Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Co to znaczy te 8 programów IVF ? To znaczy, że aż 8 razy miałaś wszystko od początku przez stymulacje aż do transferów ?? Nie rozumiem.:/

Itaniwy - Malwi ma rację.:D Tak jak kiedyś już tu o tym pisałam, że czytając jakieś forum wcześniej o ciążach, jakaś panna pisała, że dr Jej na wizycie powiedział, że: "CUDA ZDARZAJĄ SIĘ CO DNIA ".:p Napisałam drukowanymi literami, byście to zapamiętały !! Malwi-kiedyś na pewno zwiedzisz te Indie ( tak samo jak ja NY ) i to miejmy nadzieję, że już ze swoimi dzieciakami.:P No nie ?

Dziewczyny - a jakiej grubości miałyście endo w dniu transferu ?

tak 8 pełnych programów od początku do transferu. tempkę mierzę w pochwie o tej samej godzinie niekiedy godzinę później

Itaniwy - koleżanka mi pisała, że jak się tą tempkę mierzy później godzinę, no to trzeba ileś odjąć, ale już nie pamiętam ile.:/Mogę zapytać, jak chcesz ? A powiedz mi, no to ile Ty już tam kasy zostawiłaś ?? Przecież 8 procedur no to strasznie dużo.:(

Aha Malwi - no bo ja się i też o to moje endo boję, bo raczej cienkie miałam zazwyczaj.:/Nie aż tak bardzo, ale jednak.:(Na początku monitoring wiele lat temu było ok, a potem się już pogarszało.:/:/ Chociaż myślę,że ta progynova 3 x dziennie sprawi,że będzie dobrze !! Dr mówiła,że ze śluzówką no to sobie poradzimy i że nie ma się czym martwić, no bo to jest najmniejszy problem u mnie !!! A apropos kasy, no to ja sobie obiecałam,że będę walczyć o to moje dzieciątko do końca i że zrobię wszystko, by je mieć i że nigdy się nie poddam.:)Chociaż nie zarzucę sobie,że czegoś w tym kierunku nie zrobiłam lub zrobiłam za mało.:(Jak mi kasy braknie lub nie będę miała już skąd wziąść, no to wezmę kredyt lub poproszę o to moich rodziców,jeśli mi nie dadzą lub będą chcieli dać za mało ! Taki mam plan.Póki mogę--póki wiek pozwala i zdrowie jako tako, no to to dziecko jest moim celem w życiu, a póki mam ten cel...mam po co żyć!!!!!!!

Igrek ja tez tak uważam póki mamy cel i widzimy wyjście z sytuacji mamy o co walczyć. Ja sobie nie wyobrażam życia bez dzieci za bardzo je kocham.

Malwi no to tak ja.:)Nie wyobrażam sobie życia bez dzieci !! Pomimo tego, że jestem osobą bardzo wierzącą i nie wiem, czy bym umiała bez nich żyć.:/Nie wiem, czy bym wtedy chciała bez nich żyć dalej.:(Dużo myślę również o tym, co by było gdyby już nie było na nie szansy ! Myślę o tym, jakbym się wtedy zachowała i co bym zrobiła.

Igreczku ja nie dopuszczam takiej myśli ,ze ich nie będę miała. Myślę,że będą tylko w odpowiednim momencie. Najgorsze,że czas ucieka a my jesteśmy coraz starsze niestety. Moj M jak podchodziliśmy do 1 IUI zrobił to tylko dlatego ,że ja nalegała. Jak dr zobaczył chłopaków pod mikroskopem to ręce załamał. Później była operacja żylaków i było lepiej z chłopak. Zrobiliśmy kolejne IUI , potem doszła jeszcze moja laparoskopia, bo się uparłam ,ze może to ze mną jest coś nie tak , ale jest wszystko jak należy. Po tym jeszcze 2 IUI. Aż dr powiedział,że czas na następny krok. Ja w jedna sekundę się zgodziłam, ale mój M nie był przekonany. Jak się nie udał pierwszy transfer to pierwszy raz powiedział ,że już mnie rozumie i że będziemy walczyć do końca choćby nie wiem co.

malwi - tak to już jest , że trzeba oszczędzać , żeby mnieć pieniądze na dr . Ja równierz mniałam zmienić sobie auto ,ale teraz najważniejsza dla mnie dzidzia. Wierze , że uda się .

