Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szock

nie do wiary, 15 latka w ciąży

Polecane posty

Gość dokladnierrrr
zgadzam sie , że każdego taki problem mógł dotyczyc.. duzo w tym wieku uprawia seks ale jak juz ktos zajdzie w ciąze to jest gadanie. kazdy mógł wpasc.. nocóż padło na ciebie nie przejmuj się, urodzisz rodszice ci pomoga , zobaczysz dziecko da ci najwieksze szczescie

Gość nie twój interes
jasne panno robisz taka afere pewnie we wsi mieszkasz wieśniaro ;) czasy sie smieniają to jej problem a nie twoj J e b a n e plotkary ? co ty sobie nie myslisz? co cie to wogole interesuje ? :/ a niech ma i 9 lat co Cie to ??? wiesniaku zazdroscisz to tez sobie zrób to by bylo tyle na ten temat

Gość umaguma
Jaki szok?Laska ma 15 lat,powinna być UŚWIADOMIONA i wiedzieć ,że dzieci nie znajduje się w kapuście.Nie ma co robić afery.To nie te czasy,że co ludzie powiedzą?Jakby mi córka przyszła w tym wieku z brzuchem(co nie nastąpi bo mam syna)to co miałabym zrobć/Wywalic za drzwi?Zabić?Nie ona jedyna.Będzie miała dzecko koniec,kropka ;)A tej młodej prosze przekazać,że ma se trzymać i nie słuchac co ludzie powiedzą.

Gość umaguma
Ma się trzymać nie se ;)sorki literówka

Gość pupa77
Jedna koleżanka, jak miała 12 lat powiedziała matce, że jest w ciąży. Dostała po twarzy. Później okazało się, że był tego dnia prima aprilis.:)

Gość martusskaaaa
ja mam 15 lat. mam chłopaka który ma 29 lat i bardzo sie kochamy. Ja go-on mnie i nie raz mi to udowodnił. Mój ojciec (nie mam mamy-umarła) nie wie, że mam chłopaka. A jak by się dowiedział, że mam to był by zły, a co dopiero by zrobił gdyby poznał jego wiek. Mnie nie przeszkadza 14 lat różnicy między mną, a moim przyszłym mężem. W tym miesiący zaczeliśmy współżyć. Kocham go bardzo. Chciałabym miec z nim dziecko ale wiem że jestem za młoda. Kochamy się bez zabezpieczenia-przyznaję. Ostatnio 'nie zdążył'...wiem że mogę być w ciąży. Wiem, że On by mnie nie zostawił, ale nawet nalegał by żeby opiekować się naszym dzieckiem. Tylko są dwie rzeczy: 1. Jak powiedzieć ojcu, że (załużmy) jestem w ciąży i jak on to przyjmie 2. I druga rzecz, to że mam nieskończone 15 lat, a mój chłopak już siedział i szybko mogą go złapać bo grozi od jednego do 10ęciu lat pozbawienia wolności. Zaleznie od tego jak powiem ze sama chciałam się z nim kochać i tyle ... pozdrawiam ;*

Gość nusaaaa
ale gówniarze się pierdolą na potęgę

Gość inkkkkkkka
do martusskaaaa :) mam nadzieję ze to prowokacja:) do Autorki:) Powiem tak,że osobiscie w wieku 16 lat byłam bardziej psychicznie gotowa na dziecko niż teraz jak mam lat 28:) Dzieci nie mamy z meżem póki co i coraz trudniej sie zdecydować.ŻAłuję najbardziej ze nie wpadłam jak rozpoczełam współżycie w wieku 19 ,nomen omen z facetem który jest moim męzem.

Gość dzieci robią dzieci
No to teraz mnie zjedziecie. Ludzie już zupełnie powariowali!! Bronić 14-latki (15 lat dopiero w grudniu), która myślała, że jest już wielce dorosła i gziła się z jakimś chłoptysiem i w ciążę zaszła! I to jest waszym zdaniem NORMALNE?! Normalny człowiek w tym wieku o nauce myśli, a nie o seksie. Świat na głowie stanął. Tak jak któraś mądra matka napisała, niedługo 6-latkom zamiast kredek będzie się wkładać do tornistra prezerwatywy, a co niektórzy jeszcze temu przyklasną z radością. Przynajmniej ich dzieci do 30 z macierzyństwem nie będą zwlekać:D Ciekawe jakby wasze dzieci przyszły do domu z brzuchem w wieku 14 lat lub jeszcze wcześniej, czy nadal byliby niektórzy tacy zachwyceni. I są tu jeszcze tacy, co będą ją na piedestał stawiać, bo nie usunęła, a poza tym, spłodziła dziecię w młodym wieku, a nie jak te wszystkie 30-latki, zimne wyrachowane suki A poza tym, macierzyństwo dla niej najważniejsze, ona nie będzie jak te wszystkie wyrodne matki po trupach kariery robić i za pieniądzem gonić. No tak, bo cały koszt wychowania obu dzieci (matki i jej potomka) spadnie na jej rodziców. Jej rodzice też będą musieli wziąć odpowiedzialność za wychowanie tego dziecka, bo matka sama jeszcze jest nieodpowiedzialnym dzieckiem. Ale nieważne, najważniejsze, że będzie miała dziecko, że będzie nowy człowiek, nowe życie, malutki słodki dzidziuś i najważniejsze, że dziewczyna nie myśli głową tylko d... tak jak każda porządna kobieta powinna. A jak ktoś się zapyta, czy wpadła, to powie, że broń boże, ona planowała tą ciążę i się starała o dziecko od dłuższego czasu :D Czy wy wszyscy myślicie, że w wieku 14 lat nie można planować ciąży????:D Sorry, ale wkurzają mnie niektóre komentarze.

