Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Ja przy braniu luteiny dowcipnej chodziłam we wkładce to pewnie u ciebie też tak jest.

czesc kobitki, teraz usiade i poczytam co u Was, bo nie zbyt mile dni u mnie nastaly. W kolko mnie same pogrzeby ostatnio byly, wczoraj zmarl dziadzio mojego meza. I tak smutno wokol. Ale mam nadzieje,ze dziadek tam na gorze sie za nas wstawi.i chyba sie wstawia, bo poecherzyk ma 15mm.dzis jeszcze raz zastrzyk, w piatek pregnyl...tzn pregnylu nie ma, wiec cos na c. I w sobote IUI:)

Martina, też używam lutinusa 13 dzień i też mi się wylewa i mam mokro. Taki objaw ma po około 6 godzinach od przyjęcia tabletki, a potem mija. Ale nie bardzo Cię zrozumiałam - jak to siusiasz po trochu, tzn. że wylewają Ci się resztki lutinusa, nie moczu?

Malwi tez zakładam wkładkę ale teraz przy kapieli zauwazyłam ze nawet gatki mokrawe i przestraszyłam sie ze ja sikam w majtki i nie czuję, no masakra jakas i głowa zaczyna pracowac że uspali mnie i cos nie poszło tak jak miało, bo jajniki mnie bolą do dzisisaj stresik jest! dzieki za uspokojenie dziewczyny a Wy jak miałyście bądź macie???? może to śmieszne ale dla mnie b. ważne!!

mokra , lutinus też wypływa , pewnie to co sie nie wchłopie i nie wiem czy ja czuje lutinus czy wydaje mi sie ze mocz mi wypływa, no nie rozumiem, wczesniej nic dopochwowo nie miałam wiec nie wiem! a Ty tez tak masz?

Martina, też tak mam i to nie jest mocz, to wydzielina po lutinusie, tabletki dopochwowe maj taki urok. I już się nie niepokój, bo wszystko jest tak jak być powinno :). A Ty zaczęłaś brać lutinusa dopiero po transferze, bo mi go przepiali już po punkcji.

Martina, a ile przepisano Ci opakowań, bo jeżeli dwa jak mi, to za mało, bo wystarcza na 14 dni od punkcji, a konieczne jest 14 od transferu.

hej dziewczęta ja dopiero wstałam no pospałam nie powiem:) kinga24 witaj:) ja zawsze jestem za beta nie za sikańcami! moka74 no to ładnie Cię z tym labolatorium załatwili masakra jakaś, nie wiem czy u Ciebie w mieście jest jak coś to polecam diagnostykę bardzo szybko są wyniki bafiorek napewno serducho będzie biło nie może być inaczej:) Aneczka_K głowa do góry życzę Ci żeby kolejne podejście tym razem IUI było udane:) Agniren super:) że z bąblem wszystko ok zobaczysz teraz jak to zleci jeszcze chwila i juz będziecie w dwójkę:) Martina28 ja niestety w tym temacie nie pomogę dzidziekk no to super widzisz nie ma co prorokować już myślałasz że nici a tu proszę bardzo heheh no to kciuki za jutrzejszą IUI:) Pozdrawiam Was wszystkie nie wymienione i miłego dzionka życzę

Lena - masz racje, juz sie ucze nie wyprzedzac faktow, ale emocje czasami powoduja kociokwik w mojej glowie:) Brała któras z Was zastrzyk choragon? nie dopytalam w N czy mam go zrobic tak jak menopur czyli w brzuch czy nie, a w ulotce jest napisane, ze domiesniowo- czyli np. w pupke- tak? tak robiłyście?

