Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CZEKOLADKA_86

moj problem..kompleks..nie wiem jak sobie z tym radzic

Polecane posty

jak w temacie mam przeogromny kompleks.. :(( od dziecka nie potrafie o nim zapomniec.. :( ani na chwile codzien przegladam sie w lusterku i widze co??? cos co psuje moja twarz, przeogromny nos.. b.dlugii .... :((( nie wiem jak sobie z tym radzic ... chcialabym w przyszlosci zrobic sobie operacje plastyczną ale nie mam forsy, rodzice tez mi jej nie dadza, jedyne wyjscie to czekac pare lat az sie usamodzielnie i zaczne prace, narazie sie ucze wiec nawet nie ma mowy o pracy, zamalo czasu , zreszta male miasto... ciezko cos znalesc... :((((( ktos ma tez taki problem?? :(

Gość Hakuna_matata
Ja mam ładny nos...ale tylko z przodu :-o Bo niestety mam garbek i z profilu wyglądam ohydnie:( Jak będę miała kiedyś forsę to napewno zrobię sobie operację. A póki co - staram się tym nie przejmować...

j MAM TEN PROBLEM. Z przzodu nosek jak u dziecka a z profilu jest to nos typu greckiego. wicie co? moj chlopak mowi mi ze moj nos jest piekny. ale ja chce operacje. czy myslicie ze udaloby sie go naprawic tak aby wygladal prosciej bez psycia jego wygladu z przodu?

Ja tez mam ten problem :( Z przodu ok, z profilu koszmar. Jak zacisnę pasa, to może za 2 lata uzbieram na operację ze stypendium. Na razie studiuję, nie pracuję. A chciałabym skończyć studia już z nowym noskiem

Gość moja drogaa
ja mam dużo poważniejszy kompleks od ciebie. i z nim zyję,mimo że od dizecka byłam za to prześladowana,wyśmiewana przez inne dzieci......... zaakceptuj siebie,to inni zaakceptują ciebie. nadal ten kompleks we mnie siediz,ale nie ukrywam go tak skrzętnie jak kiedyś i mówię o nim z bliskimi ludźmi.

Gość też zakompleksiona
też mam długi nos, który psuje mi wygląd całej twarzy. Na operację mnie nie stać a poza tym trochę bałabym się , czy wszystko wyjdzie ok i nie będzie komplikacji :( Nienawidzę swojego nochala 😭

wiem ze ludzie maja powazniejsze problemy od swojego.. zalozylam ten topik bo chcialam sie dowiedziec czy ktos tez ma taki kompleks i jak sobie z tym radzi... dziwnie sie czuje jak ludzie sie na mnie patrzą...

Gość Agneze
Czekoladka-zrób sobie operację w przyszlości.Niech to będzie Twój cel, nie męcz się z kompleksami.Ja miałam operację i moje zycie zmienilo sie na lepsze-ja zmieniłam się.Podstawa jest wybór dobrego chirurga.Niezastapiona jest dkt SOWA-MOLSKA.Rewelacyjnie robi nosy, ma świetna rękę do nosów.Większosc chirurgów zajmuje sie tylko ucięciem garba i nos po operacji jest brzydki, natomiast pani doktor nie tylko utnie garb, ona nos pieknie wymodeluje, skróci czubek, zmniejszy dziurki wg potrzeby. Konsultacje na Marszałkowskiej 84/92 (o ile nic się nie zmieniło-ale nie sądzę)w Warszawie.Pozdrawiam.I naprawde ludzie nie męczcie się z kompleksami, wyznaczcie sobie cel i dązcie do niego.Bo szkoda zycia na zamartwianie się .

Gość Agneze
I jeszcze jedno.Co Ty czekoladka myslisz , że ty jedna masz kompleksy..?Nie zamartwiaj się wcale, pomyśl , że zrobisz sobie ten nos.Pójdziesz do pracy albo jedz w wakacje gdzies do pracy za granicę (nie wiem ile masz lat), zbieraj na ten nos kase .Obierz sobie ten cel i darz do niego.Bądz też cierpliwa.Napewno jestes jeszcze mlodziutka , masz całe życie przed soba z ładnym nosem..Mysl o swoim nowym zyciu juz po operacji nosa (czy to bedzie za 2 czy za 5 lat-nie wazne) ale jak się uprzesz to to nastapi.Wiem co czujesz..Przeszłam przez to , kasy tez nie mialam.Zarobilam za granicą.Życze wytrwalości .

Agneze dzieki za cieple slowa i za dodanie otuchy, masz racje, juz od dawna myslalam o operacji, bedzie to moj cel .. ;) kazde pieniadze bede odkladac by spelnic swoje marzenie, masz racje ze nie powinnam tak tym sie przejmowac, to nie jest tak ze o tym ciegle mysle , tylko czasem najdzie mnie taka mysl, aha i dzieki za informacje kto robi ladne noski... :) dzieki

Gość Duży nos...
Ja też mam duży nos...tylko, ze moj i z przodu i z boku jest brzydki :( taki kartofel!I jeszcze długi...też bym chciałą operację....A ile to może kosztować????

