Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

ŁAWECZKO !!! "zaczarować szarość dnia" Zaczarować zwykłe rzeczy, słowem zakląć wszystkie sprawy. Już nie myśleć co nas meczy i co może się przydarzyć. Ponad marazm i apatię machnąć różdżką wyobraźni, w głowie frunąć na wakacje, grzać się gdzieś w tureckiej łaźni. oddać pokłon komu trzeba i z uśmiechem iść do przodu, własną bajkę wpleść do nieba, z siłą kruszyć bryły lodu. Bo nie warto tkwić w szarości, choć by była pokuszeniem. Życie magią jest radości czasem przesłoniętą cieniem... /z netu/ miłego i słonecznego dnia życzę.

🖐️ Gdyby nie ta burza,to pewnie nie byloby mnie tu na Laweczce.I dobrze,bo wreszcie widze Cie Rybciu.Witaj🖐️ po Twoich eskapadach.Nalezy wyruszac przed siebie.Robie podobnie.Najgorzej jest z tymi zwierzaczkami domowymi.Na szczescie zawsze ktos sie znajdzie do opieki. Laweczka pojasniala.Wiersze piekne jak zawsze.Upajam sie nimi.👄 MM wscieka sie bo bedzie jakies wydarzenie sportowe w TV,a tu cos z antena.Nie ma zadnego programu.Czyzby przez te burze? No nic,uciekam .Pozdrawiam🖐️ .

Oooooo,nie ma znow nikogo.Nic na sile:) Bylam i pozdrawiam! Biegne do zajec👄 🖐️

Gość Nivea.....
K O N I E C!!!!!!:D:P:D:P )))))))))))))))))))))))))))))))) kingalka w końcu się leczy:P

Gość posmaruj se gębę
Nivea nie życz drugiemu co tobie niemiłe lecz trzeba powyższe rozumieć ze zrozumieniem u ciebie coś kiepsko. Od naszej kingali się odpieprz, nie sięgasz jej do pięt. Jesteś dno i wodorosty NI veo. Tyle w temacie

No nie! Dlaczego ktos punktuje te nasza LAWECZKE? NIVEO,ktos ty? Mamy czas,piszemy.To nie jest szkola,biuro,ze podpisujemy obecnosc.Mnie tez ostatnio wypada tyle nieprzewidzianych spraw,wyjazdow,a to wcale nie znaczy ,ze lecze sie.A gdyby nawet,to nie robilabym z tego problemu.Mam prawo takze do choroby. Ludzie kochani,to tylko wirtualna laweczka.Tu powinno byc milo. Odkad siegam pamiecia,wieczne podchody.I po co? Komu lub czemu ma to sluzyc? I na tym zakoncze;nic dodac,nic ujac. .

A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał, Jest więc odtąd na wieki i grzeszna i święta, Zdradliwa i wierna, i dobra i zła, I rozkosz i rozpacz, i usmiech i łza... I anioł i demon, i upiór i cud, I szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna. Początek i koniec... (J. Tuwim) .

Witaj Olimpio na ławeczce. Ja też po przyjeździe nie mogę się "obrobić" i nawet nie mam czasu posiedzieć przy komputerze. Sprzątanie w domku / nie wiadomo kto nam "nakurzył/ jak nas nie było,myłam okna,zmieniałam firanki,prałam przywiezione rzeczy i nie tylko,działka itp. Masz rację "Nasza Ławeczka"jest tylko odskocznią od problemów dnia codziennego. Jutro wyjazd na pogrzeb mojego sąsiada,nie daleko bo tylko kilkanaście km.pogrzeb o 10-tej wiec do domu przyjedziemy leciutko po południu. Syn zmarłego zażyczył sobie pochówek w jego miejscu zamieszkania. Potem jakieś lekkie przygotowania słodkości i nie tylko bo w sobote przyjedzie syn z synową a ja w sobotę muszę odwiedzić moją Mamę i też mi trochę zejdzie na cmentarzu bo lubię tam z Nią trochę porozmawiać.

