Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Gość sratata
Cześć Dreamer :-P

Hej.. topik jeszcze żyje ? :D { Autor: Richard Dawkins, Bóg Urojony, s. 88 } Nie czytałem tej książki ale już po tym cytacie umieszczonym powyżej widzę że mnie nie zainteresuje. { \"Odkryłem, że całkiem dobrą strategią, gdy ktoś pyta mnie, czy jestem ateistą, jest uświadomić mu, że on również jest ateistą, } Definicja słowa ateista jest dość jasna to powyżej to niepotrzebna manipulacja. :D

Bo ja wiem czy żyje. Może przyszła jego pora. Ja tam nic na-tematowego nie mam do powiedzenia. Ale miłego dnia wszystkim życzę.

Gość dreamer lubi inne klimaty
:(

Jakoś ten topik mi bardziej odpowiada Kamelio, ale moze sie skuszę pozdrawiam

Gość dreamer lubi inne klimaty
on woli te z redtuba:)

mam nadzieję, że topik będzie istniał, choćby nawet jako archiwum cennych wiadomości bibilijnych:) żeby można było w każdej chwili tu zajrzeć:) Zostawiłam tu moje serce , mnóstwo cennych informacji, kawałek mojej duszy, całego mojego Ducha :) i wiele drogich mi minut.:) pozdrawiam wszystkich:) jestem zawsze w ogrodzie:)

Gość annamaryja
UWAGA: mam pytanie. Jak to jest z tymi świętymi? Czy o tym kto jest świetym nie ma decydować Bóg w dniu sądu ostatecznego, podczas którego zmartwychwstana umarli. A sąd ów ma się odbyć w dniu konca swiata. Tymczasem swiat jeszcze trwa, a klerycy oglaszaja swietych i modla sie do nich, a przeciez w pismie napisano, ze wszyscy zmartwychwstana w dniu konca swiata. Wiec oznacza to ze sa rowniejsi, ktorzy zmartwychwstaja wczesniej i wczesniej ida do nieba, a po prawicy Boga Ojca siedzi nie Jezus , lecz Benedykt XVI i on mówi kto jest świętym, a kto nie? Bo ja juz nie wiem...

Gość nie Mądra
jesteś jehowa:-P

Gość najnudniejszy topik na świecie
nie musicie odpowiadać, bo i tak tu więcej nie wejdę.

Gość to nie wchodź wattcher

Annamaryja-zadałaś super pytanko i super odpowiedź.Wiem,że na pewno Świętym jest Bóg,Stwórca wszechświata i człowieka.Święty jest Jezus,święci są też aniołowie.Natomiast żaden czowiek nie może byc świętym bo jest niedoskonały a co za tym idzie grzeszny.Np.tzw.święta Irena (to z historii) była morderczynią,wyłupała oczy nawet własnemu synowi-oczywiście to wszystko w ramach tzw.dowodów jej wiary i oddania kościołowi.Na koniec musiała tytuł świętej sobie wykupic za DUUUŻĄ sumkę i tak to została do dziś świętą.Ciekawe,że świętymi zostają również ludzie nie wierzący w istnienie Boga.Według Kościoła Rzymskokatolickiego święty to ktoś kto jest NIBY pośrednikiem między Bogiem a czlowiekiem,który to ma się wstawiac za marnym czlowieczkiem do Boga.To jak taki święty niewierzący będzie się wstawiał za tym modlącym skoro nie wierzy...

A ja mam pytanie: jak myślicie,po czym można poznac religię prawdziwą? Przy czym należy pamiętac o tym,że religia to sposób oddawania czci Bogu a wiara to wiedza na ten temat .

Gość do dolores
pewnie jestes świadkiem Jehowy jestem osobą tolerancyjną i nie zamierzam z powodu Twojej wiary mieszać Cię z błotem jak pewnie zrobi tu wielu , słysząc słowa : Swiadek Jehowy ale konkretnie chcę zapytać : 1. dlaczego w wiekszości encyklopedii czy innych źródeł przy zburzeniu Jerozolimy jest podany inny rok niż podają Swiadkowie Jehowy ? 2. dlaczego no w Tysiąclatce czy innym wydaniu Biblii w Nowym Testamencie często występ[ujące słowo Jezus zamieniono na Jehowa w przekładzie Nowego Świata ? 3. dlaczego zmieniono przecinek i zaraz sens w zdaniu które wypowiadał Jezus przez ukrzyżowaniem ( upalowaniem ) powiadam Ci, dzisiaj będziesz ze mną w Raju ----- powiadam Ci dzisiaj , będziesz ze mną w Raju jesli pomyliłam ostanie zdania to przepraszam bo pisze w pracy - chodzi o sens kto to zmienił ? proszę o wytłumaczenie

Gość do dolores
tobie samanto chyba bardzo trudno bedzie to zrozumiec , przeczytaj jeszcze raz pytanie dolores wypowiedz sie samanto jaka wg Ciebie powinna byc prawdziwa religia ?

Gość do dolores
nie czepaij sie Kamelii bo mądrze pisze a wiekszosc nie potrafi jej znieśc bo jest protestantką i to was BOLI ! brak tolerancji .....

Gość do dolores
pytanie ? jak dla mnie czepialstwo a Twoje dziwne pytania tez zostały przepowiedziane ?