Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Gość asjjaaaa
I dobrze zrobiles Black bo juz mialam lzy w oczach ze tak nie fajnie klotliwo wyszlo. dobra bo pisze i pisze ide spac na serio pa! :)

Gość a ja mysle a Ty dajesz swoim
dzieciom prezent na Mikolajki?

no a tam tak ladnie pisze: \" Kiedy się przeto zgromadzi cały Kościół i wszyscy poczną korzystać z daru języków, a wejdą podczas tego ludzie prości oraz poganie, czyż nie powiedzą, że szalejecie? (24) Gdy zaś wszyscy prorokują, a wejdzie [podczas tego] jakiś poganin lub człowiek prosty, będzie przekonany przez wszystkich, osądzony (25) i jawne staną się tajniki jego serca; a tak, upadłszy na twarz, odda pokłon Bogu, oznajmiając, że prawdziwie Bóg jest między wami. (26) Cóż więc pozostaje, bracia? Kiedy się razem zbieracie, ma każdy z was już to dar śpiewania hymnów, już to łaskę nauczania albo objawiania rzeczy skrytych, lub dar języków, albo wyjaśniania: wszystko niech służy zbudowaniu. \" Wiec dar spiewania hymnow,to dar spiewania i tyle,bo ten dar tez nie kazdy ma. To w sumie wydaje sie jakies nadzwyczajne,ale w owych czasach,prorokowanie,i mowienie jezykami to nie byla taka hop siup sprawa. Ale,co tam. Tez uciekam,dobranoc moi mili. :-*

moje dzieci dzis wlasnie dostaly prezenty i dostaja je nie raz i nie dwa do roku,ale okazja jest kazdy dzien.:-) Nie wierza w Mikolaja.:-P A jesli cie to bardzo interesuje,to moj maz jest katolikiem i zyczy sobie swiat.Wiec tak dlugo jak on bedzie sobie tego zyczyl,bede mu posluszna,bo on jest glowa rodziny,nie ja.:-)

czyli katolicy nie sa tacy zli (bestie) skoro Ty masz za meza katolika. A ja mysle czyli to prawad ze sJ daja prezeny kilka dni prze lub po (np urodzinach, mikolaju), tak slyszalam ale myslalam ze to bujda. Jednak to potwierdzialas

No ale sie porobilo,jakos maslakowato,az mdli,fujj :-P Tylko calowac sie nie zacznijmy,bo tego juz nie zniose.hahaha;-) Manipulacja,powiadasz,hehe,niby jaka,ze co rozkochac nas chciales,czy sprawdzic? :-D

hehe ja nic nie potwierdzilam poniewaz to moje pierwsze swieta, ktore spedzam z takim nastawieniem umyslu. Poprzednie spedzalam jak katoliczka,bo nie interesowalam sie SJ,ani nie mialam potrzeb myslenia o Bogu itd. Takze plissss :-D

A czemu mialby byc zla bestia? Moze nie jest,bo nie jest praktykujacy,malo tego,to wrecz niecierpi tej calej otoczki. On jest bym powiedziala bardziej ateista.I cieszy sie,ze ja sie ciesze.

hmmm. potwierdzilas bo powiedzialas ze dalas prezen dzis. wiadomo ze dzieci czesto dostaja prezenty ale na Mikolajki w sposob szczegolny. to wyjotkowo dziwny katolik z Twego meza cieszy sie ze (zona) wraz z SJ pokazuja katolikow jako bestie. wspolczuje.

"A czemu mialby byc zla bestia?" Przeciez Wy tak pokazujecie katolikow ich przewodnikow w iwerze itd.

a ja mysle chyba nie przeszla tylko byla wychowana w tej wierze, poznej miala jakis czas buntu no i sie "nawrocila" Sorry ze to ja odpowiadam popraf mnie a ja mysle jezeli sie myle

