__jak obchodzic siez takimi zwierzetami.Pokazy jego kaza sie zastanowic, czy w dalszym ciagu jestesmy sklonni kupic sobie jakies zwierze,,,

04:56 Venessa ,,,,,,WITAJ LAWECZKO! Roanno,przeczytalam wspomniany artykul,,,,,,tresc bogata,,,, porusza wiele kobiecych zagadnien,,,,,,ktore wyzwalaja wiele refleksji.Mozna sie zatrzymac,,, Nalezy otworzyc serce na siebie,a potem na inne kobiety. Zgadzam sie z twierdzeniem,ze kobiety to wspaniale i potezne istoty.Wspolne bycie powinno byc balsamem,,,, Nowa kobieta uczy sie ufac prawom zycia.Wyprawia sie w najdalsze podroze,uczy sie ryzykowac,podejmowac decyzje i trwac przy nich. \"TO JEST MOJE ZYCIE,MOJE KROLESTWO. I JA,TYLKO JA,TUTAJ I WSZEDZIE\" Jestesmy odpowiedzialne za wlasne wybory i dlatego nie mozemy miec pretensji do innych.,,,,Powinnysmy dobrze prowadzic swoja droge zyciowa.Nawet jesli potkniemy sie,musimy wstac i isc przed siebie.Cale nasze zycie jest jak DROGA. Na swojej drodze odnajduje wartosci,wskazowki i sens.Kazda z nas ma swoj wlasny system przekonan.Dziala on jak filtr,przez ktory przepuszczamy nasz obraz swiata. Kazda z nas ma w swoim umysle dosc szczegolowy przepis na wlasne zycie.Jest to tzw.SKRYPT ZYCIOWY,ktory okresla,kim jestem, do czego daze i jak to osiagne.,,,, Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!! \"Nie potrafimy biec za sloncem,ale mozemy je ciagle nosic w naszych sercach\"

Gość dowcip
Mowi ziec do tesciowej: __Gdzie mama jedzie ? __Na cmentarz. __A kto rower przyprowadzi ?!!! Facet jedzie samochodem i slyszy w radiu komunikat: _Uwaga ! Jakis wariat na drodze 54 jedzie pod prad !!!!! Slyszac to,kierowca rozglada sie i mowi do siebie: __Jaki jeden wariat ??? Tu sa ich setki !!!!!!!!!!!! Dwoch wariatow rozbraja bombe,,,,, A jak wybuchnie ?--pyta jeden __Nic nie szkodzi,mam druga,,,,,,, Jasio przychodzi do domu.Mama krzyczy: __Dlaczego masz takie brudne rece? __Bo bawilem sie w piaskownicy !!! __Ale dlaczego masz czyste palce ???? __Bo gwizdalem na psa !!!!!!!!!! Pewnemu bacy 6 razy spalila sie bacowka. Piec razy odbudowywal,ale za szostym razem juz sie zalamal.Stanal nad resztkami domu,podniosl glowe i wola do nieba: __Panie Boze ! Za jakie grzechy ??? !!! Na to glos z nieba: __Oj nie za zadne grzechy,nie za zadne grzechy.Tylko cosik ja cie chyba Jozek nie lubie,,,,,,,,,,,,,

Gość wzmocnij organizm
Zanim grypa zaatakuje,siegnij po preparaty witaminowo--mineralne z witamina C,cynkiem i selenem.Dzieki tym substancjom organizm moze w razie potrzeby natychmiast zwiekszyc produkcje przeciwcial. Codziennie jedz warzywa i owoce /1/2 kg/.Dzieki nim zwiekszy sie wytwarzanie bialych cialek krwi,walczacych z wirusami i bakteriami. Wzbogac rowniez swoj jadlospis o kasze,ktore doskonale "rozgrzewaja"organizm od srodka.Podobnie dziala wiele przypraw np.majeranek,pieprz,papryka,imbir. Jesli na dworze jest zimno i wietrznie,nie biegnij do pracy w cienkim plaszczyku.wychlodzony organizm szybciej lapie infekcje.Pamietaj o szaliku,ktory osloni szyje,i o czapce,bo az 30% ciepla ucieka przez glowe.Zamiast jednego grubego swetra wloz trzy ciensze__tzw.cebulka chroni przed zimnem niczym termos.

