Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kry

antykoncepcja PO

Polecane posty

Gość kry

czesc moze ktos moglby cos mi napisac na temat antykoncepcji po stosunku ile kosztuja takie tabletki jak dzialaja czy sa na recepte i czy moge je zakupic przed stosunkiem i w razie wypadku przy pracy odrazu wziac?? sorki moze dla niektorych moje pytania beda smieszne wkurzajace ale nie mam z kim o tym pogadac

Gość joq
Tabletki 'po' to głównie w Polsce postinor duo. kupic je mozna jedynie na recepte. Kosztują w zaleznosci od miasta od 50 do 80zł. Pierwszą tabletke nalezy wziac jak najszybciej po stosunku, a druga 12h po pierwszej. (chociaz nieraz ginekolog przepisujący tabletki moze kazac wziąc druga tabletke np po 6h - jak to bylo w moim przypadku, w zaleznosci od tego ile czasu juz uplynelo od stosunku, ale generalnie to jest 12h). Mysle ze zakupienie postinoru wczesniej i trzymanie go na tzw. 'czarna godzine' nie jest za dobrym pomysłem. Te tabletki zawierają bardzo dużą ilosc hormonow, potrafią niezle namieszac w organizmie, rozregulowywują cykl na dobre pare miesięcy... Więc jesli w taki sposob chcesz sie zabezpieczac i isc po recepte do ginekologa to zdecydowanie odradzam, lepiej juz poprosic o wypisanie recepty na tabletki antykoncepcyjne. Zwlaszcza ze postinor nie ma takiej skutecznosci jak tabletki anty. Postinor duo stosuje sie w razie szczegolnych wypadkow, a nie jako metode antykoncepcji ! Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pytaj :)

Gość kry
dziekuje Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz problem polega na tym ze nie moge przyjmowac hormonow :/ dlatego chcialam wiedziec jakie ma dzialanie tabletka po teraz widze ze to jeszcze gorzej niz jakbym stosowala tabletki takze chyba zostaje mi tylko guma:/ czyli zero komfortu psychicznego podczas seksu:/