Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania ze Szkocji

jaki rozmiar ciuszkow dla maluszka?

Polecane posty

Gość Ania ze Szkocji

Prosze o pomoc - w jakim rozmiarze powinnam kupic ubranka dla mojego styczniowo/lutowego maluszka? Ksiazki kaza o rozmiar wieksze, zeby co tydzien nie kupowac nowych. No dobrze, ale zeby wiedziec jaki to o rozmiar wiekszy, to musze znac wlasciwy rozmiar. Prosze, podpowiedzcie. Rodzina wybiera sie na ciuszkowe zakupy w tym tygodniu i wole dac im konkretne wytyczne niz dostac rzeczy na chomika. Z gory dziekuje.

Gość ja kupuję
na 56 cm.....sama nie wiem czy to dobrze, ale tak mi bratowa poradziła

Gość ja kupuję
ja mam mieć Bliźniaczki, więc z reguły dzieci z ciąż mnogich są malusie (choć jak narazie o tydzień wyprzedzają normy wagowo/wzrostowe), boję się, że r. 56 będzie za duży:D

ja też kupuję na 56 cm zobacz tez topik: WYPRAWKA DO SZPITAŁA-JAKI ROZMIAR

Gość justalala
ja kupiłam 56 ale tylko kilka szt-i tylko dlatego zeby miec takie tycie tycie:)ale proponuje 62-zawsze mozna rekawki podwinac a za 2-3 tyg to juz bez podwijania bedzie

Gość ja kupuję
wydaje mi się, że JUSTALALA i PAULKA mają rację:) lepiej kupić na 62 - zawsze można podwinąć rękawki, a dzidzie i tak szybko rosną, więc dłużej ponosi takie ciuszki:)

Gość tak na 62
Najbardziej uniwersalny rozmiar to 56, bo większość maluchów rodzi się właśnie z taką długością, ale ja większość rzeczy kupiłam na 62 i wcale nie były za duże. Dzieci rosną w zastraszającym tempie.

Gość justalala
a do tego trzeba przyjac ze rozmiar rozmiarowi nierowny-czasem 62 jest mniejsze od 56-przynajmniej ja miałam takie ubranka-czasem trzeba brac "na oko"

Uważam,że rozmiar poniżej 60 odpada. Sama mialam ciuszki piękne przywiezione przez ciotkę ze Stanów na 56 cm których nigdy nie ubrałam synkowi gdyż jak się urodził miał 62cm. Maluszki szybciutko rosną a ubieranie je w za malutkie ciasne i krępujące ruchy ubranka to koszmar dla niego i dla Was.

Zgadzam się z Inką.Ja dostałam wielką pakę ubranek na 56 ze Stanów(cudowne,słodkie :)),a mój synek mierzył 62 cm :D

Z 56 może szybko wyrastać. Lepsze są 62. Ja dałam znajomej komplet w tym rozmiarze, który składał się z pajace, śpioszków, kaftanika i czapeczki. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.