Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Antoinette

Kto stosował lek na trądzik DUAC?

Polecane posty

Mam juz druga tubke duacu.. chyba pomaga. Zostaja tylko czerwone plamki.. slady.. No i w dzien swiecaca skora.. Kupilam dzis matujacy effeclar.. ale w sumie mialam powazny dylemat. Mam 25 lat i chcialaym juz jakis przeciwzmarszczkowy.. Kurcze, jak tu pogodzic wszytsko ze soba? Moze macie jakies pomysly?

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
one-nt a u mnie odwrotnie mialam robione badania hormonalne i nic dopiero roacutam mi pomogl - tez jakies 5/6 lat tamu:-) co do diferinu - używałam - nie polecam na slonce, i masc i zel 'rozrzedzaja' skore i latwo sie poparzyc - ale punktowo mozesz sprobowac - jest mocny

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
ps. pol roku temu mialam nawrot:-( teraz curacne ech. zaraz zmarszczki miec bede a pryszczy jeszcze dobrze nie 'przegonilam';-(

Dokladnie! Skore wysuszymy tymi preparatami anty.. I zmarchy beda ;) bleh, zycie kobiety!

Gość SandraCa
Hahhaha skąd ja to znam, też mam 25 lat ;) kremik pod oczy, na buźke nic. Dziś byłam u kosmetyczki, peeling migdałowy i czyszczenie, pomysł mojej pani doktor o czyszczeniu bardzo mi się nie spodobał, nie popieram osobiście, stwierdziłam, że raz spróbuję i zobaczymy. To był pierwszy i ostatni raz. Po peelingu skóra szczypała, miałam tez jakieś algi na załagodzenie zaczerwienienia, ale i tak szłam jak burak co to ryczał całą noc... do domu dotarłam, zobaczymy na dniach jak to wszytsko się potoczy... obecnie nadal unidox... miejscowo papki za 5 zł i czasem duac... i krem na zmarszczki pod oczy ;p

Czesc. Polecicie jakis Sun blocker nie zapychajacy porow?

Gość one-nt
Ja używam, a w zasadzie to uzywałam w zeszłym roku z SVR 50 sun block i dla mnie byl zajebisty! co prawda dalam za niego 5o zl ale jest wydajny. ma kolor, ktory matuje przebarwienia, ale ogolnie twarz chyba dość slabo. z reszta nie o to mi chodzilo wtdy. wystarczy sie tym posmarowac i nie trzeba juz zadnego podkladu, bo fajnie dziala.jest jeszcze SVR 100, ale on jest ciemniejszy. zalezy jaka masz skore i trzeba zobaczyc. jak dla mnie to ten sun bloc jest godny polecenia. 2 w jednym blokuje promienie sloneczne (wskazany jesli sie stosuje na lato jakies peelingi ,zluszczenia) i jeszcze ma kolor co maskuje niedoskonalosci. oczywiscie nie wszystkie, bo cudow nie ma ;)

Gość one-nt
a czy możecie polecić jakiś dobry podkład, co rzeczywiście maskuje przebarwienia? ja używam dax cosmetics ale z tym kremem jaki uzywam na dzien obecnie (dax też gruszkowy) jakos zatyka mi pory i wysusza... strasznie ciezko jest cos wybrac, normalnie juz nie wiem jaki podklad do cery tradzikowej rzeczywiscie jest ok.

Gość kaczucha18
Siema;) Mam pytanie wrocilam znow do Duac bo mi pomaga;) Czy kiedy go stosuje moge chodzic na solarium?Ale zakrywajac twarz...

Gość SandraCa
Jezuuu ja ogólnie odradzam solaria, opalanie na słońcu gdy masz problemy ze skórą, unikać takich rzeczy... no, ale.... ja od słońca miałam ogromne pogorszenie skóry..

Majac tradzik unika sie słonca naturalnego czy tez stucznego. na poczatku bedzie Ci sie wydawac ze po solarium pryszczy jest mniej , jednak bedzie ich ttyle samo tylko bedzie je mniej widac - a po pewnym czase bedziesz miała spory wysyp, wiec kategorycznie solarium nie.