Gość Ale wy macie problemy
jestem facetem i mam krzywego czlonka . Wyglada jak banan wygiety do dolu ... poza tym mam ciasny napletek . i co ? ktoras mnie zechce z "takim" sprzetem ??????

Gość Estellla
Ile to jest 60 baniek?? Kobieto, denominacja była ponad 10 lat temu :o :o :o

Gość kammka
mi tez nie podoba sie moj nos:/a odkod uderzylam nim w szybe ma malego garba (mam jeszcze nadzije ze to zejdzie bo ten wypadek zdarzyl sie calkiem niedawno) a poza tym to nie podobaja mi sie moje nogi i juz nie chce wymieniac bo by to za duzo zajelo czasu w ogole nie lubie siebie>Nieraz tego nie odczuwal i nie mysle o tym a czasem nie chce mi sie zyc przez to wstko:/Pewna osoba mowi mi ze jest zupelnie odwrotnie, ze te moje kompleksy sa wyssane z palca, ale kiedy widze inne dziewczyny i pozniej patrze na siebie to nabieram watpliwosci;(;(;(

Gość valaQuenta
mam identyczny problem, z przodu nos ok, ale z boku to masakra. Ale wiecie co mnie cieszy i co was powinno ucieszyc? to,że nie jesteśmy indywidualnością:) poprostu musimy sie 3mac razem, wkońcu każdy ma jakieś kompleksy:) Pozdrawiam serdecznie i 3mam kciuki,zebyśmy umieli sie zaakceptowac takimi jakimi stworzył nas Bóg:) i naprawde mówie Wam,ze operacja jest bez sensu

Gość mam nowy nosek
to nie prawda ze operacja jest bez sensu!!!!!!!!!!!!!!!!! dla mnie byl w tym najwiekszy sens z mozliwych bo zamartwianie sie ciagle tym moim nochalem to wlasnie nie mialo sensu. dzien w dzien myslalam zeby sie nie ustawiac profilem do ludzi, zeby mnie ktos nie sfotografowal z profilu itd itd. nie moglam juz zyc z tym kompleksem. zrobilam operacje i jestem szczesliwa.wreszcie chodze normalnie po ulicy i mam teraz co innego w glowie niz nos!! polecam taka operacje wszystkim z kompleksami, mi uratowala zycie

bede miala robiony Nosek:D niedlugo mam zamiar umowic sie na konsultacje u Skupina, a zaplacic ratami , bo u niuego mozna :)))) ciesze sie :D

Gość j23x.
Ja Was wszystkie proszę- wejdźcie na mój topik o tym, cz warto się jeszcze upiększyć i obejrzyjcie mój nos:o Naprawdę, wiele bym oddała, zeby mieć mały garbek albo żeby mieć długi czy orli nos:(

nie slyszalam o niej nawet, tzn moze cos sie obilo o uszy ale sama nie wiem , czy ona taka dobra, byc moze, jak chcialabymzrobic operacje calkowita u skupina bo tam , mozna na ratya u niej mozna ?

Gość j23x.
No wiesz... W PL w ogóle wszyscy słysza tylko o Sankowskiem, Supinie, Szczycie i może jeszcze 4 osobach... A jest jeszcze wielu porządnych lekarzy- np. Witkowski- jest ordynatorem w szpitalu na Szaserów od lat się zajmuje chirurgią plastyczną po różnych wypadkach powaznych itd. Wykłada na uczelni, pracuje w szpitalu, jest ordynatorem i operuje np. w klinice u Sankowskiego. Szczerze mówiac miałabym do niego większe zaufanie niż do Sankowskiego nawet. Ale do niego też na pewno trzeba czekac latami... Sowa- Molska jest chirurgiem plastycznym, jest w tym Polskim Towarzystiwe chirurgii plastycznei i czegoś jeszcze ;) i jest specjal;istką od przeszczepu jakichś tam tętnic, a to jest trudna sztuka, więc chirurgiem musi być raczej dobrym. Jak na razie znalazłam tylko opinię, z ekomuś spartaczyła uszy:o Ale wiesz- ludzie są naiwni, bo wiadomo, ze ZAWSZE coś moze się nie udac, a uszy często odskakują i nawet najlepszy lekarz nie pomoże. Tak samo ja nie wymagam, zeby z mojego nochala ktoś zrobił dzieło sztuki ala nicole Kidman, tylko żebym wyglądała jak człowiek i nie musiała się wstydzić wychodzić z domu. I żeby to nastąpiło w te wakacje:(

