Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrześniowy_Jeziorak

Słońce, wiatr, zapach lasu i wody, rozzłocone nocne niebo.

Polecane posty

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Ależ jest, Ryba, jest. Namacalne i w zasięgu ręki. Pomimo, iż upłynęło przeszło 50 lat. Czytaj sobie dalej: "Jeszcze tyle byłoby do pisania, nie wystarczą tu żadne słowa: o wiewiórkach, o bocianach, o łąkach sfałdowanych jak suknia balowa, o białych motylach jak listy latające, o zieleniach śmiesznych pod świerkami, o tych sztukach, które robi słońce, gdy się zacznie bawić kolorami; i gdy człowiek wejdzie w las, to nie wie, czy ma lat pięćdziesiąt, czy dziewięć, patrzy w las jak w śmieszny rysunek i przeciera oślepłe oczy, dzwonek leśny poznaje, ćmę płoszy i na serce kładzie mech jak opatrunek."

Będę się upierać. To jak dotykanie kolorów. Taki na przykład zielony kojarzy mi się z czymś wilgotnym i pluszowym. Żółte światło jest ciepłe i jak tiul. A niebieski twardy i chłodny. Nie umiem wytłumaczyć inaczej... :-0

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Nie byłabyś sobą, Ryba, gdybyś nie miała odmiennego zdania ("choć inaczej nie umiesz tego wytłumaczyć...". No to może coś takiego, na kolejne potwierdzenie mojej tezy: "Wszystkie szmery, wszystkie trawa kołysania, wszystkie ptaków i cieniów ptasich przelaywania, wszystkie trzcin, wszystkie sitowia rozmowy, wszystkie drżenia liści topolowych, wszystkie blaski na wodzie i obłokach, wszystkie kwiaty, wszystek pył na drogach, wszystkie pszczoły, wszystkie krople rosy, to mi jeszcze, przyjacielu, nie dosyć - chciałbym więcej ptaków, drzew z ptakami, więcej blasków, gwiazd, obłoków, trzcin, kaczek na wodzie, i uchwycić to wszystko rękami, ucałować to wszystko ustami i tak zajść, jak słońce zachodzi."

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Maszynka się zaczęła wieszać, więc idę sobie w czorty. Do widzenia.

Dzień dobry. Ja dopiero wróciłam. No i cóż, że mamy odmienne zdania? To chyba dobrze, że są inne opinie, przynajmniej jest o czym dyskutować. Choćby ostatni fragment - on jest dla Ciebie bardziej namacalny, a dla mnie to znów głównie dźwięki - niedopowiedziane szmery, świsty, bzyczenia, skąpane w jasnym, żółtym świetle. Ty patrzysz i dotykasz - ja również dotykam, ale słyszeniem... Niby podobnie, a jednak odmiennie. No i dobrze. :-)

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Dzień dobry.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Prowokujesz mnie, Ryba, i tyle.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Bo widzisz, Ryba, kobieta jest sama w sobie jedną, wielką prowokacją. Ale jest nią nie tylko przez to, że jest, ale również przez to, co i jak mówi, oraz co i jak robi. Tyle Ci powiem.

Hmmm... To może to i lepiej, że ja tu tylko występuję w formie słowa pisanego. Cóż by się działo, gdyby wszystko działo się przekazem tradycyjnym? Strach się bać. ;-) (Prowokacja. Phi. Też coś.)

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Rejs udał się pierwszorzędnie, Hakuna. Jak zwykle zresztą. Było wszystko, co żeglowania dotyczy: piękna pogoda, szalone wiatry, troszkę emocji, zapach trawy. lasu i wody, kąpiele po żeglarsku (znaczy się - na golasa), przyzwoita kuchnia, sympatyczne towarzystwo. Żal było odjeżdżać. Wrześniowy Jeziorak jest cudowny.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Zdecydowanie lepiej, Ryba, że Twoja babskość ma jedynie postać pisaną. A mojej opinii o prowokowaniu nie mam zamiaru zmieniać.

Nie zamierzam Cię przekonywać ani odwodzić o przyjętego punktu widzenia. Po raz kolejny okazało się, że Rybę można znieść tylko na papierze. W tym wypadku wirtualnym. I tak dobrze, że nie jest to papierowy talerzyk w nadmorskiej smażalni ryb... :-0 (naszła mnie ochota na świeżą flądrę lub dorsza)

Gość Wrześniowy_Jeziorak
A fe! Dorsze są za chude a flądy zbyt płaskie. Jako niemal prawdziwy facet, zdecydowanie wolę krągłości. Tłusty halibut - z dużą przyjemnością. Może być troć bałtycka albo sandacz zalewowy. No i, oczywiście, tłuściutki węgorz. Mniam!