WITAM! Hartuje sie zawczasu przed zima.Chodze codziennie na spacery bez wzgledu na pogode.Pies musi sie wybiegac. U nas obowiazkowo bierzemy szczepionke przeciw grypie. Jedynie osoby,ktore sa na cos uczulone nie moga brac. Zapobiegajmy powiklaniom.Pozdrawiam!

Dzien dobry! Jestem z wami codziennie.Czytam uwaznie wasze posty. Przeczytalam o kobietach.Czy kobiety to manipulantki, intrygantki i histeryczki?Oczywiscie,sa i takie. Jak moze powiedziec ciezarna kobieta,ze chce chlopca, po co ma rodzic rywalke? Idiotyczna wypowiedz. Irytuja mnie niektore kobiety.Same musza sie zmienic. Zycze pogodnego dnia!

Pasjo, w Polsce doswiadczylam troszeczke zlego od kobiet. Moja wina,ze mam wspanialego meza,udane dzieci i jestem szczesliwa.Nieszczesliwe Polki nie moga tego zniesc./60%/ Nie lubimy szczesliwych kobiet.Dlaczego?

do Dalii Nigdy nie wiemy na co kogo stac.Jakie postawy przyjmuja? Madre kobiety swoja madra rada i slowem potrafia pomoc, podniesc druga kobiete na duchu.Niewazny wiek . Sa i takie,ktorych sie unika dla swojego dobra.Nie mam zamiaru ich zmieniac.Otaczam sie nobliwymi kobietami.

Dlaczego w dyskusji nie uczestniczy jej inicjatorka? Chetnie poslucham opinii Roanny.Innych pan takze.

Gość Olka60
do Dalili.. Napisalaś..."Pasjo, w Polsce doswiadczylam troszeczke zlego od kobiet. Moja wina,ze mam wspanialego meza,udane dzieci i jestem szczesliwa.Nieszczesliwe Polki nie moga tego zniesc./60%/ Nie lubimy szczesliwych kobiet.Dlaczego?" Wynika z tego,że to my Polki mamy monopol na zawiść.I to aż w 60 %. Znam kobiety - w Polsce - które mają szczęśliwe życie,wspaniałych mężów i dzieci więcej niż udane,a wzbudzają życzliwość i sympatię bliźnich.Myślę ,że przyczyna tkwi w samych tych osobach,w ich empatii i dobrym sercu.I jest ich dużo... DOBRO przyciąga DOBRO.. Pozdrawiam i przepraszam za najście. Ciekawa jestem odpowiedzi.🌻

OLKA60,napisalam troszeczke.To byly kolezanki z pracy i sasiadki. Nikomu nic zlego nie zrobilam i nie mam z czego sie tlumaczyc. Te kobiety nie chcialy zrozumiec naszej decyzji o wyjezdzie z Polski. Odradzaly,watpily,krytykowaly,podpuszczaly zamiast uszanowac. Powinnas przyjechac do Kanady .Szczegolnie w obcym kraju ujrzysz tyle zawisci.Na szczescie 40% kobiet jest zyczliwa. W naszej firmie pracuja rozne kobiety,tez byly problemy. Mysle,ze panie z USA uzupelnia moja opinie.Jestem tu dlugo i wiem, co mowie.Pozdrawiam.

Gość Olka60
Sorry,nie rozumiem... Czyli ta zawiść jest głównie w Kanadzie ? Bo ja zrozumiałam,że w Polsce. Nie sądzę ,aby ktoś w Polsce zazdrościł ciężkiej pracy w Ameryce,szczególnie po programach ,które wyemitowała nasza telewizja -typu 'Zielona karta' i inne. Każdy,kto jest tu dobrze ustawiony nie myśli o wyjeździe. Zresztą liczby mówią same za siebie - setki tysięcy na wyspach brytyjskich.Jakże im zazdrościć ? Tak ciężko pracują,a kto zapełni pustkę w kraju po nich ? 🌻

OLKA60.pisze o Polkach mieszkajacych w Polsce i za jej granicami. Czego nie rozumiesz? Czy rozmawiamy o kobietach?

