Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankietuję sobie

co sądzicie o kolczykach u niemowląt?

Polecane posty

Gość ankietuję sobie

takich około roczku?

Gość kotekzapłotek
totalna bzdura,niby czemu ma to służyć? Nie mówiąc o tym ,że dzieciak może niechcący szarpnąć ucho i problem gotowy.Na upioększanie jeszcze przyjdzie czas

Osobiście mi się to nawet podoba. U innych dzieci. Ale swojej córce tego nie zrobiłam. Przekłułam jej uszy jak miała 6 lat. Jestem kosmetyczką i ja nie przekłuwam w swoim gabinecie uszu takim maluchom

Gość dzyndzylyndzy
Kretynizm

Gość onnnkkakakaaa
ja uwazam ze kolczyka mozna zrobic po ukonczeniu roczku :)

Gość a ja uważam
że to szczyt wieśniactwa i do tego niebezpieczne. Popularne wsród niewykształconych nowobogackich.

a ja jestem własnie niewykształcona nowobogacka bo przekłułam uszy córca jak miała pół roku i na dodatek jeszcze jestem niedowartościowaną kobietą z marginesu społecznego bo dałam jej na imię Nikola :P a teraz możecie jeździć po mnie ile wlezie bo mam to w nosie :D

Gość kotekzapłotek
pozostaje jeszcze przekłuć pępek, może brew i co tam jeszcze-będzie dziecko ładniejsze

Gość wkurzona mamula
do autorki:::::::::::::::::{{{{{{{{{{{{{ ty kobito jesteś nienormalna///////idz sie leczyc do psychola///////nie równo masz pod sufitem//// i nie musisz papugować za mna topiku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość uważam
ze dzieciom to nie przeszkadza w niczym,i nawet dodaje uroku{kwiatek}

Gość KLARKA24
moja corka ma kolczyki .Ma 7m-cy.Wygląda ślicznie.Jak BARBIE.

Gość zgadzam sie z poprzedniczką
i sądze ,ze to ślicznie wygląda,szcagólnie u rocznych dzieci.

ja uwazam że dla dziecka to żaden plus jedynie dla matki co che z dziecka zrobic lalke bo nie mysli o bólu tylko by dziecko fajnie wygladało i by mogła sie pochwalic kolezankom ja swojej uszu nie przekuje :)

mozna założyć malutkie klipsiki i tez bedzie \"ślicznie\" wyglądało. przeciez w uchu sa zakończenia nerwowe, juz nie mówiąc o tym , ze może sobie szarpnąć i zrobic krzywdę.

Gość a własnieze niebo dziecko
nie ma unerwienia w płatkach uszu.a w dodatku są cieńsze te płatki i szybciej sie goją niz u dorosłego. Jestem kosmetyczką i wiem co mowie.

jakoś Barbie kojarzy się tandetnie :-o Mamusiom to się moze podoba, ale zwiększa niebezpieczeństwo uszkodzenia ucha takiego malucha. Maleństwo jak wyczuje, ze coś tam ma, to jedno się nie zainteresuje a drugie zacznie badac, co to jest? I z tego może się wywinąć niezły ambaras.... Ale ile mamuś - tyle opinii..... Dla mnie upiększanie i tak ślicznego dziecka nie jest potrzebne, nie przynosi żadnych korzyści, a jedynie łechta zadowolenie rodziców z widoku jaki mjaą przed sobą - maleństwa z kolczykami. Tylko co się naprawdę podoba? Maleństwo z kolczykami, czy te kolczyki w uszach maleństwa?????

Gość ja mialam 2 lata
jaktata ze mna poszedlprzekluc mi uszy:) Uwazam ze dla dziewczynki to odpowiedni wiek. Natomiast nie rozumiem po co takim malym chlopca kolczyki:O

chyba, że tak:) ale szczerze mówiąc dziurkowanie małego dziecka przyprawia mnie o dreszcze:) nawet szczepionki czy pobranie krwi, mimo że konieczne, to traktuję jak zło konieczne:)

Gość trelefotele
ale dziwne jestescie...:O moje dziecko ma przekute uszka i bezpieczne kolczyki, ktorych nie moze zrobic sobie krzywdy, pociagnąc ani sie pokluc... rok to dobra pora na przekucie uszków, dziecko nawet tego nie poczuje. a slicznie wyglada. to, co piszecie to bzdury :P

Gość do trelefotele
Ślicznie wygląda - twoim zdaniem! a skad wiesz czy zdaniem dziecka (kiedy dorosnie) tez bedzie to slicznie wygladało? bo mi np kolczyki sie NIE PODOBAJĄ i nei wyobrazam sobie miec dziury w uszach :o gdybys byla moją mama okaleczyłabys mnie a ja byłabym z tego powodu niezadowolona.

Ja nie przekulabym dziecku uszu.tak malemu dziecku. Lepiej jest wpiac spineczke do wlosko niz demonstracyjnie przebijac uszy. fakt u innych dzieci ladnie to wyglada ale chodzi o bezpieczenstwo. pomysl ze innych maluch podbiega do twojej corki . podobaja mu sie kolczyki- ladne blyszczace i co robi........ nie mowie tu o jakis kolach albo innych wymyslnych kolczykach , bo wiadomo takich dzieciom sie nie zaklada. Ja mialam 10 lat jak mama poszla ze mna do kosmetyczki. troszke zabolalo, ale bylam juz swiadoma;) i sama chcialam miec kolczyki:D pozdrawiam i zycze rozsadnej decyzji

Gość trelefotele
nie przesadzajcie, moja corka juz ma kolczyki od roku i jakos nigdy sie nic nie zdazylo :Pchyba przesadzacie, zreszta skad mozecie wiedziec cos na ten temat skoro nie przekuliscie malym dzieciom uszu?!

Nie widzę w tym nic nienormalnego i.... jak któraś napisała nowobogackiego (kobieto skąd ty to wzięłaś?????). W tym roku moja chrześnica skończyła roczek, a uszka miała przebijane gdy miała10 miesięcy. Kosmetyczka powiedziała że to najlepszy wiek (jesli chodzi o małe dzieci) do przebijania uszu, bo się nie kręcą i nie wyrywają przy przebijaniu, a te już koło 1,5 roku są bardziej ciekawe co się im robi. Na dodatek mała nie płakała, nie kręciła sie a uszka szybko sie jej zagoiły. Acha i bez obawy krzywdy sobie nie zrobi!

Gość do trelefotele
Ale powiedz skąd pewnosc ze Twojemu dziecku bedzie to odpowiadalo kiedy dorosnie?? Dla ciebie "śliczne" nie musi byc "sliczne" dla Twojego dziecka gdy dorosnie! Pojmij to wreszcie.

Grudniowa mamo - dziurki po przekuciu zarastają i widać je minimalnie, więc nie panikuj, to nie dziura po bombie atomowej!!!!

Gość trelefotele
co za prymitywizm :O ukamienowac takie matki wyrodne co dzieciom uszy przekluwaja :D

Gość trelefotele
a skad wiesz ze twojemu dziecku bedzie odpowiadalo w przyszlosci ze je ochrzcilas albo ze zapuscilas mu wlosy lub ubieralas na rozowo>? co z wami ludzie?! przeciez to kolczyki tylko ktore zawsze mozna zdjac!!!