Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Masz racje Rybciu! Przeraza mnie to chuliganstwo.Strach zwrocic uwage!' .

Przepraszam,musze przeprosic Cie. Pa Rybciu! Czas na kolacje🖐️Biegne do kuchni🖐️. .

Właśnie miałam Ci też napisać,że idę szykować kolację bo mąż już zaparzył herbatkę.

MM wrocil od lekarza musialam opuscic Laweczke i podac obiadek :D Widze, ze i Wy macie zajecia wiec zycze Wam milego wieczorku, Kingali popoludnia a ja ide do spa :D a potem ......, paciorek i spac :D

Witam na ławeczce. Zostawiam w termosie kawę,mleczko i herbatniki z cukrem. U mnie snieżek sypie ale zaraz się topi bo temperatura plusowa,ale jest trochę biało. Dzień za dniem spokojnie płynie Kawa rankiem,wino nocą Nie czekajmy aż czas minie zmierzmy się z nim pełną mocą. Przeżyjmy życie w wielkim stylu, dołóżmy żaru do naszych marzeń Niech pociąg życia nie zostaje z tyłu, niech każda stacja dokłada nam wrażeń. Nie zbaczajmy z obranej już trasy wsiądźmy czasami do byle jakiego pociągu drugiej klasy i nie żałujmy wyboru swego. Nie wstydźmy się tego co było, nie bójmy się tego co będzie Na jawie stwórzmy to co się śniło i bądźmy szczęśliwi wszędzie... /marzena markowska/

Aby do wiosny Nie pogrążaj się w smutku porzuć zimowe nastroje, bo wiosna pomalutku wkracza w życie Twoje. Łąka zakwitnie kaczeńcami, ozdabiając trawy zielone. Znów zapachnie fiołkami a serce zabije jak szalone. Błękit nieba ucieszy oczy słońce wyjdzie z ukrycia. Wiosna radością zaskoczy i natchnieniem do życia. Przegna myśli niespokojne i ten chłód nieznany, aby tylko przetrwać do niej, aby jakoś....do tej wiosny!!! /liliannet/

LAWECZKO🖐️ Rybciu🖐️ Dzieki za wiersze👄 Krystynko🖐️ Kingalo🖐️ Jestem pod wrazeniem rozmowy o mowieniu prawdy. Poszperalam w sieci... W "Newsweeku" zamieszczono felieton Violetty Ozimkowski, która została przez redakcję zobligowana do przeprowadzenia eksperymentu. Polegał on na tym, że musiała przez tydzień mówić tylko prawdę, każdemu. To niesamowite, jak na co dzień fałszujemy rzeczywistość, by kogoś nie urazić. Nie powiemy osobie bliskiej, że brzydko wygląda, że mamy jej chwilowo dość albo, że gada głupstwa. Wszystko bierze się stąd, że liczymy się z cudzymi odczuciami. Redaktorka nie mogła doczekać się końca eksperymentu, bo okazało się, że skłóciła się z sąsiadami, bliskimi, znajomymi i miała już dość tej prawdomówności. Nie każdy jest w stanie przyjąć do wiadomości opinię, jaką inni mają na jego temat. .

Prawda jest jak tlen,otrzymasz zbyt wiele i sie rozchorujesz. Jonathan Carroll .

PRZYWOLAJ WIOSNE Wielu ludzi jest chorych z nudy, nudza sie smiertelnie,bo odczuwaja przesyt. W domu maja wszystko.Stol jest obficie zastawiony. Nie nadejdzie nowy dzien.Wszystkie dni sa takie same: Konsumpcja. Grube mury zatrzymuja wszystko,w srodku zawsze jest zimno. Nigdy nie wniknie tu nowe zycie. Nie widza juz kwiatow ani ptakow. Ich papuga i pies sa tak samo martwe jak oni. Wychodza wieczorem i bawia sie do poznej nocy, by spac,gdy swieci slonce. Chodza do lekarza,do neurologa,do psychiatry. Nigdy nie czuja sie naprawde dobrze. Przy stolach konferencyjnych,w luksusowych budynkach ze szkla i betonu siedza wazni ludzie. Smiertelnie powazni.Niekonczace sie narady na temat wielkich i malych problemow. Papiery sie pietrza.Rosna niczym ogromne grzyby: pelne szafy,pelne biura,pelny swiat, az zrobi sie zupelnie ciemno. Do czego dojdziemy z takim swiatem? Przywolaj wiosne,przywolaj slonce! Daj sie zauroczyc cudowi swiatla i zycia. Wiecej radosci,wiecej ochoty do zycia, a liczne problemy same znikna. Dlaczego skowronek spiewa? Nie musi placic czynszu. Spojrz w niebo i spiewaj, bo slonce swieci dla ciebie za darmo. Phil Bosmans .