,,,,,,,,,,Witaj laweczko!!!! Witajcie ,,,dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!! Jak jestem zakrecona,,,!!!!!!!! Apogeum osiagnelam wczoraj,,,,, sama z siebie smialam sie do lez,,,,,, Widze,ze dyskusja o kobietach rozwija sie,,,,,i dobrze. Mam taka malutka uwage____moze przydalyby sie anonimowe przyklady,,,???? Piszecie tu o zawisci,,emigracji,,,,,,,,,,,,oddzielny temat,,,, Zgadzam sie z Olka60_______kto jest ustawiony w Polsce,nie wyjezdza.Masz racje!!! Gdybym byla ustawiona,nie wyjechalabym.,,, gdybym nie znala jezyka,,,,,,gdybym nie miala uregulowanych spraw w Polsce,,,,,,,,,gdybym nie miala tu rodziny,,,,,,,,,,pewnie nie wyjechalabym z Polski. A teraz naprawde bardzo sie ciesze,ze jestem tutaj,,,,,,,,masz prace,godziwa zaplate,,,,stac cie na wszystko.A w Polsce mam jedynie \"biedna\" nauczycielska emeryture.Nie poszalelibysmy duzo,,,,,o nie! Mowilam WAM,ze wciaz mam apetyt na zycie,,,,, nie bylam jeszcze na Hawajach,,,,,,mam je w marzeniach,,,,,,i jeszcze mam swoj PROGRAM.Oj,jestem zaprogramowana!!!!!! Moim zdaniem LEPIEJ PODEJMOWAC WYZWANIA I MIERZYC SIE Z NIMI,NIZ WYCOFYWAC SIE Z ZYCIA,,,,,,albo marnowac szanse,,,, Kazda z pan ma wiele racji,,,,zalezy w jakim kontescie postrzegamy zagadnienia,,,, Pozdrawiam serdecznie wieczorowa pora!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Olka60
Venesso,święta racja. Wszystko zależy od okoliczności. Ja w Ameryce musiałabym pewnie ciężko pracować,tu już nie... Ale mam tyle lat co w niku i spore osiągnięcia ale tych 60% zawistnych zdecydowanie nie widzę.No,może 20 %...ale to chyba nie tylko polska przypadłość.Także myślę o kobietach.. Pozdrawiam milutko.

,,,,,,Drogie Panie!!!! Tyle sie \"nagdybalam\"/nowe slowko/ w powyzszym poscie,,,, i nasunela mi sie refleksja.,,,,,,,,,,,, ,,,,,,Wcale nie trzeba znac jezyka,,,,,nie trzeba miec tu rodziny,,,wystarczy kolezanka i praca u Polakow,,,,,i mozna pobyc tu 1-2 lata,,,,,,nie fundujac sobie zadnej wycieczki,,,,, oszczedzajac sobie wszystkiego,,,,,,,,,,,i wrocic do Polski,udajac kogos,kim sie tutaj nie bylo.To byla mieszkanka mojego miasta. Potrafie zrozumiec te kobiety,ktore wyruszyly w swiat,,, napotkaly Rodaczki ,ktorych nie sposob zapomniec,,,,,,nie z powodu ich dobroci lecz chamstwa,perfidii,,,,,,,, musialy przejsc \"szkole zycia\"____by w koncu uciec od takiego towarzystwa ,,,,,i nie chciec miec z nimi do czynienia.Niestety,wychodza poturbowane,,, Uwazam,ze jesli kobieta ma zasady,kulture i dobro w sobie,,,,, bedzie taka sama pod kazda szerokoscia geograficzna.Taka kobieta jest najbardziej podatna na manipulacje innych,,,,,,zaczyna sie ich bac,,,,,,bac dreczycielek,,, Olka60 ,Ciebie rowniez niepoja te nagminne wyjazdy z Polski.Jest to bardzo niepokojace \"zjawisko\"___masz racje.O ciezkiej pracy nie wspomne,,,,,,,,,,,Oby tak wszyscy rozumieli emigracje!!!!!! To jest najprawdziwsza prawda: ,,,,,,,,,SERCE PRZYCIAGA SERCE lub DOBRO PRZYCIAGA DOBRO PS.Nie potrafilabym zyc bez kobiet,,,,, Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niepokoja,,,, Olka60__kochana,,,,trzeba byc silna psychicznie!!!!!!!!!!!!!Mozna sie nie napracowac fizycznie,,,,,,,ale psychicznie mozna \"siasc\". Nie wolno pozwolic sobie na takie dolki.Trzeba zajac sie soba___pisaniem,czytaniem itp.i spotykac sie z przyjaznymi i serdecznymi osobami.Nie mozna uciekac od ludzi,,,,,absolutnie!!!! W moich postach opisze kobiety w roznym wieku,,,,,z roznym stazem zam.w USA,,,,,,, Mysle tez,ze w naszej dyskusji nie powinnysmy koncertowac sie na procentach -----bo tego dokladnie nie wiemy,,,,,ale na problemie. Prosze nie miec mi za zle moich uwag.Tak sobie mysle,,,,, Pozdrawiam laweczke!