Siedze w pracy.. kilka chwil przed dluga majowka.. nie ma zbyt wiele zajec.. Dobrze, że jest wszech obceny internet. I czytam i szukam.. Uzywam duac.. i bylam 3 razy na solarium. Dermatolog nie powiedziala kategorycznie nie. Powiedziala, ze przy stosowaniu tego specyfiku nie ma przeciwskazan. Mam nadzieje, ze nie narobie sobie biedy.. W kazdym razie.. niebawem wybieram sie na urlop.. do kraju slonecznego.. i \"opalajacego\" ;) I wiecie co.. chyba znalazlam dobry krem z filtrem dla nas.. La Roche-Posay ANTHELIOS 50+ XL FLUIDE EXTREME 50 Co myslicie? Wciaz uzywam DUAC.. na dzien kupilam. LA ROCHE POSAY_EFFACLAR KREM NAW./ MATUJĄCY Ale znalazlam tez cos na pozniej.. na za jakis czas.. ACTIVE C krem do cery normalnej i mieszanej. Tez LA ROCHE POSAY.. Jakos spodobala mi sie ta marka.. Droga jest.. Ale zwykle dolaczaja do opakowan jakies gratisowe produkty..

No wlasnie.. Sluchajcie.. Wejdzie na strone.. http://www.laroche-posay.pl/discover/index.html Sprawdzcie liste aptek, ktore biora udzial w akcji.. Jezdzie tam, wypelnijcie ankiete.. a w zamian dostaniecie ulotke opisujaca kosmetyki... a do opisow probki.. Chyba z 7 probek.. POLECAM! Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubie probeczki! :)

Gość kaczucha18
Ale ja bede zasłaniała sobie twarz!wiec nie moge co sie stanie jestem blada musze sie opalic;] A czy jesli stosuje Duac moge rowniez uzywac SKINOREN na przebarwienia?

Gość SandraCa
Ameba82 - ja uzywam kosmetyków marki LRP, tego filtru, który poleciłas używam od roku ponad, oczywiście ejstem zadowolona, mam tez krem pod oczy , krem matujący Effaclar używałam kiedyś, podobał mi się owszem. Mam tez żel Effaclar - ogólnie bardzo zadowolona jestem z tych kremów. Kaczucha - ja odradzam stanowczo solarkę i słońce, jeżeli już to tylko z filtrem i to największym. To może tylko narobić szkód, nie pomoże, a zaszkodzi, sa fajne filtry barwiące. Ja gdy je nakładałam, zawsze słyszałam komplementy, że mam ładnie opaloną buzię. Opalaj ciało, ale nie twarz. Serio

Gość ashiwaraya_raj
Właśnie od dzisiaj stosuje ten lek. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy można jednocześnie stosować DUAC, zażywać antybiotyk DOXYRATIO M a przy tym nosić soczewki kontaktowe?? Proszę o odpowiedź :) najlepiej jak najszybszą :)

Gość Dan91
ashiwaraya_raj nie znam sie na tych lekach niestety, najlepiej spytaj tego kto Ci to przepisal :) a u mnie no coz.. 5100mg za mna :) zmniejszylem dawke do 40mg na dzien zebym nie musial kupowac 10mg :) pozdrawiam was i zycze usmiechu

Gość Dan91
teraz wazna sprawa do BLONDYNA I MMJ. wrzucilem sobie w necie apteki internetowe zeby zobaczyc ceny lekow i wyskoczylo mi 120zl za 30x20mg ROA!! Aknenormin w cenie 150zl... zobaczcie sami http://www.doz.pl to jakies podrobki czy co? ja teraz place 177zl za ROA 30x20mg... powiedzcie co o tym sadzicie ;>

Gość Dan91
tutaj na stronie jest po 136zl.. http://www.aptekacalcium.pl myslicie ze oni to zalatwiaja taniej czy to moze byc jakis przekret..?

Gość Mela_2
u mnie zmiany od dwóch tygodni nie używam Duac, tydzień temu byłam u dermatologa, stwerdzil że duac mi nic nie pomógł ale też nie zaszkodzil:P teraz mam nową kuracje: Na zmiane jedną noc takie mazidło tanie robione na zamówienie w aptece, a kolejną ISOTREXIN ktoś może stosował? i tak w koło, na zmiane, troche dziwnie:) Dodatkowo po przyjściu do domu mam smarować miejscowo METRONIDAZOLEM. Mam nadzieje, że do wakacji moja cera będzie wyglądała ciekawiej...

