Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kórdee

NOWE WYBORY - glosujcie na nowe partie, kazdy z obecnyhc byl i co? czas na NOWE

Polecane posty

Gość kórdee

Glosujcie na nowe partie, wpisujcie tu partie, ktorych dzis nie ma w sejmie. Ja nie wiedzialam o nich wczoraj, ale dzis juz wiem o RACJI oraz o UNII POLITYKI REALNEJ wpisujcie na kogo, bo nie na tych co sa, nie na PO nie na tych, co byli, CZAS NA NOWA ERE!!!!!

Gość masz rację

Gość masz rację
chociaż chyba mnie weźmie kurwica jak nic się nie zmieni na lepsze po wyborach:-oChyba czas emigrować z tego kraju bo mam tego wszystkiego serdecznie dość:-o

Gość po co niby...........
skoro tam i tak wciąż te same ryjki? Co z tego, że nowe partie jak trolle te same? i tak to nic nie zmieni:(

Gość yruhurhurhi
zycie jest ciezkie powietrze zatrute lecz h********n kaczorom w dupe :-0

Gość polak..
UNIA POLITYKI REALNEJ = PLATFORMA JANUSZA KORWINA-MIKKE NA NICH GLOSUJMY!!!!!!!!!!!!!

Gość nie ma na kogo glosowac
ja nie wiem, na calkiem nowych to tez w sumie strach, bo jak to odlamy wszechpolakow????? Ale na PO tez nie bede!!! Bo teraz siedza cicho.

APPR RACJA!!!!!!!!! Czas na władzę w rękach ludzi, którzy nie boją się odsunąć kleru od polityki i od koryta oraz którzy nie mają wyroków na koncie :-)

Gość może to ja....
ja na SLD!!!! będę głosować

Gość SLD SLD SLD BO TO NOWE SLD
to nowe SLD Wojtka Olejniczaka , a nie starych zlodzieji!!

Gość może to ja....
dokładnie Olejniczak i jego banda nie są świętymi ale najbardziej uczciwymi z tych wszystkich innych partii wierze że wyprowadziliby Polskę na prostą...

Gość może to ja....
SLD !!!!! SLD!!!!! SLD!!!!! GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PO... zresztą pierdole te wszystkie ugrupowania,lewicowe ,prawicowe itd..im raczej chodzi by sie do koryta dorwac a potem...co do Korwina MIkke on i cos socjalizmem zalatuje......a skrajnej lewicy nie znosze tak samo jak prawicy............

Gość polak..
Korwin Mikke socjalista? skrajna lewica?? o LOL :D poglądy Korwina to czysty prawdziwy liberalizm, można rzecz ultraliberalizm, nie mający nic wspólnego ani ze skrajną lewicą ani z lewicą w ogóle polecam poczytać chociaż to na początek http://www.pjkm.pl/infopage.php?a=view&id=8 może ktoś wreszcie zauważy, że własnie w tą stronę należy zmierzać

Gość marat....
Je też głosowałem na PJKM ostatnio i znowu to zrobię.

Gość polak..
*można rzec

Gość nie ma na kogo głosować
:-o

Gość a kiedy jest dzien chlopaka
SDPL i Borowski :)

kurs masażu - taka postawa to najgorsza z możliwych. Bojkot wyborów reprezentuje elektorat moherowy i PiS-owy , bo te nie oddane głosy wykorzystają Ci powyżsi, którzy szturmem oblegna urny. Ich głosów nie zabraknie, a takich, jak Twój - niestety tak. Dlatego mamy sytuację jaką mamy. Jeśli choć trochę Ci zależy na Polsce, to powinieneś iść na wybory, choćby po to, by dać wyraz spełnionemu obowiązkowqi obywatelskiemu. Najgorsi to Ci, którzy nie głosują, a potem wtranżalają swoje trzy grosze wraz z argumentem: to przez was, bo ja nie głosowałem. Czysta hipokryzja.....

Gość aneczka82
Też jestem za Korwinem, dziwie sie dlaczego ma tak małe poparcie, czy nie ma nikogo, kto chce sie uwolnic od wiekszosci podatkow, haraczy w postaci obowiazkowych ubezpieczen??? Nikt nie chce taniego paliwa, likwidacji wiekszosci urzedow-skarbowki,zusy i inne??? Nikt nie chce prywatnego szkolnictwa zamiast przestarzalej i nieudolnej edukacji tkwiacej jeszcze jedna noga w poprzednim systemie???? Naprawde nikt tego nie chce??? :o

Gość tusk taki sam jak oni
byle nie na PIS byle nie na PO bo to jedna banda!!!

aneczko - to, co piszesz to niespełnialna bajka :-). A z czego spłacić dług zagraniczny, utrzymać ta bandę na Wiejskiej, nawet odchudzoną, nauczycieli, urzędników (którzy są potrzebni, nie tylko w aparacie skarbowym). Korwin jest utopistą. Pewnie, można zafundować ministrom i posłom, ze za własną kasę będą podróżować, zlikwidować fundusze, ale pamiętaj, ze jego zdanie o bezrobotnych to zdanie, ze to lenie, którym się robnoty nie chce szukać i zabrać im wszystko - łącznie z mozliwością korzystania ze służby zdrowia, bo on proponuje płatną itd, itp...... Jego propozycje to kompletny przewrót nie mający w ogóle porządku i ładu. Choć czasem zdarzy mu się powiedzieć cos mądrego.