Lena, dzięki, już nie mogę doczekać się tego badania. Dzidziek, ja nie miałam tych zastrzyków, nie znam ich. Mena, masakra z tym badaniem. Pewnie miałaś ochotę tam kogoś utłuc, ja bym miała. Tu się zdecydowałaś testować, cały dzień siedziałaś jak na szpilkach, lecisz po badanie pełna nadziei...a te patałachy zgubiły właśnie Twój wynik. I jeszcze następny dzien to święto i wszystko zamknięte, kuuuurde!!! Idzie się pochlastać! Ale właśnie dobra strona tego medalu to to, że jutro będzie już 12dpt (dobrze pamietam?) i wtedy wynik będzie już wyższy, bardziej jednoznaczny. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!! Super dzien dla mnie dziś, wyspałam się porządnie, nie jest mi niedobrze i mogę się byczyć przez cały dzień :) Zyczę Wam tego samego :)

Lena66, tak mnie właśnie załatwili w diagnostyce... Ale dziś robiłam sikańca - 12 dpt i test nie pozostawił cienia nadziei. Jutro będę dzwonić do laboratorium, bo przynajmniej udało mi się od Pani pielęgniarki wyegzekwować numer telefonu. Tak czy inaczej jutro zrobię betę raz jeszcze.

moka - szkoda, ze taka sytacja w tym laboratorium cię spotkała:( Ale mam nadzieje, ze jak jutro jeszcze raz zrobisz betę, to bedzie Ci wynagrodzone. Trzymam kciuki za Was:)

Bafiorek, obyś miała rację, wiem że nadzieja to bardzo dużo w naszych przypadkach, ale jak wydawało mi się w zeszłym tygodniu że wszystko było dobrze, tak od wczoraj już inaczej. M. od kilku dni nie ma, więc siedzę sama w domu z kocurem i podczytuję forum od początku. Jestem na 120 stronie i przeczytałam tak wiele pięknych historii okupionych wcześniejszym cierpieniem, że już wiem że nie wolno się poddawać, ze trzeba walczyć, a na pewno się uda. Wątpiącym jak ja też radzę. Pozdrawiam ciepło w ten piękny dzień :)

Moka, sorka, wczesniej oczywiście pomyliłam się i miałam na myśli Ciebie, a napisałam Mena, przepraszam :) Sikaniec wcale nie musiał Ci jeszcze wyjść w 12dpt, staraj się tym nie martwić, cały czas jest duża szansa, że wszystko jest ok i jutrzejsza betka bedzie dla Ciebie wspaniałą wiadomością. Powaznie, nic się nie łam!

Hej Dziewczyny, moka: bardzo mi przykro, z powodu tego co Cię spotkało. naprawdę współczuję i rozumiem Twoje rozgoryczenie. Wierzę, że będzie wszystko dobrze. Masz rację trzeba walczyć i miec ciągle nadzieję, bo te piękne historie też nam się przytrafią, tylko wszystko w swoim czasie. dzidziekk: trzymam mocno kciuki, nie stresuj się będzie wszystko dobrze! Martina: brałam dużo czopków dopochwowo i tak już jest, że tylko część się wchłania, a reszta wypływa i jest to naprawde nieprzyjemne uczucie. rozumiem Cię, bo skoro nigdy ich nie brałaś to musiałaś się naprawdę przestraszyć, myślę, że wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki. Agniren: gratuluję! :)

Hej dziewczyny:) już od dłuższego czasu śledzę Wasze wypowiedzi:) a ponieważ nie leczę się w Novum stwierdziłam że nie będę u Was mieszać. Niestety na forum o plast medzie dziewczyny rzadko się udzielają... więc przełamałam lody :) Malwi2983 i bafiorek wielkie gratulacje i życzenia szczęśliwych 9 miesięcy:) Dziedziek chyba jestem na tym samym etapie tzn mam 13 dc wczoraj E2 miałam 203,55 na usg potwierdzony 1 pęcherzyk który ma 18,5 mm, endo 12,5mm tylko trochę rozmyte... cokolwiek to znaczy :) w tym cyklu brałam 3x clo od 2-6dc 6,8,19, Bravelle 75j. 12dc 2x75j Menopur, a w pt tj. 14 dc 1000j choragon (bo Puragon wycofany) ze względu na niejasną sprawę z jajowodami nie zdecydowałam się na iui a przez to że tylko 1 pęcherz dr powiedział że w weekend m ma się starać:p jak się nie uda to podejście do ivf tylko trzeba wyhodować więcej pęcherzy Moka74 trzymam kciuki musi być dobrze a beta będzie rosła:) igrek wszystkie wiemy przez co przechodzisz to jest bardzo trudne, ale zawsze możesz na nas liczyć... jeszcze posta nie dodałam a już się czuję jak w "domu" Zajrzę tu dziś wieczorem bo zaraz jedziemy do teściów na grilla:)

Witaj Malwkami, tez trzymam za Ciebie kciuki i wpadaj do nas.

