Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskazych

pajączki,żylaczki....

Polecane posty

Gość kaskazych

Witam!Niestety odziedziczyłam po rodzicach skłonność do zylakow. Mam dopiero 24 lata a obserwuje,ze pod kolanami pojawiaja mi sie pajaczki a zylki coraz bardziej sie uwypuklaja. Stosuje rozne kremy zawierajace wyciag z nasion kasztanowca, ale nie widze efektow. Chciałabym jakos przeciwdziałac, aby w przyszlosci nie miec zylaków. Czy znacie jakies sposoby na pajaczki i zylaki?Czy stosujecie jakies srodki od wewnątrz? Prosze o porade.Pozdrawiam wszystkich.

Nie ma na to lekarstwa,niestety!Tez mam ten sam problem. Mam 33 lata i niestety czeka mnie w marcu operacja. Nie wiem czy sie zgodzic,jedni radzą zeby isc inni zeby nie isc. Naprawde nie wiem jaką decyzje podejme.

Gość kaskazych
Moja mama miała operacje na zylaki i jest ok.Oczywiscie usunieto jej tylko najwieksze zylaki, mniejsze i pajaczki pozostały.Jesli chodzi oo blizny to nie są widoczne.Mysle,ze jezeli lekarz zakwalifikowal Cie do zabiegu powinnas sie zdecydowac.Ja naprawde obawiam sie,ze bede miala takie nogi jak moja mama-szok!

Nic na to nie poradzisz!Żylaki są niestety dziedziczne,chociaz moja mama nie ma ich,ale moja babcia ma 85 lat i zyła na zyle same wezły na nogach.Jesli zdecyduje sie na operacje to wtedy pojde jeszcze prywatnie pozbyc sie pajączkow.Wstrzykują cos w nie i stają sie niewidoczne:) Pozdrawiam:)