Gość aneczka82
Figazmakiem widać, że nie znasz jego programu. Nikt nie mówi o całkowitej likwidacji podatków, tylko pozostawienie dwóch, najwyżej trzech, a Ty mówisz, że nie będzie na nic pieniędzy, bez sensu. Banda na Wiejskiej w porównaniu do sytuacji dzisiejszej, to byłaby garstka ludzi, którą zdecydowanie łatwiej byłoby kontrolować m.in. pod względem wydatków. Pensje dla nauczycieli?? Sam widzisz, że nie znasz programu, bo szkolnictwo w całości byłoby sprywatyzowane. Urzędnicy - też byłaby garstka ludzi, w ręka państwa zostałoby jedynie 6 ministerstw, a teraz ile mamy?? Zobacz ile w samym zusie i skarbówkach narodu pracuje, dolicz opłaty za wszystkie budynki, ich utrzymanie, a ile nakradną sami pracownicy?? Służba zdrowia płatna, ale każdy mógłby wykupić ubezpieczenie DOBROWOLNE, a nie przymusowy haracz, z którego połowa albo więcej jest marnowana na ciągłe NIEUDOLNE reformy itd. :o Korwin nie jest utopistą, proponuje odważne zmiany, a tylko ludziom o maluczkich umysłach nie mieszczą się one w głowach! I oczywiste jest, że takich zmian nie można wprowadzić z dnia na dzień, jego program to cel, do którego trzeba dążyć wiele lat. Jaka szkoda, że tak niewiele ludzi to rozumie :o

No dobra, ale skoro szkolnictwo byłoby sprywatyzowane, lecznictwo też i wszystko, co się da, to pomyśl skąd na to zwykły Polak miałby wziąć pieniądze???? Owszem, pensja by wzrosła o ZUS, który jest nam zabierany, ale czy pracodawca by to wliczył do Twojej pensji???? Myślę, ze zostawiłby to sobie jako swój dochód, a ty musiałabyś wić się jakby tu zdobyć pieniądze na zapłacenie nauki i leczenia. Przecież byłyby to ogromne sumy, zeby takie lecznice, szpitale i szkoły mogły się utrzymać na normalnym poziomie. Owszem, jest to do zrobienia, ale najpierw musiałyby powstać rzeczowe ustawy, które regulowałyby taką samowolkę demokratyczną, a to już nie jest takie proste.

Poza tym, jak widzisz obecnych emerytów??? Z czego miałyby się brać ich emerytury?????? Teraz dostają ją z ZUSu, a po likwidacji ZUSu, kto by im dał pieniądze na życie? Jakim cudem mieliby sobie wykupić ubezpieczenia i z czego???? Teraz mamy obowiązek płacenia ZUSu, bo utrzymujemy ich i taki jest nasz zakichany obowiązek, bo to Ci emeryci wychowywali naszych rodziców, zebysmy i my mogli zyć.

ja sie z figą zgadzam...jak mikke wygra i zlikwiduje ten no urzad morski to moja matka wyleci an bruk..w konsekwencji tego bedzie bezrobotna (1200zl to zawsze cos).........:O czyli bardzooooo mozliwe,ze pojdziemy na bruk:P:O

Gość aneczka82
Podstawą wszystkiego jest nowe, proste, przejrzyste i stabilne prawo! O tym tez jest mowa w jego programie, a wszelkie zmiany miałyby być wprowadzane w życie dopiero kilka lat po ich ogłoszeniu, a nie tak jak teraz, że co chwile coś się zmienia :o Natomiast skąd Polak weźnie kasę na szkoły i leczenie?? To powiedz mi ile dzisiaj wydajesz na szkoły i na leczenie?? Masz to wszystko bezpłatnie?? A czy to, co masz dzisiaj bezpłatnie.... jakiej jest jakości?? Bo dla mnie jakość jest marna. Dzisiaj za nauke i leczenie też płacisz, czasami bardzo słono. Nie ma też mowy o czymś takim, że pracodawca po zlikwidowaniu zusu i podatku dochodowego zabrałby sobie te kwoty dla siebie, po to są takie instrumenty jak "minimalne wynagrodzenie", żeby to regulować. A policz sobie ile dzisiaj kasy wydajesz na podatki?? Powiedzmy zarabiasz średnią krajową 2.500 zł, gdyby doliczyć to co zabiera ZUS i skarbówka, to miałbyś na ręke prawie 4.000 zł!! Teraz dolicz do tego wszystkie podatki jakie płacisz przy zakupie WSZELKICH towarów.... wszędzie VAT 22 %, w paliwie podatków to już chyba jest ponad 50 %, itd. itd. itd.!! Własnie stąd miałbyś pieniądze. Poza tym gdyby służba zdowia i szkolnictwo były sprywatyzowane (i wszystko inne), to byłaby ogromna konkurencja między szpitalami, szkołami itd., a to oznacza tylko jedno: spadek cen przy dość wysokiej jakości usług. Proste :)

Gość aneczka82
Nie będę Ci tłumaczyć co stałoby sie z emerytami, zajrzyj do programu Korwina, to się wszystkiego dowiesz. Ktoś wyżej podawał link.