Dziewczyny mogłybyście mi napisać jak to jest w novum z wizytą startową? chodzi mi o to jak przebiega ta wizyta i czy po niej od razu dostaje się leki na stymulację i w jakim czasie od tej wizyty jest robiona punkcja? jakie macie doświadczenia?

moka74 jestem w szoku jeśli chodzi o diagnostyke ja zawsze zadowolona ze względu na szybkosć wyników a masz ta kartę co można sobie sprawdzać na internecie? dzidziekk z tym wyprzedzaniem faktów to i tak doskonale Cię rozumiem sama zawsze wyliczam kiedy ewentualnie miała by mi wypaść np.IUI chodziaż u mnie wiąże się to przede wszystkim z ustalaniem grafiku w pracy i jeśli wypada np niedziela czy tak jak w tym miesiącu dziś to od razu panikuje albo łapie doła chodziaż teraz już mi łatwiej nauczyłam sie przyjmować albo przynajmniej uczę się przyjmować rzeczy takie jakie są, z resztą jak np w zeszłym miesiącu brałam clo i liczyłam na 2 pęcherzyki a był 1 to było mi troche smutno a teraz jak myślałam że też będzie 1 no góra 2 bo dawka zwiększona a tu taki wysyp:) no z jednej strony można się cieszyć ale kto wie czy jakieś torbiele nie zostaną no cóż jutro albo w pon pójdę podejżeć no generalnie mogła bym tych sytuacji wyliczać mnóstwo. malwakami witaj:) jasne zostawaj z nami owocnych starań życzę

Lena66, nie mam karty, ale przy mnie Pani pielęgniarka raz jeszcze osobiście sprawdzała w necie i faktycznie wyniku nie było. Do jutra już coraz bliżej, będę dzwonić zaraz po siódmej, jeżeli mi podadzą wyniki .... Tak czy inaczej jutro robię po raz kolejny betę. A w razie co to już koniaczek się chłodzi. Jakoś trzeba będzie to znieść i zebrać siły do dalszej walki.

lena66-odpisałam Ci na e-maila.:D I tak jak na nk pisałaś-tak Ci będę pisać,skoro na nk mało wchodzisz.;D Zobacz--jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona koncertem w Rotterdamie i wykonaniem...nieźle sobie poradził z górami nawet w porównaniu do maja w Moskwie. http://www.youtube.com/watch?v=ASgJipTp0Pc Jakbyście zmienili zdanie z M i się skusili, no to daj mi znać.Fajnie by było.

lena - ten koncert to będzie moja jedyna w tym roku rozrywka, bo ze względu na kolejny transfer nawet na wakacje się nie wybieramy.A chcę choć na chwilę zapomnieć,bo 1 porażce.

lena66 - chodzi mi o ten ostatni już fragment: And please remember that I never lied

Witam wszystkich moka - trzymam kciuki za wysoką bete . dzidziekk- trzymam kciuki za IUI Agniren - ciesze się ,że z maleństwem wszysko ok . kinga 24 -malwkami , candy2203 - Witaj cię Julciaaa - co tam u Ciebie ? jak się czujesz ? lena66-mam nadzieje , że jak najszybciej przystąpisz do IUI . igrek - trzymaj się , odpoczywaj i nabieraj sił do dalszej walki . Tak jak napisałas My równierz będziemy mamusiamy . candy 2203 - to zależy , na jakim protokole będziesz podchodzić do IVF ? Ale na wizyte startową to powinnas mieć zrobione badania . A jest tego sporo . Jak jusz wszystko będziesz mniała przygotowane to zapisujesz się na wizyte 40 minutową . I dr patrzy na Twoje wyniki czy wszystko ok , i daje Ci rozpiske leków do stymulacji. Dr Ci powie kiedy po zrobieniu badań masz zapisać się na wizyte startową i td Pozdrawiam wszystkich .

Cześć Lato - no i co postanowiłaś coś już może ze swoim M ? Aha...i czy dasz mi ten swój adres e - mailowy ??