Polecam Budyniowiec robiłam go już/przepis sprawdzony i smakowity/i zrobię go tez jutro. 2 opakowania krakersów 1 bita śmietana w proszku Śnieżka 2 czerwone galaretki 1 galaretka zielona. Krem budyniowy: 2 szkl.mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl.cukru 1/2 op.cukru waniliowego 1 kostka margaryny Palmy Z mleka obu mąk i cukru ugotować budyń Ostudzony utrzeć z margaryną Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć krakersami i na nie rozsmarować krem budyniowy. Na krem nałożyć warstwę krakersów Zieloną galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku,ostudzić Bitą śmietanę przygotować w/g przepisu na opakowaniu i wymieszać z zimną zieloną galaretką. Wyłożyć na krakersy i wstawić do stężenia do lodówki. Czerwone galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku ,ostudzić i wylać na stężałe ciasto z lodówki. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia wierzchniej galaretki. Można ułożyć w galaretce owoce.

Nieznana ukołysze Cię noc gwiazd dłońmi srebrnymi. A księżyc czarodziejska moc uczyni Twe sny kolorowymi. I cisza w dal Cię uniesie w beztroski marzeń świat. Tam gdzie horyzont gnie się gdzie życie jest jak kwiat. I piękny uśmiech senny na twarz Twoja spłynie I jak cudowny klejnot bezcenny ozdobi ją i nigdy niech nie zginie. Życzę Wszystkim spokojnej nocy

Rybciu witaj! Piekne sa te Twoje wiersze.Maja w sobie tyle radosci,madrosci.Dziekuje. W odpowiednim momencie podsunelas mi przepis na ciasto.Mysle,ze zabiore sie za niego w weekend.Tylko kiedy? Wyjezdzam do mamy z racji swieta.Zostane na weekend u Niej.Moze razem upichcimy bananowca.Nie sadze,ze to ciasto jest Jej znane .Ona jest tradycjonalistka,piecze w/g dawnych przepisow. Pewnie powie mi,krakersy do ciasta? Zaskocze mame:) U mnie cudna pogoda.Pije kawke i za chwile wyruszam na rower,dopoki jest czym oddychac. Dzisiaj tez mam zajecia artystyczne na UTW.Zblizamy sie do konca roku.Myslimy o zakonczeniu "roku" na wesolo. I oczywiscie w miedzyczasie wypad na dzialeczke.Rano podlewam roslinki.Nawet im to sluzy. Kingalko,Krystynkko_jesli bedziecie przechodzic obok Laweczki,wpadnijcie do nas.Bedzie nam razniej!Czekamy na WAS! Pozdrawiam cieplutko! .

Juliusz Słowacki Rozłączenie Rozłączeni - lecz jedno o drugim pamięta; Pomiędzy nami lata biały gołąb smutku I nosi ciągłe wieści. Wiem, kiedy w ogródku, Wiem, kiedy płaczesz w cichej komnacie zamknięta; Wiem, o jakiej godzinie wraca bolu fala, Wiem, jaka ci rozmowa ludzi łzę wyciska. Tyś mi widna jak gwiazda, co się tam zapala I łzę różową leje, i skrą siną błyska. A choć mi teraz ciebie oczyma nie dostać, Znając twój dom - i drzewa ogrodu, i kwiaty, Wiem, gdzie malować myślą twe oczy i postać, Między jakimi drzewy szukać białej szaty. Ale ty próżno będziesz krajobrazy tworzyć, Osrebrzać je księżycem i promienić świtem: Nie wiesz, że trzeba niebo zwalić i położyć Pod oknami, i nazwać jeziora błękitem. Potem jezioro z niebem dzielić na połowę, W dzień zasłoną gór jasnych, w nocy skał szafirem; Nie wiesz, jak włosem deszczu skałom wieńczyć głowę, Jak je widzieć w księżycu odkreślone kirem. .

Bruno Jasieński Matki Po zielonym ogrodzie, po pluszowych ścieżkach Chodzą jasne kobiety niezgrabne, jak gruszki, Mówią bajki o wróżce, która w sadzie mieszka, I gładzą wąską ręką, napęczniałe brzuszki. Wiatr zaprasza nasturcje w aksamitny kołys. Po rowerach rosną kwiatki bratki, niezabudki, Jutro będzie stu malców wesołych i gołych Ciągnęło ociężałe, mlekiem słodkie sutki. Kiedy słońce w arteriach przelewa się żmudnie, Ciała kobiet są słodkie jak dojrzałe dynie. Po zielonym ogrodzie w słoneczne południe Chadzają chrystusowe białe gospodynie. .

Ignacy Witkiewicz w spektaklu Matka Ja byłam kiedyś piękna, młoda, Ja miałam duszę, a nawet ciało, Wszystkiego dla mnie było mało. A teraz nic nie zostało! Co za szkoda! Co za szkoda! .

