Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernadetka

Yasmin - cd tematu Yasmin- już jest!!!!

Polecane posty

Gość Tabska
Mam wprost ZEROWE libido po Yasmin!! Na początku było super!! A teraz?? Czuj się po nich dobrze ale to zerowe Libido to coś strasznego... POMOCY!!

nie konoiecznie przez tabletki chociaż to bardzo prawdopodobne ze obnizyło Ci sie libido pogadaj z ginem i nic sie nie martw :)

Gość dziobek
Do mmmmmmm: ale czy jadlas wiecej niz zwykle???

Gość dziobek
oczywiscie chodzi o czas kiedy zaczelas brac Yasmin..

Gość Tabska
Chciałabym żebyście Wy laski pomogły mi

Gość mmmmmmmm
nie praktycznie tak samo jak wczesniej

Gość mirianka
Dziewczyny, zmieniam tabletki z Microgynonu na Yasmin. Czy mam wciaz pierwszą tabletkę po 7 dniach przerwy czy pierwszego dnia krwawienia? Lekarz powiedział co innego a w ulotce co innego.

Gość mmmmmmmm
ja bym wzieła po 7 dniach tak jak bys dalej brała tabletki tylko inne :P

Do Mirianki. Zawsze jak zmieniamy tabsy to nie zaczyna sie po 7 dniach przerwy tylko pierwsza pigula w pierwszym dniu okresu jestem tego pewna i wlasnie czekam na okres by zmienic Regulon na Yasmin.To dziala tak jakbys zaczynala dopiero brac tabsy.Jak wezmiesz 1 dnia okresu jestes praktycznie od poczatku zabezpieczona a jak 5 dnia to potrzebujesz dodatkowego zabezpieczenia przez pierwszych 7 dni.:) :)

słuchaj ginekologa, a nie dziewczyn na forum... nie sądzisz, że to on powinien się lepiej na tym znać? czekaj na okres i weź nowe tabletki w dniu pierwszego krwawienia... tak jak Ci zalecił lekarz.

Gość shirt
Mam takie pytanie :) Czy yasmine zabezpiecza od razu w trakcie brania pierwszego opakowania ? Bo slyszalam rozne tezy... ze dopiero od drugiego opakowania- bo organizm musi sie przyzwyczaic,gdzie indziej wyczytalam,ze od pierwszego opakowania chroni przed ciaza.... I nie wiem co myslec. A wlasnie lekarz mi przepisal yasmine. I mam brac od rozpoczecia kolejnego cyklu.

Gość mańka21
Jeśli weźmiesz 1 tabletke w 1 dniu krwawienia to zabezpieczona jesteś odrazu. Jestem tego zywym przykładem :):)

Aniutek wcale tak nie jest nie czytasz chyba ulotek jest napisane jesli przyjmowano inny złozony doustny srodek anty to po 21 dniach robisz 7 dni przerwy i zaczynasz yasmin. ulotka na str 39. Natomiast jesli lekarz zalecił inaczej to ma jakis powód ja zmieniałam tabletkie trzy razy i zażywałam po 7-miodniowej przerwie wiec nie zawsze tak jest, a poza tym po to jest forum zeby pytac bardziej doswiadczone dziewczyny.

Gość mirianka
dziewczyny no własnie ja wiem, że jak się zmienia tabletki to pierwszą z nowego opakowania bierze się po 7 dniach i tak jest napisane w ulotce. Dlatego nie roumiem, dlaczego ginekolog mi powiedział, że w pierwszym dniu krwawienia mam wziac. Narobił mi mętliku w głowie, a dzuiś zadzwoniłam do innego gina i on powiedział, że mam zrobic tak jak jest w ulotce. Wiec jak, dwóch lekarzy i dwie sprzeczne opinie??

Gość pinkfruit18
yasim to koszmar !!!!!!!!!!!!!!! po 6 tabletkach musialam przerwac !!!! uylam w ciagu tygodni 5 kilo, biust gigant boloacy i podly nastoj..... no i fatalna p. doktor z poznania

Gość mirianka
no wez mnie kobieto nie strasz. Ja po microgynonie utyłam 8 kg, teraz mam nadzieję schudnąć trochę.

Gość Dziobus
Cześć Dziewczyny! Ja dopiero zaczynam brać Yasmin, tzn. 4 tabletki mam za sobą... i przy dwóch pierwszych miałam potworne mdłości i bóle głowy. Mdłości przeszły, bóle głowy są troche mniejsze... jestem drażliwa... Powiedzcie, przejdzie mi to? To są moje pierwsze tabletki, przez ostatnie 5 lat miałam spirale Mirene i była rewelacyjna a teraz się "troche" męcze!!!

Gość mirianka
A rodziłaś juz? Ja chciałam miec spiralke, ale nie rodziłam jeszcze i chyba nie moge miec. Szczerze to mam juz dosyc tych tabletek.

Gość Dziobus
Tak, rodziłam. I ja moge z ręką na sercu polecić Mirene. Sama bym ją sobie jeszcze raz założyła, ale gdzieś tak za rok chcę mieć drugiego bobasa, więc tabletki wydawały mi się lepszym rozwiązaniem

Gość mańka21
Dziobus ja też strasznie znosiłam pierwsze opakowanie. Ale im dalej tym było lepiej. Więc musisz dac troszke czasu organizmowi zeby się przyzwyczaiŁ. Później powinno byc wszystko ok.

Gość Dziobus
Hmm... mam nadzieje że masz racje. W takim razie musze uzbroić się w cierpliwość i czekać aż będzie lepiej... mam nadzieje że tak będzie.

Gość gabisia
po rocznym stosowaniu tabletek yasmin zachorowałam na zakrzepice...uwazajcie dziewczyny!

Gość Dziobus
A czym to się objawia?

Gość goooosia
od tygodnia biore je,zadnych skutkow ubocznych tylko okres caly czas mam. nie jakis intensywny ale dalej wkladki musze miec pozytywna zmiana - juz nie miewam bolow glowy ktore ostatnio czeste byly przed braniem tabsow tez mialyscie taki dlugi okres?? pozdrawiam :)

Gość Animka
Witam dziewczątka. A ja mam pytanie dotyczące reakicji Yasmin z innymi lekami. Otóż od pewnego czasu mam problemy z zasypianiem i sie tak zastanawiam czy leki na sen , które zażywam mają jakiś wpływ na Yasmin-ten lek to Hydroxyzinum 10mg, więc mała dawka. Może któras z was wie coś na ten temat, będę naprawdę wdzięczna. Pozdrawiam.

Gość do gooosia
tak też tak miałam! dopiero przy 16, 17 tabletce mi przeszło w sobotę skończę 7dniową przerwe i zaczne 2gie opakowanie zobaczymy czy teraz bedzie już lepiej;)

Gość Tabska
A jak u was libido po Yasmin??

Gość Dziobus
U mnie nic się nie zmieniło i mam nadzieje że tak zostanieI Chociaż dopiero wziełam 6 tabletek.

Gość Ja biorę tydzień
i jestem zachwycona.Zero mdłości,bóli:DOchotka jest i czekam na większe cycki:P Może troszkę większy apatyt;)ale walczę z nim. Ja nigdy nie miałam większych problemów z tabsami.Może po micorygonie, czy jak to się piszę dostałam pełno syfów na mordzie:o Dostałyście cellulitu od anty?