Gość inkkkkkkka
nie uważam ze jest to normalne,ale jak już sie stało to przecież niewiele da sie zrobić.Twierdze tylko ze dziewczyna moze być tak samo dobrą matką jak inne starsze kobiety.Znam osobę która zaszła w ciżę w podobnym wieku,tzn chodziła ze mną do podstawówki.Spotkałam ją niedawno po długim czasie.Dziewczyna ma juz duże dziecko skonczyła studia,dobrze prosperuje finansowo.Pomoc rodziny poczatkowo była niezbędna,ale teraz to ona pomaga rodzinie.Druga sprawa czesto dorosle kobiety prosza o pomopc przy dziecku jak chodza do pracy,jak róznież w okresie połogu

Gość do 15 powyżej
Martuśka mam nadzieję że żartujesz. ten twój narzeczony to pedofil! Seks z osobą poniżej 16 r.ż. jest karalny. Poza tym, co 29-letni facet robi z 15-latką, ona dla niego powinna być jeszcze dzieckiem. Kochana obawiam się, że to nie miłość, ale dewiacja ze strony tego faceta. On cię wykorzystuje. Uciekaj puki możesz. Skąd pewność, że cię nie zostawi? Jak zajdziesz w ciążę, to wyda się kto jest ojcem dziecka, a wtedy facet może za to beknąć. Na pewno będzie się próbował wymigać od odpowiedzialności. Poza tym, jesteś pewna, że dorosły mężczyzna marzy o tym, żeby przeżyć życie z 15-letnim dzieckiem. To się nie udaje w praktyce.

Gość dzieci robią dzieci
inkkkkkkka To jest trochę naciągane tłumaczenie. Może dorosłe kobiety i proszą o pomoc, ale są niezależne finansowo i życiowo, same są w stanie utrzymać to dziecko i wziąć za nie odpowiedzialność. No i pomoc rodziców nie jest stała, tylko tymczasowa. A tutaj rodzice będą musieli pomagać non-stop, nie mówiąc już o tym, że będą musieli sami zarobić na potrzeby wnuka od a do z. Nie ma co bronić takiego zachowania. Ja rozumiem, że co się stało, to się nie odstanie, ale chyba zgodzisz się, że nie można pochwalać tego, żeby 14-latki zachodziły w ciążę.

Gość dzieci robią dzieci
i jeszcze jedno, wytłumacz mi, jak ktoś kto nawet o siebie nie potrafi zadbać i wziąć odpowiedzialności za siebie (wpadka w wieku 14 lat to nie jest szczyt odpowiedzialności) może być dobrą matką? Jak ktoś, kto nie potrafi właściwie pokierować własnym życiem, może kierować życiem innego człowieka?

Gość pietnastolatka
heh ... mam taka sytuacje to nie jest smieszne mama juz to zaakceptowała mój facet ma 25 lat kochamy sie bede mieszkac z nim i dalej chodzić do szkoły bedzie ok:) damy rade musimy

Gość gdtstsuts
moja kuzynka urodziła mając nispełna 15lat a zaszła jak miała 14

Gość Jesteście w Błędzie
Ja i moja dziewczyna(w tym momencie żona) spróbowaliśmy seksu kiedy mieliśmy 14 lat, w końcu wpadliśmy.Na początku byłem przestraszony moja dziewczyna chciała spróbować aborcji miała myśli samobójcze itp. ale na szczęście do niczego takiego nie doszło.Powiedziałem rodzicom byli załamani i jednocześnie źli ze tak głupio postąpiłem, moja dziewczyna też powiedziała swoim rodzica jej ojciec dostał szału ale szybko ochłonoł, później odbyliśmy rozmowę na temat kto będzie się zajmował tym dzieckiem i kiedy my chodziliśmy do szkoły dziadkowie na zmianę opiekowali się nasza córką.Później skończyłem studia moja dziewczyna też, zostałem informatykiem, Ona psychologiem, przeprowadziliśmy się do swojego mieszkania wzieliśmy ślub i razem wychowywaliśmy naszą wspaniała córkę.Dziś mam 29 lat.Nie potępiajcie młodych matek bo to że będziecie je wyzywać od suk itp w niczym nie pomaga, jednak przez to że zostałem tak wcześnie ojcem straciłem lata młodości nie chodziłem na dyskoteki tylko na spacery z dzieckiem i żoną wtedy dziewczyną.Miałem dużo szczęścia ze rodzice i teściowie nam pomogli. Dziś jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem, córka ma bardzo dobry kontakt z nami i z dziadkami.Pozdrawiam wszystkie Młode Mamy trzymajcie się i nie bójcie się powiedzieć rodzicą.Pozdrawiam jeszcze raz ;]

Gość rodzicom a nie rodzicą
panie informatyku....