Wrzuciłam ten link do artykułu \"Solidarność kobiet\" bo wart jest przeczytania i być może przyjrzenia się \"Jak to jest jest u mnie z tą solidarnością.\" Powiem Wam, że cenię sobie spotkania babskie. Spotykam się regularnie. Tematy mamy niewyczerpane a to dlatego, że mężczyzni nudzą nasze tematy babskie. Nie zawsze można powiedzieć mężczyźnie bo albo nie rozumie albo skwituje \"przesadzasz\" albo nie ma się ochoty na ten temat rozmawiać. Czasem śmiejemy się jak np. trzeba się napracować aby doszło do seksu. i tu...jakby leżała koło niego trzydziestka to może by i drgnęło. W różnych sprawach wspieramy się: radą, pomocą ale i czasem \"obleci\" którąś z nas ochrzan zdrowy tak dla otrzeźwienia, gdy któraś z nas zaczyna zapominać o sobie i swoich potrzebach i jest to zauważalne. (Choćby brak czasu dla siebie i brak czasu na to co się lubi i to bo coś jest tam ważniejsze. np. prasowanie) Zdrowy egoizm jest potrzebny. A w pracy do naszego grona dołączały osoby przed trzydziestką. Uczyłyśmy się od siebie. Żadna z was nie lubi ponurych kobiet? a to dlaczego? Bo one mają problem? ale póki nie zaczną mówić to nikt też nie może im pomóc.( np.żony: alkoholików, pracoholików, mężów uzależnionych od seksu, impotentów,stosujących przemoc fizyczną i psychiczną) Ważne jest aby kobiety uwierzyły, że mogą kobiety pomóc. Pomimo podejrzliwości np. o plotki. A tak informacyjnie mężczyżni są w tej dziedzinie lepsi. (plotek) Dowcip na temat solidarności mężczyzn: Kobieta wychodzi wieczorem i mówi do męża, że będzie spała u Grażyny. Mąż dzwoni rano do pięciu o tym imieniu. Żony u żadnej z nich nie ma i nie było. Mężczyzna wychodzi wieczorem i mówi do żony, że będzie spał u Grzesia. Żona dzwoni rano do pięciu o tym imieniu. U dwóch był przez noc a u trzech jest.

Gość do Roanny
Roanno jednak nie potrafisz dyskutować twoja specjalność to kopiowanie

W naszym babskim gronie są kobiety szczęśliwe w swoich zwiazkach mniej szcześliwe i nie są szczęśliwe ale z różnych powodów nie mogą ich zakończyć. Są w różnym wieku. Ale mamy siebie i to jest ważne. I ważne dla nas wszystkich jest to, że sprawy istotne nie wychodzą na zewnątrz. Z naszego grona kobieta załatwiająca ważną i trudną sprawę omówioną z detalami miała wsparcie nas wszystkich i mogła liczyć na pomoc.