Gość AcneMen25lat
Witam :) Przeglądałem stronki i trafiłem na Wasze wypowiedzi. Postanowiłem trochę poczytać i przy okazji może czegoś się nauczyć. Jestem doświadczony w walce z trądzikiem. Męczę się z nim już jakieś 8 lat. Myślę że w moim przypadku to kwestia genów. Używałem już chyba wszystkich możliwych maści na trądzik. We wrześniu zmieniłem dermatologa i jestem bardzo zadowolony z tego faktu. W chwili obecnej widzę bardzo dużą poprawę. Oto czego używam: - do mycia Iwostin (żel do mycia ciała hypoalergiczny), oczywiście używam ręczników papierowych - potem nakładam tonik Benzacne (który stosuje od niedawna i muszę przyznać że jest naprawdę dobry - poprawia koloryt i ogólny wygląd cery) - po nałożeniu toniku czekam około 20 minut i nakładam odpowiedni lek: - na noc Differin krem (Niezbędny w leczeniu trądziku) - na dzień stosowałem Akneroxid (Całkiem niezły i nie drogi) który właśnie zmieniam na Duac (Duak już kiedyś używałem i rzeczywiście jest chyba najlepszy na nowe zmiany) - poza tym biorę 3 razy dziennie po każdym posiłku po 3 tabletki Humavit Skrzyp+Pokrzywa (W opakowaniu 250 tabletek - Cena około 11zł) Naprawdę zauważyłem że przy stosowaniu Humawitu zmniejsza się ilość nowych zmian - również po każdym posiłku piję zioła bratka (Działa podobnie do humavitu i naprawdę warto w ten sposób wspomagać proces leczenia) Poza tym przynajmniej w moim przypadku zauważyłem że odpowiednia dieta powoduje zmniejszenie pojawiania się nowych zmian. Zrezygnowałem z czekolady i ostrych przypraw - z kawy niestety nie potrafię zrezygnować. Parę lat temu brałem antybiotyk - tetracyklina (pomogło ale po odstawieniu wszystko powróciło) Pozdrawiam wszystkich i życzę sobie i Wam powodzenia w walce z bardzo wykańczającą chorobą.... Ps. Jeżeli macie jakieś pytania albo może chcielibyście w jakiś sposób mi w czymś doradzić na temat trądziku odpiszcie na adres: bartmen83@wp.pl

Gość Adulka
Ja stosuję Duac..jest drogi i mały..a efekty..hmm takie sobie..Myślałam,że będą lepsze..;) No ale może za krótko używam i to dlatego:) Ale ogólnie polecam..tylko trzeba dbać o twarz bo duac bardzo wysusza:|

Gość sprawa smierdzi
Boże - tak czytam i stwierdzam, że chyba powinnam zostać dermatologiem-trądzikologiem wszystko znam, wszystko próbowałam żaden lek, maść, antybiotyk nie jest mi obce kurka - trądzik to jest cholerstwo, ktore trudno wytepic jakbym wiedziala po kim odziedziczyla... to... zero zniczy na grobie! :-P

Gość Dan91
heh "odziedziczyla" .. widac nie wiesz wszystkiego bo tradzik nie jest choroba genetyczna, jedynie zwieksza sie ryzyko tradziku do 50% u dzieci ktorych oboje rodzicow mieli tradzik mlodzienczy.. :P

Gość donniedarko
hmm upieram się,że jeśli coś choć w 1% jest przekazywane genetycznie(tak jak trądzik),to jest to jednak choroba genetyczna.Oczywiście nie wszystkie trądziki takie są i nie zawsze jest tak,że jeśli ktoś miał trądizk to jego dzieci też bedą go miały,ale często jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.Znam takie rodziny,więc myslę,że tu geny mają bardzo dużo udział.Podobnie jest z nowotworami.Do niedawna nikt nie wierzył,że to być może choroba genetyczna,a jak się okazuje 90% nowotworów to genetyczny przekaz lub też jakiś genetyczny błąd. Myślę,że odpowiedź leży pośrodku. Moja twarz...Hmmm...byłem wczoraj u lekarza i pani doktor się rozpływała nade mną :D :Djest zachwycona.Ja sam też nie bardzo mogę uwierzyć,że jest tak dobrze ale bardzo się cieszę

Gość Dan91
tak, jednakze ja tu mowie o czyms innym, ze nie jest to choroba wylacznie spowodowana genami wiec nie moze mowic ze "odziedziczyla" bo poprostu mogla nabyc.. :)

Gość Dan91
ps. zjechalem na 40mg zeby nie miec zamieszania z kupywaniem opakowan :P a i organizm odpocznie.. xD

Moj ojciec mial w moim wieku rozszerzone pory i bardzo tlusta cere. Samego tradziku nie mial, ale tlusta skore dostalem ponim, a tradzik to chyba gratis ;)

Gość z...
AcneMan25lat. radzę zrezygnować z kawy. Naprawde... zwłaszcza jesli pijesz na mleku... bo widzę że mamy podobny problem. Ja nie piję już mleka od 6miesięcy i naprawde widać poprawę i w ogóle jakoś lepiej się czuję... wczesniej coś taki cięzki byłem ale może to subiektywne doznanie. pozdro

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować