Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawosci

ILE DOSTALISCIE PIENIEDZY z PZU za cos ZŁAMANEGO??????????????

Polecane posty

Gość pytam z ciekawosci

Gość cztery lata temu miałem
skręconą kostkę i dostałem 600 zł, a jakieś 15 lat temu miałem złamany obojczyk i dostałem 800 000 zł (fortuna, nie? :-D)

Gość nie za złamanie
ale za pociachane czoło po wypadku - 23.000 zł. i sądzę się jeszcze z nimi o dalszą część, ale nie zdradzę ile:)

Gość pytam z ciekawosci
za co to 800 000 ? LOL chyba sam sobie wystawiles ta kwote :D 600 zl za kostke :LOL mi kiedys dali 120 za to samo

Gość a ile sie dostaje za palca
?

Gość md
to wszystko zalezy od wysokosci twojej skladki

No tak, to było przed denominacją. Poza tym wtedy te 800 000 miało i tak chyba trochę inną wartość niż dzisiejsze 80 zł. A to, że fortuna to napisałem tak "dla jaj" bo gdybym dzisiaj miał dostać 800 000 to by było super :-) Co do tej kostki, to było to dość poważne skręcenie. Miałem ubezpieczenie na 12000 zł i lekarz orzecznik orzekł 5% uszczerbku na zdrowiu. Stąd wyszło 600 zł.

Na tyle byłem ubezpieczony na studiach.

Gość to moze wiesz w takim razie
czy na studiach prywatnych w tych pieniadzach co sie placi jest juz ubezpieczenie? :)

Studiowałem na dziennych na uniwerku i u nas było tak, że co roku chyba w październiku płaciliśmy po jakieś 30 zł na ubezpieczenie.

he he ja za złamaną kostkę w śródręczu, czy jak to się nazywa 1500 z PZU i ok.1800 z Zusu, bo to się stało w pracy. To było jakieś 4 lata temu. Połozyłam sobie panele w mieszkaniu :D:D

moderia no to ladnie :D a ktos odpowie na moje pytanie ?:D

Nie powiemy Ci ile, bo to zależy od sumy na jaką jesteś ubezpieczona i od wysokości uszczerbku na zdrowiu jaki stwierdzi lekarz. Więc suma może być 100 zł, ale może być i 1000 zł. Mi lekarz z PZU przyznał 5 %. Jeden % to u mnie było 300 zł wtedy, bo ogólna suma ubezpieczenia była 30000 zł.

Zależy też od tego czy jestes leworęczna czy praworęczna, i w której dłoni złamałaś palca. Czy to kciuk, czy palec wskazujący czy też II, III czy IV palec. Napisz to Ci powiem jakie są \"widełki\" i jaką masz sume ubezpieczenia, to Ci policzę ile możesz dostać minimalnie a ile maksymalnie, to zależy od lekarza.

a wiec tak :) ubezpieczenia to ja nie mam ,dowiedzialem sie godzine temu :( ale chce wiedziec ile mi przepadlo wlasnie szukalem tych widelek ale w googlach nie moglem znalesc jest to prawa reka (jestep praworeczny) i jest to 5 palec (ten najmniejszy :) ) chyba jest to cos powaznego bo za 2 dni musze znowu z nim isc do lekarza mimo tego ze teraz mam juz gips zalozony a wiec tak z ciekawosci :) i z gory dziekuje za pomoc :)

podnosze zeby temat nie uciekl :)

Gość edqwef
ja za złamanego palca u nogi dostałam 47 zł :( szok.. to było ubezpieczenie szkolne w LO, ale wydaje mi się zę chyba za mało dostałam

Gość miki
polisa szkolna dla ucznia chodzi o to ile procent mogą przyznać ,bo wtedy łatwo obliczyć od kwoty ubezpieczenia

Gość gość
Ja nie jestem ubezpieczona bo wydaje mi się, że więcej zaoszczędzę nie płacąc składek, niż dostałabym od nich w razie jakiegoś wypadku.

Gość gość_co_ma _w_nim_kość
Ja za złamany nadgarstek obie kości wieloodłamowo z przemieszczeniem ręki prawej z ograniczeniem ruchomości nadgarstka płn-płd do 90 stopni wypadek w pracy PZU 3250zł , zakładowe 6280zł.

Gość gość
Nic się nie dostaje. To złodzieje tyle powiem. Po złamanym mostku i trzech miesiącach leczenia w PZU stwierdzili że nic mi się nie należy. Za ból nie płacą.

Odświeżam:) Ja przez swoją własną głupotę (huśtanie się na fotelu złamałem środkowy palec w stawie, a drugi mocna stłukłem. Nie miałem pojęcia, że złamany nie byłem z tym u lekarza (w końcu samo się dobrze zrosło) i nie dostałem kasy. Ehhh a mi teraz właśnie stówy na pewną rzecz trza...

Gość suchawki
Ja złamałem kciuka u lewej renki i jestem ubespieczony w pzu i pttk i jeszcze w szkole . Na 30 000 tyśw pzu a pttk nwm . A jestem prawo reczny . Jeszcze jedno pytanie .---Jak ktoś Ci to robi naprzykład w bujce to mam prawo żeby on mi płacił oszkodowanie???

Gość gość
moja sąsiadka za złamaną kość biodrowa po wypadku wstawiona endoproteza, do dzisiaj a mineło chyba już ze 4 lata chodzi o kuli dostała 800 zł