Gość DZIĘKUJĘ CI MAMO
KTÓŻ NAD MOJĄ KOŁYSKĄ CZUWAŁ NIERAZ W NOC CIEMNĄ ? KTÓŻ GORĄCO SIĘ MODLĄC ŁZY WYLEWAŁ NADE MNĄ ? KTO STRZEGŁ PIERWSZYCH MYCH KROKÓW GDY SIĘ CHWIAŁA DZIECINA? TYŚ BYŁA !,TYŚ , ZAWSZE MAMUSIU JEDYNA ! ZA TE TRUDY I PRACE CZY SIĘ TOBIE MAMUSIU KIEDYKOLWIEK ODPŁACE ? WIEM CO CZYNIĆ NALEŻY BYŚ SIĘ MAMUSIU CIESZYŁA POSTĘPOWAĆ TAK - JAK MNIE W ŻYCIU TEGO UCZYŁAŚ ! /// WSZYSTKIM MAMOM NA CAŁYM ŚWIECIE W DNIU ICH SWIETA SKłADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA

Dziękuję Ci Mamo dziękujemy za życzenia,Tobie też życzymy Wszystkiego Najlepszego.

ŁAWECZKO!!!! Wezmę błękit nieba...... Wezmę błękit nieba myśl zroszoną słońcem i purpurę maków łany pól zdobiące. Wysnuję niteczkę z aromatu ciepła, by żadna z chwil miłych Tobie nie uciekła. Niech budzi całusy pod dotykiem wiatru maluje baśniami scenerie teatru. Niech każdy dzień bywa sztuką do przeżycia głośną albo cichą tonącą w zachwytach. W zieleni dryfując pachnie bezpieczeństwem i budzi namiętność w miłości szaleństwem... /z sieci/ Miłego,pełnego słońca i miłości dnia i całego tygodnia życzę.

SZCZĘŚLIWY KAŻDY NOWY DZIEŃ GDY Z ŻYCIEM IDZIE SIĘ W PARZE CIESZMY SIĘ JEGO KAŻDĄ CHWILĄ NIE PATRZMY CO NAM DA W DARZE. UŚMIECH ROZDAWAJ OD RANA I KOCHAJ WSZYSTKO CO ŻYJE W LUDZIACH POSZUKAJ DOBROCI BO W KAŻDYM ONA SIĘ KRYJE.

LAWECZKO🖐️ Rybciu🖐️ macham do Ciebie! "Szczęścia można szukać wszędzie, byle nie wymyślonego przez siebie. Szczęście wymyslone przez nas samych bywa półszczęściem albo wyglada potem jak półtora nieszczęścia. I odwrotnie - może sie zdarzyć, że to co nazywamy nieszczęściem, okaże się szczęściem." ks.Jan Twardowski Pozdrawiam🖐️ .

Pije poranna kawke bo za chwile wyruszam na rower,a potem na dzialke.Posiedze,poczytam ,poslucham spiewu ptakow.Uwielbiam to. Byc moze ktos jeszcze do mnie dolaczy:) Milego dnia! .

Witaj Olimpio na ławeczce. Dawno nie zaglądały nasze koleżanki Kingala i Krystynkka,hop hoooop -dajcie jakikolwiek znak. Też uwielbiam przebywać na działce,mam gniazdka ptaszków na leszczynie i orzechu włoskim - śpiewy przepiękne. Słoneczko wstało,oczka przetarło... Uśmiech cieplutki szybko ubrało.... Zagląda w okna,patrzy na pola Patrzy - jak toczy się ludzka dola... I nie ominie dzisiaj niczego w swojej wędrówce po jasnym niebie... W każdy kąt wejdzie,ciepłem obdarzy Promykiem muśnie i mnie i Ciebie.... Zatem niech dzionek który się zaczął przyniesie same radosne chwile.... Jeszcze trwa wiosna,pora radości Korzystaj z niego,dzień spędzaj mile.... /z sieci/ Życzę miłego słonecznego dnia.

