Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Malwi, to cudnie. Ja zgagi jeszcze nie miałam. W sumie nigdy nie miałam zgagi. Nie wiem czy mi ona grozi. 3 kg to malutko :-) Fajnie!

igrek- pierwszym razem zapłaciliśmy 9000 w tym 1000 zaliczki a drugim razem 6500 w tym 1000 zaliczki

a igrek u ciebie jak to wyglądało?ile miałaś zarodków?-długo na nie czekałaś w sensie na komórki? i peowiec czy też tyle płaciłaś? oglądacie mecz? :)))

No to fajnie malwi - cieszę się.:D Na pewno to super uczucie być w ciąży !!

Mysza - a dlaczego tak dużo 9.000,00 zł. ? Szok ! My 1.000,00 zł. zaliczki + 5.500,00 zł. transfer 2 zarodków.

Mnie dr zgłosiła na początku lutego na listę rezerwową, a już w marcu miałam telefon chyba, że na liście głównej jestem-a u Ciebie ?

Płaciliśmy tyle dlatego że kominiarki były od dwóch dawczyń, a w sumie to po tel. dostałam 3 komórki.pierwszego dnia dwie ale zapłodniła się jedna i następnego dnia dostałam jeszcze jedną Mnie w marcu zgłosił,ale wiesz nikt do mnie nie zdzwonił,sama zadzwoniłam i zapiałam czy w następnym cyklu mogę już prać progynove. I tak od kaca maja byłam już na głównej liście ,i mam nadzieje w nastempnym cylu wracam tam,może ty też już tam będziesz: )) dobranoc

Cześć dziewczynki:) Michaline ja też nigdy nie miałam zgagi dlatego jest to dla mnie bardzo nieprzyjemne, ale cóż widocznie tak musi być :D Igrek niedługo na pewno poznasz to uczucie !!!!

Lena, sorka, wczoraj wyłączyłam już kompa po godzince przed nim,więc odpowiadam Ci dziś. My nie podchodziliśmy do drugiej IUI, ponieważ ja sama jakoś nie wierzyłam że się uda, miałam jeszcze ważne badania i chciałam konkretnie już działać. Dr na samym początku powiedział że max. 2 IUI nam proponuje. Niby miałam drożne jajowody (badane w 2010, więc milion razy mogło się zmienic) i dlatego w ogóle jej próbowaliśmy. Skoro i lekarz więcej prób IUI niż 2 nie sugerował, to ja sama postanowiłam nie tracic czasu i kasy na coś co nie wierzyłam szczerze mówiąc że może się udać (podejrzewałam cały czas że jednak mam niedrożne jajowody, ale nie chciałam tego badać ponownie, bo ja to badanie w 2010 zniosłam bardzo źle, bolało mnie cholernie). To tyle.. Dzidziek, jak się czujesz? Coś się dzieje? Jakieś wyniki? Trzymam mocno kciuki!!

Gość dzidziek
no i moje plamienie na brazowo sie rozkreca coraz bardziej a beta spadla do 44.4. szkada;( szykujemy sie do 2 iui.musi sie udac!

Przykro mi Dzidziek :( Bardzo Trzymaj się i przygotowuj do 2. IUI, będzie dobrze!! Fajnie, że jesteś dobrej myśli na przyszłość. Pozytywne myślenie to podstawa!!

Agniren -Gaviscon mi lekarz kazał brać naprawdę pomaga bo te wszystkie reni itd się nie nadają. Ja kupiłam w zawiesinie , ale są też do rozgryzania. 3 min i po bólu :D

Witam Kochaniutkie Podpowiedzcie mi czy wszystko jest ok w poniedziałek beta 6605Ul w piątek 13594U/l Przyrost jest ale czy prawidłowy ? Od wczoraj mam potworne nudności, dzisiaj w pracy już kilka razy wymiotowałam. I coś mi serduszko nawala - boję się żebym nie dostała arytmii :/ No ale wszystko zniosę aby z maleństwem było ok. Czy któraś z Was będąc w ciąży robiła badania genetyczne ? Jaki jest ich koszt i gdzie robiłyście, kiedy trzeba je zrobić. Całuje wszystkie

Mysza-to aż tyle się płaci, jak są komórki od różnych dawczyń ? Bez sensu.:/Przecież to nie jest logiczne.:-(