Black,myslalam,ze jestes tu stalym bywalcem.I ze juz zdarzyles troszke poznac co mna kierowalo i kieruje,krotko mowiac-doznalam olsnienia :-D A pomaranczowego nie bede komentowac,bo po co . W czwartek dalam tez im prezenciki,to co? To pewnie juz a-konto wielkanocy(zajaczka),hihihi ;-)

nie bedziesz a ja mysle bo wiesz ze tak u Was bywa (niestety) obludnie

Przynajmniej wiemy tyle,ze pomaranczowa,to osoba ktora lepiej niz wszyscy zna moja przeszlosc,pewnie od dawna juz mnie zna.Szkoda ze taka niesmiala i skromna i nie ma odwagi sie pod swoimnickiem wypowiedzic.:-) Tak,tak wiem,ty nie masz nicku,tylko jestes czytelnikiem :-) Black ochrzczono mnie w KrK wiec,formalnie puki co jestem chyba katoliczka,ale z pewnoscia nie duchem,nigdy nie bylam.:-)

Niestety muszę ci coś powiedzieć. :( Mnie też olśniewało i to nie jeden raz. Aż wreszcie oślepłem i w ciemności znalazłem to czego szukałem. I oto jestem. :)

Black,moze tak juz jest,ze jednemu lsni jedno,a drugiemu drugie. Moja wiara(wewnetrzna)jest mocna,mnie cieszy i umacnia w milosci do Boga. Jesli ciebie cieszy to w co wierzysz i jak wierzysz,to przeciez twoja wewnetrzna sprawa.Oby faktycznie lsnilo tak jak mowisz. :-)

tak zna cie a ja mysle i czytalem Twoje dyskusje z Aga na innym topicu (wkoncu sie obrazilas, gdyz Aga miala wiecej argumentow) a Ty jak przystalo na SJ nie moglas jej przyznac racji. mialem raz staly nic i zapomnialem do niego hasla ale to juz bylo ze 3 lata temu i od tej pory juz nie zakladam. wiec nie musisz sie tak oburzac ze pomaranczowy.

a ja mysle moze i zostalas ochrzczonaw kk ale z tego co pisalas wczesniej ktos z twojej bliskiej rodziny chyba tata jest SJ

To nie o argumenty chodzi. Gdyby jej argumenty byly mocne,dzis nie bylabym tym kim jestem. Wazne ze argumentami sa dlajej wiary.Jesli ona w to wierzy,to najwazniejsze,dla mnie jednak,byly to zbyt slabeargumenty. A nie obrazilam sie,lecz zakonczylam dyskusje po tym,jak ktorys dziesiat raz z kolei,ktos zaczal nudzace mnie juz rzeczy. Tutaj tez sie to zdarza,lecz nie przewaza,bo co jakis czas ludzie jednak,nudza sie tematem oceniania SJ i podejmuja ciekawsze rozmowy.Po drugie tu panuje jednak,cieplejszy(mimo wszystko)klimat.No i jest ciekawiej.Tamten topik umarl smiercia naturalna,ciekawe dlaczego?:-)

\"a ja mysle moze i zostalas ochrzczonaw kk ale z tego co pisalas wczesniej ktos z twojej bliskiej rodziny chyba tata jest SJ\" ciekawi mnie jakie to ma znaczenie? Ja mam w rodzinie Rzymsko katolików, Grekokatolików i Prawosławnych. I co to zmienia?

Taak moj pradziadek byl SJ. Chyba nie jestem wyjatkiem,czesto zdarza sie ze w rodzinie ktos jest SJ. I co z tego?

Haha Dream ma znaczenie,jeszcze tego nie zauwazyles? SJ to najgorsze zlo,wiec mozesz byc kim chcesz,nawet satanista,bylebys nie byl SJ. :-)

Pomaranczowy,alez ty masz pamiec.Widze bardzo ci w niej utkwilam .;-) Widze interesowales sie moimi losami,hehe Nic sie nie martw mam sie dobrze,duchowo wrecz przewspaniale. Pozdrawiam

heheheh a ja mysle SJ maja swoje argumenty sama mowilas ze gdy bylas mala dziewczynka twoja mama odsunela sie od Sj mowili ze nie bedzie z toba w raju. Trudno wysc z wiry w ktorej sie wzroslo i w ktorej ma sie korzenie, trzeba naprawde byc silnym. A z tego co sie orietuje Ty w ciagu 2 miesuecy zmienias zdanie. Ja jezeli cos badam to doglebnie zajmuje mi to czasami lata.