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Nic podobnego się nie okazało, Ryba. Nie możesz wyrokować, że daje się Ciebie znieść wyłącznie na papierze. A skąd wiesz, że nie udało by mi się Ciebie spacyfikować w relacji twarzą w twarz? Ty jesteś kobietą a ja jestem mężczyzną. Aż nadto wiele, żeby być zgoła zupełnie odwrotnego sądu.

Do fląder mam sentyment z dzieciństwa. Nieco osłabiony konsumpcją pewnej flądry Ustce, w czasei delegacji z dowcipnym kolegą z byłej pracy, który to kolega w przypływie dowcipu stwierdził w czasie posiłku \"He, he, no i jem w Ustce flądrę z flądrą!\". Za co oczywiście zarobił solidnego kopniaka w goleń - choć przyznam, starał się szybko usunąć z pola rażenia, bo w sumie bystry był chłopak. :-P Mogę iść na kompromis w temacie halibuta. Węgorzem jednakowoż pogardzę, w pełni świadoma jego walorów smakowych.

A w temacie pacyfikacji - phi! :-P Jeszcze się taki nie znalazł, który chciałby Rybę spacyfikować, że o udomowieniu nie wspomnę. :classic_cool: (i to NIE jest prowokacja, nie ciągnijmy tematu)

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Wymagasz pewnej reedukacji kulinarnej, Ryba. Trzeba nad Tobą nieco popracować. Nie mam najmniejszej wątpliwości, iż zdołałbym Cię przekonać do węgorza, zrobionego na mój prywatny, wschodniopruski sposób.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Nie ciągnijmy. Choć jest to sama w sobie prowokacja czystej wody.

Na dodatek w pełni świadoma :classic_cool: Muszę się oddalić, mam roboczo-problemy. Na tyle, że odzywają się wrzody, już ponoć uspokojone. :-0 Chyba sobie nie radzę, tak naprawdę, po raz pierwszy w sumie. Dziwne uczucie, nieprzyjemne. :-0 Zrozum tym bardziej niechęć ku rybim tłustościom.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
No, Ryba, raz na wozie, raz pod wozem, choć w przypadku ryby, chybaby trafniej byłoby powiedzieć - raz na patelni, raz poza nią. Poradzisz sobie pewnie jakoś. A jeśli nie, to zbałamucisz szefów. W każdym razie życzę powodzenia.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
A że prowokacha świadoma, cóż, bystra jesteś i na dodatek kobieta. Wiele więcej nie potrzeba, żeby prowokować.

Dziękuję. Życz mi przede wszystkim zdrowia, jeśli łaska. :-0 Szefowie mocno niezbałamucalni, a i ze mnie \"bałamutnica\" żadna, tak po prawdzie. Poza tym mam podejrzenia, że zostałam podstępnie wystawiona na pożarcie. Cóż, co najwyżej mogę się postarać stanąć ością w gardle niegodziwcom. :-P :-0 Nie cierpię pływania w mętnej wodzie, a w takim bajorze jak to, to już dawno nie robiłam. Ech, na cóż mi były te zmiany? Out of the frying pan into the fire, jak mawiają Anglicy. :-0

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Ano, Ryba, zdrowia Ci życzę szczerze, ponieważ polubiłem Cię dość mocno. A jeśli Ci mętne wody nie służą, czy aby, Ryba, nie pomyśleć o jakiejś pracy na własny rachunek? Co będziesz się dawała wykorzystywać? Grunt, to dobry pomysł, peniądze w banku i parę latek pracy. Uda się jak nic.

Dziękuję. Ba, gdybym tylko jakis pomysł miała... Najlepiej idzie mi asystowanie i błyskawiczne rozwiązywanie nagle pojawiających się cudzych problemików. Ot, połączenie osobistej asystentki do specjalnych poruczeń z konsultantem. :-P Biznes mnie znużył. :-0 Czas chyba iść na obiad do lokalnej kantyny. Dionizosie, miej mnie w opiece! :-0

Gość Wrześniowy_Jeziorak
Zamiast zazdraszczać, Hakuna, pomyśl lepiej, co należy, żeby sobie pożeglować.

Gość Wrześniowy_Jeziorak
A wiesz, Ryba? Może Ty byś się mi nadała? Wymień kwotę w polskich złotych, za jaką Ryba skłonna byłaby się sprzedać?

Gość Wrześniowy_Jeziorak
A pomysły pewnie i tak masz. Trzeba by Ci jedynie kopa na rozpęd. Ryba, proszę Cię, nie trać czasu, szans i okazji. Kiń w czorty robotę, która przysparza Ci choróbska i zajmij się czymś lżejszym, bardziej dochodowym i łaskawszym.

\"Pan powiesz ile, ja powiem po ile\" ;-) Nigdy w ciemno nie rzucam żadnych kwot. To jest dla mnie niemalże ostatni element negocjacyjny w rozmowach rekrutacyjnych. :-)

Gość Wrześniowy_Jeziorak
To wtedy wymień hierarchię Twoich warunków a ja się będę do nich ustosunkowywał, Ryba.