Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieasertywna kompletnie

Jak nauczyć się asertywności w stosunku do bliskich osób?

Polecane posty

Gość nieasertywna kompletnie

Chodzi mi o natrętne telefony, smsy dotyczace spotkania, na które nie mam ochoty w tym tygodniu itd? Zaczynam być zmęczona ta sytuacja, nienawidze sie tłumaczyć dlaczego nie mam czasu, uważam, że to moja sprawa.

Gość nieasertywna ompletnie
nikt nie poradzi? :(

A nie mozesz po prostu powiedziec, ze zwyczajnie masz juz plany... A na pytanie: jakie? odpowiedzieć, ze nie chcesz o tym mówić bo są bardzo osobiste... Musisz po prostu przyzwyczaić rodzinę i znajomych, ze nie musisz im sie ze wszystkiego tłumaczyć i ze mozesz miec małe tajemnice, o ktorych nie muszą wiedzieć... Na początek bedzie ciężko im to zrozumieć zwłaszcza, jesli do tej pory wszystko im mówiłaś, ale powiedz im po prostu grzecznie ale stanowczo, ze to twoja sprawa...

Gość nieasertywna ompletnie
A jak te osoby potrafia dzwonic wiele razy dziennie i nie dociera do nich ze mam inne plany albo po prostu chce byc sama?

Gość tadeusz_dobra_rada
nie odbieraj telefonu:classic_cool:, nie odpisuj na esesmanki, niech poczują się olani :D

powiedz że jestes zmęczona po pracy/szkole i nie masz ochoty nigdzie isc i zaproponuj inna, dogodna dla ciebie date spotkania :)

Gość ojejku to powiedz
im żeby spierda****li i Ci dupy nei zawracali- skutkuje