Gość walka dobra ze
A "Upajać się szczęściem innych. Obłuda, desperacja czy dobre serce ? " Tytul: Podłość nie zna granic Jak tu zrozumieć ludzi i jak zaufać komuś gdy zaraz zło się budzi kiedy zaprosisz do domu Dajesz mu serce na dłoni gościsz przyjmujesz jak brata od ludzkich zawiści bronisz ...a potem za to zapłata Czy wierzyć warto było w gesty serdeczne i słowa z uczuć moich zakpiłeś lecz jestem honorowa I jak tu zrozumieć ludzi jak znowu podać rękę gdy zaraz gorycz się budzi a serce przeżywa mękę Gniew gorycz odtrącenie to tylko w głowie mi świta ale czy to już ma znaczenie ja jestem silna kobieta Płakać nie będę płacz Ty do Ciebie zapuka sumienie a kto jest podły i zły tak szybko się nie zmieni Krzywda wychodzi bokiem i w końcu trafisz na swego kto wyssie z ciebie soki i powie żegnaj kolego Może zrozumiesz niebawem że komuś ranę zadałeś i wtedy zdasz sobie sprawę jak bardzo mnie okłamałeś Nie piszę aby się żalić chcę dać Ci tylko przestrogę ja teraz idę zapalić bo myśleć o tym nie mogę Podłość ludzka nie zna granic fałsz kłamstwo i obłuda mnie się udało omamić ale czy innych się uda. --------------------------------------------------------------------------------

Gość venesa
Czytalyscie ten topik od poczatku? Tak24-27 strona itd. jakas Venessa- wyglada na osobe niezrownowazona. Wklejala jakies bzdury. A moze to kingala /Venessa.

\"Człowiek może i powinien całym sercem cieszyć się swoim życiem. Jest ono przecież dobrym, Bożym darem, który stał się jego udziałem. Lecz trzeba pomyśleć także o tym, że nie mamy tutaj stałego miejsca i że wszelka wspaniałość tej ziemi, szczególnie bogactwo i sława, są przemijające.\" Adolf Kóberle .

Moje serce, to jest muzyk, który zwiał z orkiestry, bo nie z każdym lubi grać. Żaden mu maestro nie potrafi rady dać. Moje serce, to jest muzyk improwizujący, co ma własny styl i rytm, ale, gdy gorąco kocha, wtedy gra jak nikt. Pomaranczowko,znow chcesz nam zatruwac zycie? Nie potrafisz obyc sie bez nas,cha cha cha.Ciagle do nas zagladasz.Znajdz sobie jakies zajecie,inne towarzystwo,inny topik.My tu nie chcemy ciebie. . Zyj i daj zyc innym.!!!!!!!! .