Hej dziewczyny! Malwi dzięki za radę w sprawie zgagi. Ja odczułam ją jakiś miesiąc temu po grillu u znajomych (przyprawiona kiełbaska i białe pieczywo - pewnie dlatego), też nigdy wcześniej nie miałam. Ale mnie męczy tylko czasami, więc jest ok. Teraz z kolei łapią mnie skurcze nóg w nocy, ostatnio tak mnie złapał, że kulałam następnego dnia. W ogóle dziewczyny powiem Wam, że co miesiąc mam inne objawy, ale długo nie trwają. Michaline tyjemy podobnie, też u mnie najbardziej nogi. Śmieję się, że jak chodzę to jedna o drugą ociera :)

Kordianka mdłości Ci współczuję, oby było ich jak najmniej, a co do serducha to też tak miałam, szczególnie wieczorem jak się położyłam to waliło jakby mi miało wyskoczyć, teraz już się uspokoiło

Karina dziękuje - troszeczkę uspokoiłam się :) A Ty męczyłaś się z mdłościami ? Ja liczyłam, że nie będę miała ale dupcia - są :/

Karina, to mamy tak samo. Mnie okropnie denerwuje to ocieranie sie nóg. :-) Kordianka, super, ze wszytsko dobrze. Mdłości w końcu przejdą:-)

Kordianka, A jakie badanie genetyczne masz na myśli? Obowiązkowe usg genetyczne robi sie miedzy 11 a 13,4 tygodnia ciazy. Sprawdza sie kość nosowa i przeziernosc karkowa. To najważniejsze. Robilam w novum u Garwolinskiego. Bdb specjalista. Placilam 250zl. Jeśli wszystko jest ok, to nic wiecej nie musiszz robic. Mi Zamora zawrócił głowę testem Pappa, więc go zrobiłam. To badanie z krwi, dodatkowy koszt 500zl. Szok! Ale Garwolinski mi powiedział, ze jeśli w usg wychodzi coś nie tak, to wówczas odrazu kieruje na amniopunkcje. Nie wiem ile kosztuje. Ale to badanie inwazyjne i wiąże sie z ryzykiem porońienia. Moja kuzynka robiła to badanie, mimo ze nie było ku temu wskazania. Dla mnie to bez sensu. Po co ryzykować. Dzidziekk, szkoda a,e najważniejsze jest Twoje samopoczucie i podejście. Trzymam kciuki za następny raz:-)

hej dziewczęta ja tak szybciutko bo robię późny obiad. bafiorek dzieki za info podchodzimy do IUI ostatni raz poźniej IVF i zmiana lekarza ale to już bedziemy rozmawiać z dr jak bedziemy w wawie, a HSG też nie wspominam najmilej ale jakoś się przeżyło bez znieczulenia. dzidziek przykro mi ale dajemy czadu z następną IUI mam nadzieję że nam się uda czego Tobie i sobie życzę heheheh kordianka super że wszystko pieknie do przodu:) wszystkie zaciążone i niezaciążone pozdrawiam

Lena nie ma innej opcji! uda nam sie:) tylko ja musze miesiac odczekac, wiec kolejna przewiduje najwczesniej w sierpniu. a tak przy okazji, skoro beta spada, odstawilam dzis luteine, to czego moge sie spodziewac? chodzi mi o to dokladniej kiedy, i jak to powiedziec...sama nie wiem...czego- normalnej @ czy tylko tych plamien, czy wogole najlepiej w pieluche wskoczyc.Mam nadzieje ze rozumiecie o co pytam, jakos nie moge sie wyslowic dzis:/ Przepraszam za to pytanie, ale poprostu nie wiem czego sie spodziewac. I o jeszcze jedno Was zapytam- rozumiem ze jak beta spada, to nie musze sie obawiac zadnych pozamacicznych i tego typu spraw- tak? bo wtedy wlasnie rosnie tylko po malu. dobrze to kumam?

Kordianka miałam mdłości jakiś miesiąc, ale nie wymiotowałam w ogóle. Aż tak mnie to nie męczyło :) malwi przytyłam 8kg, nawet nie wiem dokładnie, zaszłam w ciążę w styczniu, więc miałam dodatkowe kilogramy z zimy i pewnie po stymulacji. Jeszcze jest trochę czasu do porodu, więc waga będzie rosła :/ Trochę ciężko tak chodzić, do tego brzuszek coraz większy.. Byłam dzisiaj u swojego lekarza z wynikiem moczu. Dalej jest zły, dostałam skierowanie i jutro rano muszę zgłosić się do szpitala żeby mnie trochę przebadali. Kurcze myślałam, że mnie to ominie, nigdy nie leżałam w szpitalu..