Gość Jesteście w Błędzie
Zrobiłem błąd ortograficzny jaki to ma związek z tematem? ludzie skąd was tyle zepsucia że błędy ortograficzne będziecie wypominać.

Gość Niby straszne ale jak ma
bogatych rodziców którzy jej pomogą to będzie lepiej ustawiona niż te, które rodzą dzieci po 25 roku życia. Moja koleżanka wpadła mając 15 lat, urodziła w wieku 16 lat i co? skończyła szkołę, najpierw średnią a później poszła na studia bo matka jej dziecko wychowywała i utrzymywała, później ta koleżanka znalazła super pracę, wszyszła za mąż i teraz ma "odchowane" dziecko które już chodzi do szkoły, pracę i własny dom i tylko dzięki swojej matce.

czasem mloda dziewczyna jest bardziej dojrzala niz niejedna 30 latka,wiec pochopnie nie oceniajcie..

Gość Jesteście w Błędzie
To nie jest takie fajne, może kończyłem szkołę itp. ale kiedy wracałem to razem z dziewczyną zajmowaliśmy się dzieckiem, było mi i tak wystarczająco głupio ze zwaliłem na rodziców własne problemy.

Gość OliXia
Wczoraj się dowiedziałam ,że moja koleżanka z którą chodziłam do szkoły jest w 5 mies. ciąży ... i to nie dzieje się tylko na wsiach lub w malych mistach. wrecz przeciwnie jestem z warszawy a znam wieeele dziewczyn ktore pozachodzily w wieku 16-17 lat. ale nie 15 ! ;(

Gość idioci !
mam 15 lat , jestem w ciąży i to nie ważne ile ma się lat tylko co jest w głowie ! mam wspaniałego chłopaka , napewno nie stocze się jak moi znajomi i nie będę piła pod barem z nimi , paliła tylko wychowam wspaniałe dziecko ! oburza mnie wasza postawa ! myślicie tylko o minusach . a z nauką to można wziąć nauke w domu i jest o wiele łatwiej ! więc może patrzcie na swoje tyłki i gadajcie o swoich problemach , bo wątpie , że wy jesteście idealni , a nie o 15 latkach w ciąży , bo to nie jest COŚ NOWEGO !

do dziewczynki o nicku dioci owszem ciaza nastolatki nie jest niczym nowym ale nie powiesz mi ze jest czyms normalnym. Nie bede tu po Tobie jechac epitetami, i naprawde zycze Ci powodzenia. Aczkolwiek jest mi Ciebie zal, bo sama wiem jak ciezko jest urodzic i wychowac dziecko a urodzilam w wieku 23 lat gdzie juz od ponad 4 bylam calkowicie samodzielna, bylam po studiach licencjackich, z doswiadczeniem zawodowym juz nawet przyzwoitym i na dodatek zareczona z ojcem dziecka. A Ty?Na utrzymaniu rodzicow, chlopaka (jak dobrze pojdzie), bez szkoly sredniej. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem ale troche pokory by Ci sie przydalo

Gość to idz do roboty
ja na porodowce lezalam z 14 latka

Gość to idz do roboty
rszecz jasna nie na jednej sali ale w tym samym czasie urodzila, caly szpital o tym trabil

Gość szock
ale jaja temat odzył po 5 latach,...zresztą zmyślony...

Gość gość
Jak czytam niektóre komentarze to aż się we mnie gotuje. Jestem matką nastolatka który ma dziewczynę o dwa lata młodszą,wpajamy mu do głowy wszystko nawet to że za seks z nią może grozić mu więzienie,ale jednocześnie staramy się być wyrozumiali,bo jak będziemy naciskać to będzie gorzej. Mam cichą nadzieję że bierze sobie nasze słowa do serca ale cóż głowy obciąć sobie nie dam. Wiadomo hormony, ciekawość itd. Jednak jeżeli okaże się że coś jednak się wydarzyło to napewno młodzi nie zostaną bez pomocy. Nie widzę nic strasznego w tym że mogę zostać młodą babcią lecz w tym że tacy młodzi a życie zaczną od dziecka. Łatwo jest obrażać innych, nazywać patologią itd.ale poczekajcie bo to tylko życie i tak naprawdę każdy z nas może zetknąć się z takim problemem.

Gość gość
Ja w wieku 14 lat odkryłam że mam dziurkę w pochwie,myślałam że krew miesiączkowa wypływa stamtąd gdzie się sika..