Ja miewam jak zauważyłaś takie chwile zwątpienia, ale każda je ma. Ale zaraz sobie myślę, że dziękować Bogu ,że mamy pracę i mamy za co to wszystko robić.

malwi - tak kochana , ja równierz mam jako taką prace i się ciesze , bo gdyby nie mniałam , to i kasy nie było by na leczenie . Ja równierz sobie nie wyobrażam życia bez dziecka , nie ma sensu dla kogo żyć i pracować . Dzisiaj jak przyjechałam z kościółka poruszyłam ten temat , i powiedziałam mojemu M żeby szykował kase . Mój M czasami w to wątpi , że coś nam wyjdzie , więc jemu powiedziałam nie gadaj takich żeczy , że nie wyjdzie musi udać się ! Poprostu musiałam podnieść na niego głos , czasami zachowuje się jak małe dziecko . Kilka lat temu wykonywał jedna prace za która gość nie zapłacił jemu 12 tyś , wiec jemu mówie i co nie masz tej kasy , i jakoś pan bóg dał i żyjesz i td . A dyskutujesz ze mną na takie tematy . Ten gość to siedzi w więzieniu , więc i tak tej kasy nie odzyskamy . Tylko tak podałam jemu przykład , że dziecko jest dla mnie najważniejsze .

igrek - tych znajomych nie będzie dla tego jedziemy . Ja wolęludzi takich normalnych , co nie udają bóg wie kogo . A tamta dziewczyna właśnie tak zachowuje się .Jej mąż jest super , naprawde jemu spółczuje życia z taką osobą . W zasadzie wszyscy moje znajomi tą dziewczyne nie lubią . Poprostu lubię jak ktoś jest sobą .

igrek - ja nie wiem jakie mniałam endo , tylko dr powiedziała , że wszystko jest ok . Ja jestem taką osobą co nie pytam i nie zadaje wiele pytań , zawsze zdaje się na dr .

A ja bym chciała pojechać do Australii , takie jest moje marzenie .

itaniwy - to jak wszysko wyjdzie ok , to od maja będziesz podchodzić do IVF ?

Lato ja też dużo nie pytam, tylko o to co najważniejsze. A do Australii też pojedziesz i tez ze swoimi dzieciaczkami:)

Ja tylko czasami zastanawiam się nad tym co by było, gdybym nie planowała tak po kolei swojego życia jak planowałam. Szkoła, studia , praca, ślub , remont itd. Może jakbym szla na całość to już dawno byłoby małe baby?

Kurcze , ale te życie jest nie sprawiedliwe . Ostatnio dowiedzialam się , że mojej koleżanki siostra , jak była w ciąży z 4 dzieckiem to usunęła . Ale w jaki sposób , poszła do swojego M , on jej dał kase i pojechała na zabieg . Ja jak się dowiedziałam się o tym wszystkim , bo znam tą dziewczyne , to mi nie dobrze się zrobiło . Jak tak można !

malwi - Tak trzeba wierzyć , a marzenia równierz się spełniają .

Ja tez znam taka jedną osobę i też mam do niej duży żal, że osunęła. Przecież można się zabezpieczyć prawda?

malwi - ja nie raz równierz tak mysle , ale co było to minęło i trzeba iść do przodu . Wiem jak to jest z mojego rocznika znajomi mają dzieci po 14 lat . Zawsze ja jestem w tej mojej kolezanki to jej 14 l córka zawsze robi nam kawe . I tak sobie pomyślałam w duchu kiedy ja doczekam się takiego szczęścia ? I mi moja córeczka albo synuś zrobi kawke ? Ale jestem dobrej myśli , że wszystko jest na dobrej drodze .

Malwi - no tak , przecierz mogła oddać do adopcji anonimowo . Przecierz jak już niech ciała , to mogła zabiezpieczać się ! A może zrobiła to dziecko po alkocholu , i tak może było . Ja z tą dziewczyną nie raz spotykałam się u mojej koleżanki , poprostu dziewczyna lekkich obyczajów . Pracuje w Hotelu na recepcji, wię nie raz mówiła , jakie tam cuda dziejąm się i td . Ale podziwiam ją , jak można zyć z taką myslą ?

Lato ja mam 28 lat za 2 tygodnie skończę 29, ale moje koleżanki tez mają dzieci po 2, 3 , 4, 5 letnie. I też jak idę do nich to jest mi przykro patrzeć na te dzieciaczki. Jak jestem gdzieś na jakichś uroczystościach rodzinnych to nas ciągle się pytają kiedy my wreszcie- oczywiście ci co nie wiedzą co jest grane- to mój maż zawsze odpowiada ,że najpierw musimy sobie konto zapchać , żeby mieć za co utrzymać dzieci, a moja reakcja jest taka ,że wychodzę i zaczynam płakać.