Gość venesa
Wpisow Kigali wczesniej nie uswiadczycie na topiku. Tylko pierwszy. Wykasowala swoje wszystkie posty. Te wyzwiska ktore tu byly- te od starych ku**w to tez jej sprawka. Potem sama je usuwala. Otworzcie oczy. Zobaczcie co jedna z pan napisala na jej temat 27.05.2007 o godz. 23:26 23:26 [zgłoś do usunięcia] jotazet Cześć! Dawno mnie tu nie było, ale wakacje już blisko i pewnie wtedy nadrobię zaległości w czytaniu, pisaniu oraz - być może - w innych dziedzinach wspomagajacych tzw kontakty miedzyludzkie, na które ciagle brakuje mi a to czasu, a to chęci. No i komputer wiecznie w roli narzędzia pracy po godzinach, a nie rozrywki wydaje mi się obecnie przedmiotem wręcz paskudnym... Najważniejsze, że tropikalna pogoda sprzyja bardziej wakacyjnemu spojrzeniu na świat i pomimo upałów świat ten mi się nawet dość podoba. Ławeczka jakby nam troszkę opustoszała. No i bez Venessy jakoś tak nie tak. Przejrzałam , co było do przejrzenia, ale na razie pobieżnie. Nie wiem, kto nam podrzucił dowcipy o nauczycielach, ale kupuje ten o starym i nowym n-lu i jutro sprzedam w pracy - jest trafiony w dziesiąteczkę, bo to nie dowcip tylko wprawnie podpatrzona szkolna rzeczywistość. Zmartwiła mnie, Kingalo, Twoja zła opinia o Polakach. Ja tak sobie myślę, że bez względu na nację są na świecie ludzie i ludziska i naprawdę nie można tego uogólniać . Nie wiem, jak się zachowują rodacy za granicą, bo z Polski jeszcze nie uciekłam i nie mam takiego zamiaru, ale mniej więcej mam wyobrażenie, jak to jest. Uważam, że od własnej głupoty uciec się nie da i miejsce pobytu nie ma na nią wpływu. A porządni ludzie porzadnie żyją w każdych warunkach i nie muszą nigdzie wyjeżdżać. A w każdym razie nie po to, żeby stać się kimś innym, lepszym...Po prostu trzeba mieć to wyczucie i nie zadawać się z byle hołotą, której niestety nigdzie nie brakuje, bez względu na narodowość. A poza tym chyba nie do końca zerwałaś z nami, Polakami kontakty, bo inaczej nie byłoby tej ławeczki, no nie? Przyznaj, że własnych korzeni wyrwać się nie da - bo rozumiem, że może nie z przekonania, ale z pochodzenia jesteś Polką przez duże P. Czy się mylę? Pozdrawiam, J. Ico wy na to?

Gość venesa
Olimpio/kingalo pozdrawiam

Ooooooo jotazet przywedrowala. A pod iloma nickami ty wystepowalas? Chyba sie juz pogubilas.:) Masz kompleksy na naszym tle.Niestety,nie chcemy cie tym bardziej.Utwierdzasz nasz w kazdym calu. Dorosnij wreszcie do swojego wieku.Nie wiem,czy jeszcze zdazysz!? .

Olimpio!!! Chyba ze śmiechu bólów brzucha dostanę. Miły początek dnia.

Witaj kingalko kochana.Dobrze,ze jestes,bo juz sama nie wiem,czy jestes kingala,czy Venessa czy Olimpia. Widzisz,mamy cyrk za darmo. .

Juz dawno mowilam,ze jest to moderatorka. Wczesniej myslalam,ze te funkcje moze pelnic osoba bezstronna,uczciwa,dyskretna.A teraz wiem,ze nie mialam racji. .

zrobiłam prasówkę przy kawce czekając jak zawsze na słoneczko, bo wiesz u mnie dopiero najcieplej jest po 3pm. Zajrzałam na ławeczkę a ty znów zadyma. Normalnie śmiech nie schodzi mi z ust. Bo ja traktuję to jaką zabawę. Nawet jeśli wykasowano moje posty to co?? powinnam się zadźgać nożem?? noże mam tępe jak się pisze? tempe? drzewa mają za suche gałęzie a ja nie mam sznura hahahahah no normalnie wspaniale się bawię

Olimpio kochana kiedyś po prostu ławeczka zniknie ale dobrze że mamy kontakt po za ławeczką.

kaffe lubi posty o dupie, kurwach, prostytutkach, alkoholikach i podobnych patologiach to jest ich poziom póki co możemy pisać

A ona wcale nie jest taka anonimowa,jak jej sie wydaje. Ostatnio mialalam okazje o tym dowiedziec sie.To nie jest jej prywatny folwark. .

Olimpio abyś była w błędzie wszędzie przeczytasz To Polska właśnie.

zaraz nas wykasuje do pierwszego mojego postu tylko czekać

Mezczyzni maja o wiele lepsze podejscie do ludzi.Ona powinna uczyc sie od nich . .

wiesz u mnie słoneczko się pokazuje bedę w ogródku pracowała Olimpio kochanie nie przejmuj się, naprawdę nie ma czym to są tylko lódzie przez ó hahahahahah