Gość j23x.
tutaj jest coś o tym ośrodku: http://www.ocp.com.pl/modules/content/index.php?id=1 a tutaj o tej babce: http://www.ocp.com.pl/msowa-molska/ Nie wiem, czy można jej zaufać. Ale jakoś tak wydaje mi się, ze nie reklama jest ważna. Moja mam miała w prawdziw ładny nos, ale miała jakis wypadek samochodowy i niby coś jej się popsuło;) Myślę, ze to była taka ściema, bo na zdjeciach widziałam, zę miał normalny nos, na pewno do mojego NIE BYŁO PORÓWNANIA i się zoperowała u kobiety, która też pracowała w szpitalu. Przeszczepiała ludziom po jakichś wypadkach skórę, dorabiała uszy, no po prostu robiła wiele rzeczy. I operacja wyszła bardzo dobrze, moja mama ma ładny, mały, zgrabny, orli nos- taki, jaki chciała. A ten zabieg wykonywany był jakieś 40 lat temu, jeszcez starymi metodami- bez żadnego łamania kości, coś jej tam wyskrobali, w znieczuleniu miejscowym, przypiłowali i tyle. Poza tym zastanawia mnie, czy te narzekające na chirurgów osoby w ogóle mają jakieś podstway do tego... Bo na tym polecanym forum beautywpolsce przeczytałam, ze ktos tam uważa, ze Kajah ma zupełnie spartaczony nos przez Sankowskiego. Tyle, ze mmoże ona taki własnie chciała?!!!!:o Ja np. nie chcę małego, prostego, ani lekko zadartego noska jak u lalki barbie. Nie chcę wygladać jak każdy inny po operacji. Chciałabym nos, który do mnie pasuje, najlepiej lekko orli, tylko zwężony i wyprostowany, a nie takie coś, co mam teraz. I zależy mi na tym, zeby po operacji nie było komplikacji, żebym się w ogóle obudziła i zeby nos był prosty i normalny. I tyle. A nie, zeby był maleńki, okrągły itd. Nie bedę się bawić w Jacksona.

ja mam tak samo, nie chce by nos byl super extra malutki ale by chociaz nie zwracal uwagi przechodniow na ulicy :) i tez bym chciala w te wakacje, zastanawialam sie tez nad stepniewskim, za calkowita korekte nosa bierze 4 tys zl tylko i slyszalam wiele wspanialych opini. Tylko ten problem ze nie mozna na raty... echh ale moze uda mi sie wziasc kredyt 5 tys zl ?? nie wiem sama. A jak tak to w jakim banku?? nie mam konta nawet ale mam rente 2 tys zl wiec moze sie uda:/ i kazdy lekarz cos zawsze spartaczy , nie ma takich ktorym zawsze cos wychodzi. choc trzeba szukac tych najlepszych

Gość j23x.
Ej, ja nie namawiam:) Bo przeciez jej nie znam. Ale wydaje mi się, ze jej dorobek medyczny jest ok. A to z tym zespoleniem tętnic, to mi się pomyliło:p To jej mąż, Marek MOLSKI się tym zajmuje: "Dr n. med. Marek MOLSKI jest absolwentem Akademii Medycznej w Białymstoku (1979). Po odbyciu szkolenia w zakresie chirurgii ogólnej pod kierunkiem Doc.dr hab.med. Adama Dowgirda i Dr n.med. Mariana Panka jak i chirurgii dziecięcej pod opieką Dr Janusza Wargockiego w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Białymstoku, w 1982 roku uzyskał specjalizację I stopnia z chirurgii ogólnej. Od 1983 roku do chwili obecnej pracuje w Klinice Chirurgii Plastycznej CMKP w Warszawie, gdzie pod kierunkiem Prof. dr hab. med. Michała Kraussa w 1988 roku uzyskał tytuł specjalisty z chirurgii plastycznej, a dwa lata później obronił pracę doktorską pod tytułem: “Badania doświadczalne i zastosowanie kliniczne własnej modyfikacji zespolenia teleskopowego naczyń tętniczych”. Jako jedyny Polak zamieszkały w kraju jest aktywnym członkiem Światowego Towarzystwa Mikrochirurgii Rekonstrukcyjnej (WSRM). Jest też oficjalnym przedstawicielem Polski w ESPRAS (Zrzeszeniu Europejskich Towarzystw Chirurgii Plastycznej Rekonstrukcyjnej i Estetycznej)." Ale obydowje pracuja w tej samej klinice i chyba obydwoje sa ok. Już nie wiem:(

Gość j23x.
A ja chyba jednak w ogóle wybiorę Dobrską i u niej zrobię ten okropny nos. Jeżeli tylko znajdzie się jakiś termin:(

Gość jkhsdfilsdfhdg
a ty to sie tak nie martw bo kazdy nos da sie jakos zrobic i napewno bedzie lepszy, choc pewnie nie bedzie taki matultki ale wazne by byl ladny :)))