Witam Kocham życie i przyrodę, kocham kwiaty,słońce,wodę, wszystkie góry i doliny i pustynie i niziny. Kocham gwiazdy niezliczone, trudne lata przeminione i rozstania i powroty, nawet kiedy są kłopoty. Kocham grudzień,kocham maj ten majowy piękny raj, przejść po trawie stopą bosą, zmoczyć nogi ranną rosą. Kocham w zimie płatki śniegu, nad przepaści stanąć brzegu, kiedy drobny deszczyk pada, gdy nad głową owad lata. Kocham miłość,także gniew i radosny ptaków śpiew, kiedy mogę serce dać, kocham cieszyć się i śmiać. Gdy szczęśliwe miłe dni kocham marzyć albo śnić. Chłodne ranki i wieczory, nawet to co martwi,boli... /z sieci/ Spokojnej nocy

LAWECZKO🖐️ Rybciu🖐️ ZDROWIA... ...zycze dzis Tobie, okazja taka nie co dzien sie zdarza, aby wyrazic slowami, co serce w ciszy co dzien powtarza. Wielkie to szczescie, ze zdrowia nie mozna kupic za pieniadze, bo wszystko wykupiliby bogacze, a dla biednych nic by nie zostalo. Karol Juliusz Weber .

Dlaczego znow nie ma mojego postu??? Cos sie dzieje z tym moim kompem!Ale co? .

Dziś święto Wszystkich ludzi i tych małych i tych dużych. Dziećmi Wszyscy jesteśmy kochani bo rodziców mieliśmy lub jeszcze mamy. Jak dzieci też nieraz się zachowujemy, radujemy się,dąsamy i fochy pokazujemy... Zabawkami również bawić się lubimy tyle ,że coraz to droższymi... Najlepsze więc życzenia dziś Wam składam i nie zapominajcie o swoim dzieciństwie - taka moja rada

Gdzieś w zakamarkach duszy skrycie dziecięce wspomnienie się chowa, chciałabym przeżyć moje życie tak jeszcze raz...tak całkiem od nowa... Bym mogła wrócić do tamtych chwil żeby,jak dziecko być szczęśliwą i nie pamiętać,że płyną dni w dawnych marzeniach się ukrywać... Na boso biegać znów radośnie i z przyjaciółmi zagrać w klasy, pierwszej miłości poczuć wiosnę, ach,jak beztroskie to były czasy... Teraz też cudnie jest na świecie, dziś inna troska mnie nurtuje i choć na łące piękne kwiecie ja bosych stóp już tak nie czuję... /z sieci/

LAWECZKO🖐️ Rybciu witaj! Czytam te Twoje wiersze i tak jakos zamarzylo mi sie wrocic w daleka bezstroska przeszlosc.Wspominam ten cudowny rodzinny dom.Az lezka w oku kreci sie. Ci kochani ,zatroskani rodzic,dbajacy o nasza edukacje.Te kopniaki przed egzaminami,trzymanie kciukow,a potem wspolna radosc.I ta kawka ,ktora przynosila mi mama do pokoju tuz przed wielkimi egz. To byl moj raj na ziemi.Tam byli moi najblizsi,przyjaciele,znane drogi,drozki...pola,kaczence... A pozniej tyle waznych podjetych decyzji .Wtedy najsluszniejszych.Polecialam w "swiat" i jestem w nim od tylu lat.Zapuscilam tu korzenie.To jest juz tylko moj swiat do grobowej deski.Juz niczego nie zmienie,juz nie tesknie za tamtym.Czasami tylko wzrusze sie,ze tak szybko mija to zycie. Ale sie rozpisalam.Czas najwyzszy na zyczenia dla Ciebie Rybciu oraz Kingalii i Krystynkki Pozdrawiam!

🌻 Życzę Ci aby każdego dnia potkało Cię coś zaskakującego. Powinno to być coś, co wprawi Cię w zadumę. Nie tylko wielkie sprawy wywołują zdumienie i zachwyt, najczęściej wystarczą małe, powszednie rzeczy i wydarzenia: taniec motyla, rozkwitający pączek, śpiew słowika nad polami. Tyle spokoju ile tylko potrzebujesz, tyle szaleństwa, aby życie nie wydawało się nudne, tyle szczęścia, abyś nie oszalał z nadmiaru i tyle smutku, aby równowaga zachowała się po wsze czasy, zaś miłości ponad wszystko. .

Rybciu przypomnialas mi o spacerkach na boso.Ostatnio pochodzilam sobie na boso na mojej dzialeczce i o dziwo,trawa byla taka mieciutka.Co za cudowne uczucie. A tak na marginesie w ogole nigdy nie lubilam i nie chodzilam na boso.Balam sie na cos nadepnac,skaleczyc stope.Trawa mnie klula niestety. Natomiast ostatnio odczucie bylo takie blogie.Ilez ja stracilam...:) .